Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

Ο Έλλην Πινόκιο


Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι χαρισματική προσωπικότητα. Σε τέτοιο βαθμό που οι κρίσεις που γίνονται για το πρόσωπό του δεν έχουν ως βάση σύγκρισης τα μέτρα και τα σταθμά που ισχύουν για τους λοιπούς κοινούς θνητούς. Είναι ένας από τους πρώτους αθλητές, παγκοσμίως, που χαρακτηρίστηκε “μαραθωνοδρόμος” ενώ έτρεξε μόλις 10 χιλιόμετρα στα τέλη του Οκτωβρίου στην επέτειο της συμπλήρωσης 2500 ετών από τη μάχη του Μαραθώνα. Ως γνωστόν, για να τρέξεις τον μαραθώνιο δρόμο μαραθώνιο απαιτούνται 42,195 χιλιόμετρα κοπιώδους προσπάθειας. Όμως, αυτό είναι απλή λεπτομέρεια για τον κ. Παπανδρέου και τα ενσωματωμένα στο άρμα του ΜΜΕ.
Και δέκα μέτρα να έτρεχε, θα τον ανακήρυσσαν ισάξιο με τον αξέχαστο μαραθωνοδρόμο Μιχάλη Κούση.
Ο κ. Παπανδρέου πριν υπογράψει τη θανατική καταδίκη της 3ης ελληνικής δημοκρατίας (1974-σήμερα) με το επονείδιστο μνημόνιο, υποτίθεται ότι δεν γύρευε μετρητά αλλά “πολιτική στήριξη”. Ψέμα κι αυτό, που το άλλαξε με άλλο: πιστόλι έψαχνε να το βάλει πάνω στο τραπέζι του μεγάλου απόδειπνου που έλαβε χώρα στην Ελλάδα αλλά και τούτο ξέφτισε, στόμωσε, εκπυρσοκρότησε και το βόλι βρήκε τη χώρα κατάστηθα. Κι ύστερα ήλθαν οι κερδοσκόποι, που θα έχαναν τα λεφτά τους (σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΑΠ και του Παπακωνσταντίνου), ενώ ταυτόχρονα, σε πεζές πλην πραγματικές συνθήκες, θησαυρίζουν κανονικά.
Τώρα, σύμφωνα με το νέο “εθνικό αφήγημα” που επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία οι πλασιέ του μνημονίου, υποτίθεται ότι η χώρα “πάει καλά και πιάνει τους στόχους”. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πανευρωπαϊκή εκστρατεία(!) για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την υιοθέτηση των ευρωομολόγων. Ο Έλλην Πινόκιο δεν είναι ξύλινος αλλά φτιαγμένος από σάρκα και οστά και παραγεμισμένος με παράξενες ιδέες και ψέματα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Δημοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: