Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2010

Το video της χρονιάς!


Γνωστό εδώ και μέρες ότι οι ΠΑΣΟΚοι πάνε να καταργήσουν τον θρησκευτικό όρκο... έτσι λοιπόν όταν ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) πήρε το λόγο κατά την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Δημητσάνας, ζητώντας να αποχωρήσουν οι ιερείς μιας και ο ΠΑΣΟΚικός νόμος Ραγκούση-Νταλάρα δεν αναφέρει στα άρθρα 52 και 54, τα οποία ορίζουν τα της ορκωμοσία, τίποτα για θρησκευτικό όρκο, ο Δεσπότης* μόνο που δεν τον άρχισε στις μαγκουριές.
Μάλιστα προσπάθησε να φύγει αλλά τελικά η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τον προέτρεψε να μείνει όπως και έγινε τελικά.
To σπουδαιότερο και πιο καίριο σημείο της αντίδρασης του πανάξιου μητροπολίτη είναι που εμέμφθη τον φοβικό νεοδημοκράτη δήμαρχο και το απονευρωμένο ακροατήριο που δεν τόλμησαν να αντιδράσουν στις απαιτήσεις του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επιτέλους ένας άνθρωπος με νεύρο και θάρρος!
*Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας είναι Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιος θανόντος ήρωα του έπους του 40.
Από το dexiextrem

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ἐφ' ὅσον ὁ νόμος ἀναφέρει τὴ λέξη ὄρκος ἢ ὀρκομωσία (ἀκόμη κι ἂν δὲν ἀναφέρονται ρητῶς οἱ ἱερεῖς) τότε εξυπακούεται καὶ ἡ παρουσία ἱερέως, γιὰ τὸν ἀπλούστατο λόγο ὅτι ὁ ὄρκος εἶναι μία καθαρῶς θρησκευτικὴ πράξη, ὅπου δίδεται ὑπόσχεση ἢ διαβεβαίωση μὲ ἐπίκληση τοῦ Θεοῦ.
Ἡ λέξη ὄρκος δὲν ἐπιδέχεται ἄλλης ἐρμηνείας. Ὅμως, τώρα θὰ τὸ μάθουμε τὸ ΚΚΕ καὶ τὸν ρόλο ποὺ παίζει;

Ανώνυμος είπε...

Η συνταγή της επιβολής άνωθεν της αθεϊας εφαρμόστηκε στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και απέτυχε. Οι εδώ οπαδοί τους πηγαίνουν ακόμη με τον αραμπά!
Μπράβο στον Μητροπολίτη!
Μακάρι να είχε κι άλλους μιμητές!

(ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

Ανώνυμος είπε...

Καλή η αντίδραση του Μητροπολίτη! Μακάρι να αντιδρούσε έτσι και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ Βαρθολομαίο τον κορυφαίο Οικουμενιστή προδότη της Ορθοδόξου Πίστεως...

Ανώνυμος είπε...

Στο κοντινό μέλλον , όταν οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι και βουλευτές θα είναι άθεοι και οι άλλοι μισοί μουσουλμάνοι , θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι ορκωμοσίες .

Ανώνυμος είπε...

Όξω το παπαδαριό από τα πολιτικά δρώμενα.. λαμόγια

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Έξω το παπαδαριό από την πολιτική. Αφού υπάρχουν τιτάνες όπως Μαντέλης + Τσουκάτος δεν θέλουμε άλλους.