Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2015

Το χώμα βάφτηκε ροζ

Οι Γερμανοί έχουν φοβηθεί την ελληνική πολιτική τάξη. Με τόσα γέλια μπορεί να πάθουν ρήξη σπλήνας.
Δεν πρόκειται να μείνει ρουθούνι Τεύτονα σ' όλο τον ντουνιά από τις ηρωικές πράξεις αντιστάσεως που σκαρώνουν και υλοποιούν οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Πρώτη Φορά Αριστερά» αλλά και του σίκουελ «Πρώτη Φορά Αριστερά ΙΙ». Οι σεναριογράφοι είχαν τόση έμπνευση ώστε το αποτέλεσμα δεν μοιάζει καν με πολεμική ταινία ή έστω ταινία εποχής με κάποια ίχνη δράσεως. Είναι υβριδικό το είδος που υπηρετείται σ' αυτές τις δημιουργίες. Κωμωδία θες να το πεις; Μέσα πέφτεις. Δράμα σου φαίνεται; Είναι, αλλά
μόνο για το ελληνικό κοινό. Επιστημονική φαντασία θα σου θυμίσει; Κι αυτό σωστό αλλά τα ούφο δεν ήρθαν από μόνα τους, ψηφίστηκαν και θρονιάστηκαν στη μεγάλη οθόνη της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς, όμως, ο πιο αρμόζων χαρακτηρισμός για το είδος είναι θρίλερ, τρόμου και σπλάτερ συνάμα (όπου σπλάτερ ισούται με σφαγές ωμότατες και φόρα παρτίδα).
Το λεπίδι σε μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας και κατοχυρωμένα δικαιώματα πέφτει σύννεφο και ουδείς τιμωρός του εγκλήματος φαίνεται στον ορίζοντα για να σταματήσει τη συμφορά.

Μαγέρικο

Μοναδική εξαίρεση στη γενική απραξία ο ΣΥΡΙΖΑ. Οργάνωσε εξαιρετική γενική απεργία, πάνδημο συλλαλητήριο, μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγη τύχη και τη βοήθεια του κοινού, ο Αλέξης μπορεί να διώξει κλοτσηδόν τον απαράδεκτο Τσίπρα από το Μαξίμου και ο Ευκλείδης να ακυρώσει στην πράξη τις προθέσεις του Τσακαλώτου, που απεργάζεται να μην μας μείνει τσέντουλο στην τσέπη και κεραμίδι πάνω από τα κεφάλια μας.
Εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι. Ποιος ξέρει τον ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα από τους συριζαίους; Οι ίδιοι έχουν την αντιβίωση για τον ιό του ανερυθρίαστου κογιοναρίσματος των εκλογέων τους, που πραγματοποιούν (επιτυχώς) σε βάρος όλων μας.
Με τούτα και μ' εκείνα, η Μέριλ Στριπ και ο Ντάστιν Χόφμαν, οι βραβευμένοι με όσκαρ βασικοί συντελεστές μιας άλλης παγκόσμιας επιτυχίας του σινεμά, του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» σκέφτονται να τα παρατήσουν και να ανοίξουν ζυθεστιατόριο στην πλατεία Κουμουνδούρου. Απώτερος στόχος τους να τρακάρουν τον Μιχελογιαννάκη και να του ζητήσουν αυτόγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: