Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2015

Για δυνατούς (δια)λύτες

Σε πανελλήνια πρώτη παρουσιάζουμε το νέο, αδιάβλητο σύστημα ψηφιακής καταμέτρησης ψήφων για την προεδρία της ΝΔ.

Θες να σώσεις πολλούς αλλά δεν μπορείς να σωθείς ο ίδιος. Χρωστάς και δίνεις συμβουλές για την οικονομία. Μήπως είσαι η ΝΔ;

Οι πολίτες πρέπει να έχουν τακτοποιημένους λογαριασμούς με το κράτος και τις τράπεζες. Είναι ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας, ηθικής τάξεως αλλά και νομιμότητος. Το κόμμα που σου λέει ότι αυτό είναι σωστό χρωστάει σ' όσους μιλάνε ελληνικά, κινέζικα, ιαπωνικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, αραβικά και σουαχίλι. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί
για το «δάσκαλε που δίδασκες»; Με το παραδοσιακό «η δημοκρατία κοστίζει». Τελικά η πιο ακριβή δημοκρατία στον κόσμο είναι η ελληνική. Με τα λεφτά που σπαταλάς για να μην την έχεις αγοράζεις δέκα αμερικάνικες και σου μένουν και ρέστα να αγοράσεις για την Ασία και την Αφρική, να έχουν στην καβάτζα. Κι όμως, μπορεί να κοροϊδεύεις και να αμφιβάλλεις αλλά η ιδέα ότι έχεις δημοκρατία στην Ελλάδα κοστίζει πολύ επειδή τα κόμματα είναι γενναιόδωρα (με τα λεφτά των πολιτών). Δεν αφήνουν την ποταπή ύλη να μπαίνει ανάμεσα στον πολίτη και την μεγάλη είδηση ότι οι εθνοσωτήρες μας και αυτοθυσιάζονται και πλουτίζουν για να μας σώσουν.

Κολαούζοι

Τι σου είναι και εκατό και διακόσια εκατομμύρια ευρώ για να πληρώνεις μισθούς, διαφημιστικές καμπάνιες και διάφορους κολαούζους αν πρόκειται να καμαρώσεις ότι γλίτωσες την πατρίδα από τα νύχια της καταστροφής; Κι από την άλλη, αν η άμοιρη η χώρα πέσει στα νύχια της καταστροφής εσύ ως κόμμα που σέβεται την αποστολή σου θα ισχυριστείς ότι τα νύχια ήταν ακόμα μεγαλύτερα και αιχμηρότερα αλλά η δράση σου και το προεκλογικό σου πρόγραμμα τα λίμαρε.
Επίσης, να μην ξεχάσεις να τάξεις πλήρη αναδιοργάνωση του κράτους, μηχανογράφηση, ψηφιοποίηση, ξέρεις, τα γνωστά. Κι αν κρεπάρει το σύστημα ψηφοφορίας για το νέο αρχηγό, μην μασάς. Δεν φταις εσύ που διάλεξες μια συγκεκριμένη εταιρία αλλά η ίδια η εταιρία επειδή υπάρχει. Κι αν υπάρχει, εσύ πρέπει να την διαλέξεις. Κι αν τα κάνει μαντάρα θα της κάνεις αγωγή ζητώντας 1.500.000 ευρώ. Αλήθεια, η καταστροφή ενός κόμματος τόσο πάει; Μόνο 1,5 εκ ευρώ; Τ' αφεντικό τρελάθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: