Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2007

Πώς η απληστία μπορεί να σώσει τον κόσμο!


Έχω την φρικτή υποψία ότι στις ημέρες μας η τέχνη της κερδοσκοπίας μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί την προστασία του περιβάλλοντος.
Ίσως η συγκεκριμένη τεχνική και η ερεβώδης απληστία του στυγνού μαυραγορίτη να μπορεί να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από τους φυσικούς μας πόρους.
Ο πόθος για ακόμη περισσότερο χρήμα από τους ελάχιστους που δεν ξέρουν πια που να το πρωτοβάλουν είναι η τελευταία γραμμή άμυνας ενάντια στα φαινόμενα του θερμοκηπίου, τις ερημοποιήσεις τα Ελ Νίνιο και τα Ελ Πάσο.
Εξηγούμαι: ένα βαρέλι πετρελαίου (σημειωτέον ισούται με 158,98 λίτρα) κοντεύει να φτάσει τα 100 δολάρια.
Μακάρι να πιάσει τα διακόσια. Αν δεν γίνει αυτό σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει σωτηρία επειδή:
Η ανησυχία των πολιτών για το περιβάλλον είναι ακρότατα υποκριτική και στην ουσία σε ελάχιστους καίγεται καρφί για τη μοίρα του οικοσυστήματος.
Αν ανησυχούσαν αληθινά τότε δεν θα πωλούνταν 10 βαποριές νέα αυτοκίνητα κάθε ημέρα στην Ελλάδα, με τις 8 από δαύτες στην κορεσμένη Αθήνα.
Αν η κάθε κυρά ντουντού που μπουρδολογεί για τις πυρκαγιές και το «μέλλον των παιδιών μας» ήθελε κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο δεν θα επένδυε τη ματαιοδοξία της σε μια τζιπάρα δέκα στρεμμάτων που αδυνατεί να την παρκάρει στο Κολωνάκι.
Αν ο κάθε κυριούλης με τα γεροντόπαχα που αγωνιά για την Πάρνηθα και την αρχαία Ολυμπία εκόπτετο αληθώς υπέρ του δασικού πλούτου τότε δεν θα μπετόναρε τα δάση για την ανέγερση της βιλάρας του.
Αν το κάθε σαχλοκούδουνο που νιώθει πώς ξεχρέωσε το μετρικό του στην περιβαλλοντική προστασία με μια συνδρομή σε οικολογική οργάνωση νοιαζόταν πραγματικά, δεν θα αγόραζε και δεύτερο τουτού επειδή της άρεσε το χρώμα του.
Συνεπώς, ζήτω οι πετρελαιοβιομηχανίες που κονομάνε σε βάρος των επιπόλαιων δυτικών και της αχόρταγης Κίνας.

8 σχόλια:

Pastaflora είπε...

Συνυπογράφω! Σε όλα αυτά πρόσθεσε το φιάσκο των χωματερών και της ανύπαρκτης ανακύκλωσης, ανακάτεψέ τα και με τον εγωισμό του Ελληνάρα και θα έχεις μια ακόμα πιο γκόθικ εικόνα...
(για τη δυστυχία του να είσαι ποδηλάτης στην Αθήνα, θα σου μιλήσω μια άλλη φορά...)

Suspect είπε...

πικρο αλλα αληθινο.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Dear Pastaflora η εικόνα κινείται κάπου ανάμεσα σε γκόθικ, μπλακ μέταλ, βλακ μέταλ και σκυλάδικο. Κάτι ανάμεσα σε Κατέλη, Sisters of Mercy, Manowar & Burzum.

Suspect κι ο καφές είναι πικρός αλλά τουλάχιστον σε ξυπνάει. Εδώ όμως...

Pastaflora είπε...

Burzum??? Νόμιζα ότι τους ξέραμε μόνο εγώ και ο Μουτζαχεντίν (που έχει φιλοξενήσει και την παράξενη ιστορία τους σε συνέχειες).
Κύριε πρέσβυ, μας εκπλήσσετε!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Παρακολουθώ την πορεία του κ. Βαργκ Βίκερνες από την εποχή των demo του, όταν θήτευε δίπλα στον Euronymous των Mayhem αγαπητή Pastaflora.
Που να σε πω και άλλα...

Ανώνυμος είπε...

Burzum - Absu - Pazuzu

Η απόλυτη κοινοβουλευτική ομάδα! Με αυτά τα παλικάρια στην Βουλή, μπορεί να χάναμε καμιά εκκλησία, αλλά τουλάχοστον τα δάση δεν θα καίγονταν... Στις επόμενες εκλογές, ξέρετε τι να ψηφίσετε.

Πάντως, κ.κ. Αδιάβροχοι, γίνεστε σκληροι, άνευ αιτίας. Έχετε ζήσει εσείς ποτέ στα γκέτο του Κεφαλαρίου, ώστε να εκφέρετε γνώμη; Όταν πιάνει 2cm χίονι, μπορείς να κυκλοφορήσεις με ένα απλό αυτοκίνητο; Δεν χρειάζεσαι 4χ4 ώστε να μπορείς άνετα να κατέβεις στο κέντρο για τα λιγοστά σου ψώνια; Και πες, λέω πες, ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος που να έχει ένα μικρό πράσινο γρύλο στον ώμο του και να αποφασίσει να πάρει ποδήλατο αντί για τζιπ. Οι υπόλοιποι (γιατί μην ξεχνάτε, μιλάμε για γκέτο - οι συνθήκες είναι πολύ σκληρές) δεν θα πέσουν πάνω του να τον φάνε; Ο δυστυχής, θα (δια)συρθεί σε μάντρα πωλήσεως αυτοκινήτων, όπου εν μέσω αλλαλαγμών, θα υποχρεωθεί να καταστρέψει το ποδήλατό του και να προβεί άμεσα σε αγορά αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού. Μόνη εξαίρεση, η περίπτωση που το ποδήλατο έχει αξία τουλάχιστον 500 ευρώ, οπότε μαζί με το αυτοκίνητο θα υποχρεωθεί να αγοράσει και μια σχάρα, ώστε να το τοποθετήσει εκεί...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Τα είπες όλα Rosenred! Υποκλινόμεθα!

Ο Αιρετικός είπε...

Η πικρή αλήθεια... Αλλά αν το ρίξουμε εντελώς στο ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ... μας, την κάτσαμε τη βάρκα μιαν ώρα αρχύτερα.