Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Μάμα μία, οποία υποκρισία!


Έχω ακούσει τόσα καλά λόγια από τόσους πολλούς –που δεν υπολήπτομαι το γούστο τους- για την παράσταση Μάμα Μία ώστε έχει «κλειδώσει» η απόφασή μου να μην την παρακολουθήσω.
«Σάλια, μίξες και λιβάνια» θα έλεγαν οι πρόγονοί μας στην παλιακή δημώδη τους καθομιλουμένη.
Οι Abba έτσι στη μουσική της «διεθνούς παράστασης», οι Abba αλλιώς, ω τι υπόθεσις μοναδική και τι ασυναγώνιστη εμπειρία!
Με κάτι τέτοιες γλωσσοκοπανιές μας τσιτώνουν τα νεύρα οι θεατρόφιλοι του εκτροχιασμένου συρμού του σαχλεπίσαχλου τίποτα.
Αν πιστέψεις έστω και ίχνος από τους αφειδώς παρεχόμενους και παρωχυμένους διθυράμβους τους θα νομίσεις πως με τούτη την παράσταση ανακαλύφθηκε το θέατρο.
Συγγνώμη ωρέ παιδιά αλλά αν κάνετε έτσι για το Μάμα Μία και μας ζαλίζετε, αν είχατε παρακολουθήσει την Κάλλας το ’61 στην Επίδαυρο να υποδύεται την Μήδεια του Κερουμπίνι θα έπρεπε να αυτοπυρποληθείτε επί τόπου ένεκα αχαλίνωτου ενθουσιασμού. (στην εικόνα που συνοδεύει το post βλέπουμε την αφίσσα της θρυλικής παράστασης)
Τόσοι, μα τόσοι κοσμικοί εδάφους-θαλάσσης και κοπανιστού αέρος αν σου ομιλήσουν για οτιδήποτε θα κατορθώσουν το αντίθετο αποτέλεσμα – τουλάχιστον σε μια μερίδα αμετανόητων αντιδραστικών όπως η Τσούχτρα.
Αμ τα ΜουΜουΈ που τα βάζεις; Έχουν λυσσάξει.
Ανεβαίνει μια στο τόσο ο Αριστοφάνης, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Ευρυπίδης και αδιαφορούν.
Θα προβάλλουν προβοκατόρικα κάποια παράσταση μόνο αν βρεθεί κομπλεξικός σκηνοθέτης και βάλει σφαχτάρια πάνω στο σανίδι ή υποχρεώσει τους ηθοποιούς να αφοδεύουν και να βατεύονται επί σκηνής σαν τα τραγιά.
Ουδέποτε πρόκειται να ασχοληθούν με οποιαδήποτε όπερα της προκοπής ή με κλασσικό έργο που το ανέβασμά του συνοδεύεται από καλλιτεχνική συνέπεια και βάθος.
Μόνο στην επιφάνεια, στην ίντριγκα, στην ασχετοσύνη και στην θρασύτητα των αδαών επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους.
Το κοινό από την άλλη όταν αντικρύσει συνδαιτημόνες ή θαυμαστές του Γαλάτη και της Θώδης σε θέατρο θα προστρέξει να γεμίσει καθίσματα και να… ψάξει για εισιτήρια.
Μάμα μία, οποία υποκρισία!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς περαιτέρω σχόλια....

http://www.in2life.gr/Obbiter_Article.aspx?amid=152823

Makis είπε...

Ετσι...ετσι....!!!!

Ανώνυμος είπε...

AKSIOS G APO CT

Ανώνυμος είπε...

afou panta kanoume kati, i pame kapou gia na mas doune.e ke tora etsi egine.

Theodore είπε...

Μα ειναι θεμα παιδειας νεοι μου, παιδειας.Και το ειδος αυτο, ειναι εν ανεπαρκεια στον τοπο μας.
Τι φταινε οι ερημοι εκπροσωποι, ερημοι κι απροσωποι, οταν δεν υπαρχει κουκουτσι μυαλο στο κεφαλι του κοσμου;

Ανώνυμος είπε...

2 ώρες απόδρασης από τη καθημερινότητα είναι και αυτή η ταινία όπως και δεκάδες άλλες κάθε χρόνο και αν δεν αναφερόταν στην Ελλάδα έστω και έτσι που μας αναφέρει θα περνούσε πιθανώς τελείως απαρατήρητη.
Ούτε για προβληματισμό είναι , ούτε ρεσιτάλ θεάτρου, απλά ένα ελαφρύ θέαμα για θερινό σινεμά, ευχάριστος χαβαλές είναι.