Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2012

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΤΟ ΤΣΑΚΜΑΚΙ

Της Λουκίας Χουλιάρα

Το δίχως άλλο είχαν επιτύχει. Η δόση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ερχόταν. Για την ακρίβεια αυτός τα είχε καταφέρει. Μόνος του! Γιάννης Στουρνάρας. Το'λεγες και γέμιζε το στόμα σου. Τη δόξα από το θρίαμβο βέβαια, την είχε καρπωθεί όλη ο Καλαματιανός. Είχε κάνει κι εκείνο το Video-Clip και είχε στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Και να πεις ότι άξιζε τον κόπο; Χαμόγελο προσποιητό, βλέμμα χαροκαμένο και κοστούμι να τονε φοράει και να μην το φορά. Έναρξη στο γραφείο. Το ρολόι στο αριστερό χέρι- μην τον πούνε και παραλή και περάσει λάθος μήνυμα! Εικόνες παλαιότερης καταστροφής του έθνους, μετά λίγη διαφήμιση Ε.Ο.Τ. - νησιά, λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τ’ αγόρι μου- σφιχταγκαλιάσματα και χαιρετούρες με Τροϊκανούς και περίπατος όλο ρομαντίλα με τη Φράου! Ας όψεται όμως. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Θα προσποιείτο προς το παρόν τον βολικό.

Θα το παιζε φανατικό μέλος της «Λέσχης Φίλων του Σαμαρά» και όταν ο Πρωθυπουργός θα αποχωρούσε ταπεινωμένος μετά την αποτυχία της εν γένει οικονομικής πολιτικής, τσουπ να σου τον! Θα πετιόταν σαν τον Κασιδιάρη με το νερό στην εκπομπή του Παπαδάκη και θα κανε το κομμάτι του! Με τέτοια δημοφιλία που είχε, θα τύγχανε το δίχως άλλο, πολύ θερμής υποδοχής από τον εξαθλιωμένο λαό! Έπρεπε να προετοιμάσει όμως λίγο και το έδαφος. Θα έστηνε ένα φορολογικό νομοσχέδιο τέτοιο που να το διαβάζεις και να κλαις και θα το πλάσαρε στον Αντώνη, που δε σκαμπάζει γρι απο Οικονομικά. Μετά όλα θα έπαιρναν το δρόμο το σωστό!

Σκεφτόταν να φορολογήσει τα παιδιά. Τι τα κανες κύριος αν δεν έχεις τα φόντα να τα ζήσεις; Και τι πα να πει τα «σκάρωσα» όταν τα πράματα ήταν αλλιώς; Δεν έβλεπες δηλαδή ποιοι διαχειρίζονταν το μέλλον σου; Από πού ν’ αρχίσω και που να τελειώσω; Ο Σημίτης με τις φούσκες του; O χοντρούλης που μέχρι να σηκώσει το να πόδι, βρώμαγε τ’ άλλο; Το «επίτιμο μέλος» της Mensa που για να πάρει τηλέφωνο χρειάζεται manual ή ο τωρινός που κοίταγε τα ταβάνια για μια δεκαετία και με ό,τι καταπιάστηκε το πήρ’ ο διάολος και το σήκωσε; Ασ’ το ρε φίλε! Δεν έχεις δικαιολογία.

Θα στοχοποιούσε και τους "μεγαλοεισοδηματίες". Με 26.000 ευρώ και πάνω ετήσια έσοδα, απλά πεθαίνεις. Μ’ ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Και θα εισέπρατταν τα δημόσια ταμεία και θα έδινε κουράγια στον άνεργο με το μηδενικό εισόδημα. Θα τον έκανε να αισθανθεί λιγότερη μοναξιά και απελπισία. Άλλο να πεινάς μόνος σου άλλο να λιμοκτονείς με παρέα.

 Είχε και κάποιες άλλες ωραίες ιδέες, όπως φερ’ ειπείν να φορολογήσει τα γενέθλια. Γιορτάζεις και κόβεις τούρτα; κλείνεις τα 30 και έχεις την πολυτέλεια να κάνεις πάρτυ; 25% επί του γενέθλιου προϋπολογισμού! Ώρες, ώρες ζαλιζόταν από την εξυπνάδα και την εφευρετικότητα του...

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Σπίρτο ο Αντώνης,τσακμάκι ο Στουρνάρας,είναι να μην σου ανάβουν τα λαμπάκια με όλους αυτούς;

Unknown είπε...

Σπίρτο ο Ανττώνης,τσακμάκι ο Στουρνάρας,είναι να μην σου ανάβουν τα λαμπάκια με όλους αυτούς;

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ είπε...

Εξαιρετικο αρθρο για μια ακομη φορα...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ είπε...

Εξαιρετικο αρθρο για μια ακομη φορα...