Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

Ντάρι, ντάρι, παλικάρι


12 Ιουνίου. Ο Αλέξης Τσίπρας λέει στους βουλευτές και ευρωβουλευτές του: «Όπως καταλαβαίνετε φίλες και φίλοι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει φέτος για μπάνια».

Στην μνημειώδη αγόρευσή του, ο επαναστάτης ποπολάρος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε επίσης: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να είναι παρούσα, οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες και παρούσες. Δεν θα είναι φέτος ένα χαλαρό καλοκαίρι». Η αγωνιστική διάθεση ανέβηκε κατακόρυφα, ξεκινούσε και το Μουντιάλ εκείνη την ημέρα. Ο σύντροφος Νάσσος Θεοδωρίδης, εξέχον στέλεχος του κόμματος αξιωματικής αντίπολίτευσης, είχε και άγχος να αποκλειστεί η Εθνική Ελλάδος (στα σοβαρά αυτό, δεν πρόκειται περί πλάκας). Όλα κρέμονταν σε μια κλωστή. Η παγκόσμια κοινότητα περίμενε με αγωνία τα πλάνα από την
απόσυρση των μαγιό, των μπανιερών, των μπικίνι, μονοκίνι και λοιπών αξεσουάρ των συριζαίων, οι οποίοι άμα τω ακούσματι της ηγετικής προτροπής θα έσκιζαν όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους και θα ανανέωναν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τρένο, μετρό, λεωφορεία. Από την στιγμή που ο μπροστάρης υποστέλλει την ομπρέλα θαλάσσης και καταχωνιάζει τις ψάθες και τα πετσετικά στις ντουλάπες, τα απλά μέλη και οι μελλοντικοί υπουργοί της κυβέρνησης του τσαγιού του βουνού, δεν μπορούν να μην ακολουθήσουν! Και μετά; Τι έγινε μετά; Άμμοι στ' αυτιά μας μπήκανε...

Αντηλιακή καταστολή

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» έγραψε τη συνέχεια της επανάστασης του τολμητία Αλέξη: «Οποιος νομίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πριν από λίγες μέρες στη Νάξο το πρώτο μπάνιο του πλανάται πλάνην οικτρά. Και τούτο διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της 'κυριακάτικης δημοκρατίας', να βρεθεί στο νησί για Σαββατοκύριακο τουλάχιστον δύο φορές ακόμη τις προηγούμενες εβδομάδες. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η σύζυγός του Περιστέρα και τα δύο παιδιά του βρίσκονται σε διακοπές διαρκείας στο νησί, ενώ ο κ. Τσίπρας φροντίζει να τους επισκέπτεται τακτικά. Μάλιστα, το πρόγραμμά του μετά και το τέλος της Κεντρικής Επιτροπής στις 22 Ιουνίου για τα Σαββατοκύριακα δεν περιλαμβάνει κάτι, έτσι ώστε να μπορεί να φεύγει από το κλεινόν άστυ με προορισμό τις δροσερές παραλίες του νησιού».
Κατεστάλη το κίνημα πριν καλά-καλά εκδηλωθεί. Χωρίς βία έγινε η καταστολή. Αβίαστα, που λένε κι οι μικρές αγγελίες. Η εξεγερσιακή διάθεση πνίγηκε σε τόνους αντηλιακού, ούζου, μεζέδων και χρειάστηκαν μόνο οι ακτίνες του ηλιακού δίσκου, ο οποίος λάμπει χαριτωμένα πάνω από τις παραλίες του κυκλαδικού συμπλέγματος.
Καλά μπάνια, σύντροφοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: