Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015

Ξεβρακωθείτε αλά Γαλλικά

Τα αποτελέσματα του λαϊκισμού. Εσκίσθη το πουκαμισάκι του προσωπάρχου, ο οποίος σάλταρε τη μάντρα για να σωθεί...
Κι αυτοί οι απολυμένοι της Air France σαν ανατολίτες φέρονται. Δεν κάθονται να ψωμολυσσάξουν ησύχως όπως εμείς. 

Η Γαλλία δεν ξέρει μόνο να ντύνει, ξέρει και να γδύνει. Τελευταία κρεασιόν του λαού που έκανε παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια για τις γκιλοτίνες είναι ο σχεδόν γυμνός προσωπάρχης της Air France. Αυτός ο κύριος ονομάζεται Χαβιέ Μπροσέτα και αποφάσισε να
επιβαρύνει τη συνείδηση, τη μοίρα, το κάρμα (για τους ανατολιστές) ή οτιδήποτε άλλο νομίσετε με  2.900 απολύσεις που ανακοίνωσε στους έξαλλους πρώην και νυν εργαζόμενους της αεροπορικής εταιρείας. Λίγο να καθυστερούσε να τροχοδρομεί στον διάδρομο από την διακεκαυμένη ζώνη του ξεβρακώματος και οι εξαγριωμένοι Γάλλοι θα τον σέρβιραν αχνιστό και ψιλοκομμένο στην επόμενη πτήση της Air France μαζί με πέννες και λαχανικά.
Ο Χαβιέ Μπροσέτα εκτός από απολύσεις και περικοπές πρέπει να έχει και κληρονομικό χάρισμα. Είναι μέντιουμ! Αν ανατρέξετε στο βιογραφικό του σημείωμα θα διαβάσετε ότι στα επιτεύγματά του περιλαμβάνονται και 7 (ολογράφως επτά) φορές όπου έχει τερματίσει μαραθώνιο δρόμο! Είναι μαραθωνοδρόμος ο μεσιέ «Απολύεστε».

Σπρίντ

Αν δεν είχε από μικρός την ενόραση και δεν τον τριβέλιζε το κακό προαίσθημα ότι η σταδιοδρομία του θα έχει και στριπ σόου και δεν θα είχε ασχοληθεί με τον μαραθώνιο δρόμο. Για να ολοκληρώσεις διαδρομή 42,195 χιλιομέτρων (ή 26 μίλια και 385 γιάρδες) πρέπει να προπονείσαι επί χρόνια και η ζωή σου να είναι κατά τι πιο αθλητική από εκείνη του Θόδωρου Πάγκαλου και του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Αυτή η ταλεντάρα, λοιπόν, ο χαρισματικός κ. Μπροσέτα με το λαμπρό βιογραφικό και τις αξεπέραστες δεξιότητες, τελικά χρειάστηκε να συνδυάσει τις εκρηκτικές αρετές του σπρίντερ που ξεφεύγει από μανιασμένο πλήθος και τις αντοχές του δρομέα μεγάλων αποστάσεων. Σε εκείνον και τους ομοίους του θα  χρειαστούν ατσάλινα πνευμόνια και φτερά στα πόδια διότι οι Γάλλοι δεν φημίζονται για την παθητικότητά τους. Από καιρού εις καιρόν προβαίνουν σε έκτροπα και βάζουν κάποια πράγματα στη θέση τους και κάποια παντελόνια μακριά από τους ιδιοκτήτες τους. Καμία σχέση με εμάς τους ψυχραίμους, δηλαδή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: