Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019

Ανοιχτή επιστολή κόλαφος για τον Προκόπη Παυλόπουλο


Ο Γεώργιος Δημητρούλιας, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με ανοιχτή επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι αρνείται να βρεθεί στην ίδια εκδήλωση με τον πρόεδρο Δημοκρατίας λόγω της ανοχής από την πλευρά του της ολέθριας συμφωνίας των Πρεσπών.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ    Α. Ε. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κον Προκόπη Παυλόπουλο.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
παρά τον πρέποντα σεβασμό που τρέφω στον θεσμό τον οποίο εκπροσωπείτε θα μου επιτρέψετε να μην σας συναντήσω, ούτε να παρευρεθώ στο γεύμα και στα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού της 2ας Φεβρουαρίου 2019.
Λυπούμαι που με την ευκαιρία της επισκέψεώς σας στην Καλαμάτα δεν θα βρίσκομαι μεταξύ των συνδαιτυμόνων σας, ένας εκ των οποίων θα ήμουν και εγώ αφού έλαβα προσωπική πρόσκληση από τον κύριο Δήμαρχο.
Ο λόγος της μη παρουσίας μου ως εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος είναι η ενέργεια σας να υπογράψετε άνευ αντιρρήσεως και με καινοφανή σπουδή το Προεδρικό Διάταγμα για την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, δεν αποδέχομαι και δεν θα αποδεχθώ ποτέ τα τετελεσμένα της
παραχωρήσεως του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας μας. Για αυτό άλλωστε συμμετείχα σε όλα τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση των εθνικών μας τίτλων.
Πιστεύω ότι βάσει της Διάταξης 28 του Συντάγματος, η συμφωνία αυτή θα έπρεπε να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία βουλευτών.
Φρονώ ότι έπρεπε είτε να αποπέμψετε το διάταγμα ως αντισυνταγματικό, είτε να παραιτηθείτε σε ένδειξη αποστασιοποιήσεώς σας από την μελλοντική ζημία των εθνικών μας συμφερόντων. Είμαι σίγουρος ότι τότε θα εκφράζετε την πλειοψηφία του έθνους μας σε όλες τις ηπείρους.
Είμαι πεπεισμένος επίσης ότι οι προκάτοχοί σας, όπως ο κύριος Χρήστος Σαρτζετάκης, θα έπρατταν τα παραπάνω.
Λυπούμαι και πάλι που δεν θα σας συναντήσω.
Πάντως σας εύχομαι καλή διαμονή στην πόλη μας.
Μετά τιμής,
Γεώργιος Δημητρούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας