Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2019

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ FACEBOOK


Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Κλείστε λίγο το ρημάδι το facebook κι ανοίξτε ένα βιβλίο. Θα αμειφθείτε πλουσιοπάροχα

ΟΜαρκ Ζάκερμπεργκ, το αφεντικό του facebook, υπολογίζεται ότι έχει εισόδημα περίπου 4.000.000 δολάρια... ημερησίως! Δουλεύουν για λογαριασμό του περίπου 2,27 δισεκατομμύρια χρήστες την ημέρα χωρίς να παίρνουν ούτε σεντ. Ολοι αυτοί, πονηροί, κουτοπόνηροι, έξυπνοι, ανόητοι, πλούσιοι, φτωχοί, διάσημοι και άσημοι, παράγουν διαρκώς περιεχόμενο για τον παμπόνηρο Ζάκερμπεργκ και δεν πληρώνονται. Αναρτούν άρθρα, απόψεις, στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, τραγούδια του Βελισσάρη, βίντεο από το πανηγύρι στο Τζάιλο Αχαΐας και το φεστιβάλ τέκνο στο Αμστερνταμ, τοπία από το Ζούμπερι, τη Μύκονο, το Ασπεν, την Γκρενόμπλ, το Αλεποχώρι, τη Σανγκάη και το Θιβέτ, συνταγές μαγειρικής, απόψεις για τη ζωή, τον θάνατο, την πολιτική και τη δίαιτα - όλα με βασικό στόχο τους άλλους! Σχεδόν κανείς δεν γράφει ή αναρτά κάτι στο facebook για να βελτιώσει τον εαυτό του, αλλά για να τον επικροτήσουν οι άλλοι, να κάνει
φιγούρα, να διαφημίσει το όποιο έργο του, να τον/την ερωτευτούν, να γίνει αποδεκτός. Τέτοια παγκόσμια ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση... Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Ζάκερμπεργκ με τις τσέπες ορθάνοιχτες για γέμισμα!

Σήμερα (του Αγίου Βαλεντίνου) κάντε ένα δώρο στον εαυτούλη σας, αν τον αγαπάτε αληθινά. Κλείστε το ρημάδι το facebook -ή έστω περιορίστε το δραστικά- και ανοίξτε ένα βιβλίο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη απόλαυση, γνώσεις, εμπειρίες και ψυχική καλλιέργεια μπορεί να σας προσφέρει.
Η στήλη, ενδεικτικά, προτείνει ένα σπουδαίο βιβλίο που γράφτηκε για ένα παγκόσμιο πρότυπο: τον Ηρακλή. Τιτλοφορείται «Ηρακλέους Αθλοι» (εκδόσεις Αιγηΐς), το έχει γράψει ο Παντελής Κοντογιάννης και πραγματεύεται με έναν εξαιρετικό τρόπο τα κατορθώματα του Ηρακλέους.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου (Αθλος) αναφέρεται η αντίστοιχη βιβλιογραφία. Σε κάθε κεφάλαιο ο αναγνώστης μπορεί να βλέπει το αντίστοιχο κείμενο και στο πρωτότυπο (το σχετικό απόσπασμα της αρχαίας πηγής) και στη νεοελληνική απόδοση. Επιπλέον, ως επίλογος, εκτίθεται πλήρης κατάλογος με όλα τα εκθέματα (αγάλματα, ανάγλυφα, αγγεία, αμφορείς κ.λπ.) που έχουν ως θέμα τον Ηρακλή, και οι ξένοι μάς τα έχουν κλέψει και τα εκθέτουν στα μουσεία τους.

1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

Εξαιρετικό και τόσο αληθινό αγαπημένε Παναγιώτη μου!!!
Εύγε για την πρόταση σου σχετικά με το βιβλίο !!!
Ο φίλος σου Δημήτρης Κύρκος.