Σάββατο, Μαρτίου 16, 2019

Οι δουλοπάροικοι του Μπαχαλιστάν


Σωστός τρόπος για να θριαμβεύει το λάθος στον συλλογικό βίο είναι η θεαματική κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών

Δεν αρκεί να είσαι res, αντικείμενο, πράγμα, εργαλείο άδικης, ανάξιας και τυραννικής εξουσίας. Πρέπει να το αισθάνεσαι κιόλας σε κάθε βήμα που θα κάνεις, να σ' το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Η αδικία και η κατάντια δεν είναι οικόπεδα που αγόρασες και τ’ αφήνεις να υπάρχουν. Είναι καταστάσεις δυναμικές - παρόλο που φαντάζουν στάσιμες σαν τα έλη που καταπίνουν ζωές.

Σωστός τρόπος για να θριαμβεύει το λάθος στον συλλογικό βίο είναι η κατάρρευση των αστικών συγκοινωνιών. Εκεί που πάνε οι πολλοί, εκεί που υποχρεώνονται οι μάζες να στριμώχνονται αγουροξυπνημένες, εκεί πρέπει να πιέζει η κυβέρνηση για να επιτυγχάνεται το χειρότερο δυνατό
αποτέλεσμα.

Βασική προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου δημιουργίας προτυπώσεως της κολάσεως επί της γης είναι η βρόμα, η μπόχα, η μπίχλα και η ξινίλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οσο καθαρή, απαστράπτουσα και τζιτζάτη είναι η λιμουζίνα του μέσου σοσιαλιστού, μαρξιστού ή και λιμπεραλιστού εθνοσωτήρος άλλο τόσο πρέπει να ζέχνουν και να έχουν απωθητική εικόνα τα βαγόνια των τρένων και τα καθίσματα σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και λεωφορεία.

Πρέπει να είναι σαν τις φωτογραφίες που «κοσμούν» (τρομάρα τους) την ανάρτηση Η μάκα πάνω στα καθίσματα πρέπει να αποτελεί αποικία μερικών τρισεκατομμυρίων μικροβίων. Επίσης ενδείκνυται τα σφάγια της απάνθρωπης φάρμας των ζώων, που ψευδώς φέρει τον τίτλο του «ελληνικού» κράτους, να μην έχουν οπτική επαφή με το περιβάλλον. Το γκράφιτι στα παράθυρα επιβεβαιώνει και τη γαϊδουριά και τον κτηνώδη και βλακώδη εγωισμό των βανδάλων που μαυρίζουν τα τζάμια και τις ζωές των επιβατών με τα σπρέι τους, αλλά και την ταχύτητα της πτώσης του επιπέδου ζωής στο Μπαχαλιστάν.

Φυσικά, η κορόνα στο στέμμα της δυστυχίας είναι η επαιτεία. Αυτή πρέπει να διατηρηθεί στα σημερινά υψηλότατα επίπεδα και αν γίνεται να αυξηθεί κιόλας. Αντί για έναν ζητιάνο (με ένα παιδί που εκμεταλλεύεται) ανά σταθμό, να υπάρχουν και δυο και τρεις και χίλιοι δεκατρείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: