Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2008

Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα (ΥΠΠΟ) σέρνει κάρα - και τα έξοδα παράλογα


Αφισοκόληση: μια αγαπημένη δραστηριότητα των κομμάτων ακόμα και σε μη προεκλογικές περιόδους.

Όποτε πλησιάζουν οι εκλογές, όλοι εκείνοι που παλεύουν να σώσουν την πατρίδα από συστάσεως ελληνικού κράτους (καταστρέφοντάς την) στολίζουν τους τοίχους των πόλεων με αφίσες που τους απεικονίζουν.

Όποτε απέχουν χρονικά οι εκλογές αφισοκολούν κολαριστά χιλιάρικα στα ταμεία του κάθε πολιτιστικού συλλόγου της Κάτω Τραχανοπλαγιάς, στα Ιδρύματα του αναντικατάστατου Μητσοτάκη και στους φίλους σκι της μονής Βατοπεδίου.

Ένα ωραίο σετάκι σχετικών αποκαλύψεων παρακολούθησα στην εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη την Παρασκευή που μας πέρασε.

Μεταξύ άλλων έμαθα πως δόθηκαν τριάντα χιλιάδες ευρώ για να θάψει η Ελλάς τον Μπιθικώτση λες και η οικογένειά του ανήκει στις αναξιοπαθούσες!

Φέιγ βολάν κι αφίσες τα χρήματα του κλασικού του μακάκα του Έλληνα που λέει ο «Γεωργίου σπίκιν».

Χαρτοπόλεμος οι φόροι, οι τζόγοι κι ο ιδρώτας μας που φαίνεται να περισσεύει από όλους εμάς και να λείπει από τα ταμεία των συλλόγων και του νέου φρούτου που λέγεται ΜΚΟ.

Εμείς έχουμε φράγκα, οι ΜΚΟ δεν έχουν, η κυβέρνηση νομοθετεί να τα σκάσουμε, εμείς τα σκάμε διότι αλλέως θα πάμε στην ψειρού.

«Σκάσε, δούλευε και σκάστα να μην σε πάμε στο φρέσκο» μας ορμηνεύει το γκουβέρνο. Όμορφος κόσμος.

Η αφισοκόληση των μετρητών στα ταμεία των συλλόγων που φλέγονται από την εσωτερική ανάγκη να παράξουν πολιτισμό γίνεται με την ταχύτητα πολυβόλου και με την έλλειψη φειδούς που χαρακτήρισε την παραγωγή της επικής ταινίας Μπεν Χουρ.

Λογικά, έπειτα από τόσα τάλαρα που πλημμύρισαν τα ταμεία των φλογερών πατριωτών που παράγουν πολιτισμό, έπρεπε να έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τους αρχαίους Έλληνες.

Θα μπορούσαμε να είχαμε στήσει κι έναν και δυο και τρεις Παρθενώνες, αλλά έχω φάει την Ελλάδα να βρω έστω μια εφεδρική νεόδμητη Ακρόπολη χωρίς να τα καταφέρω.

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, δεν μας φτάνει ο ένας Παρθενώνας και θες και δύο και τρεις; Δεν φτάνει που ο κοσμάκις αναγκάζεται να βλέπει μία παλιατζούρα να καταλαμβάνει ένα υπέροχο χώρο που θα μπορούσαν να τον κοσμούσαν ωραιότατες πολυκατοικίες, με πολύχρωμα γκράφιτι...;

Άσε που τόσο κόπο έκαναν τα παλικάρια το περασμένο καλοκαίρι για να αποτεφρώσουν δάση και να καταστρέψουν αρχαία... Αυτό είναι το ευχαριστώ για το έργο τους στην κοινωνία;

Και όπως λέει και ο Λεάνης "θες να δεις φύση; Βάλε μία αφίσα στο δωμάτιο σου"

Φυσικά καταλαβαίνεις το ειρωνικό ύφος του, όπως και το δικό μου.
Άντε ρε, καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το νέο μουσείο της Ακρόπολης, δεν είναι εφάμιλο του Παρθενώνα; Αφού είναι ίδιο με την αμερικάνικη πρεσβεία, και είναι γνωστό ότι η τελευταία είναι μακράν από τα πιο καλαίσθητα κτίσματα στο γνωστό σύμπαν... Δεν σας καταλαβαίνω ώρες ώρες... :P

Α, κι ένα σχολιάκι για την σημερινή σας εκπομπή, αν και είναι off topic. Το κλιπάκι που παίξατε με τον Βλάχο, ήταν αυτό που λέμε "out of context", γιατί δεν το παίξατε ολόκληρο. Επειδή έτυχε να βλέπω την εκπομπή όταν το είπε αυτό για τη χούντα, πρέπει να σας πω, ότι αυτό που υποστήριζε ήταν ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, κάποια στιγμή ο λαός θα απαιτήσει αυτά που θέλει και θα τα πάρει. Η μόνη περίπτωση να μην το κάνει αυτό είναι στην χούντα. (ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα εγώ)

Ανώνυμος είπε...

Το κακο ειναι οτι αυτοι που επρεπε να βγαζουν στη φορα επωνυμα ολα αυτα, τρεχουν να μαζεψουν δεκαρουλες, αντε και κανα εκατομμυριο, η μαλλον 5.

Suspect είπε...

πλυντηριο