Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2008

Κάτω τα χέρια από τον Θέμο!


Πριν διαβάσετε τα παρακάτω να ξέρετε ότι το κείμενο που ακολουθεί δεν αντιπροσωπεύει κατ' ανάγκην και τον συν-Αδιάβροχο Κώστα επειδή ως γνωστόν είναι σεσημασμένος κι αμετανόητος βάζελος.

Αντιπροσωπεύει εμένα και μόνο εμένα. Εγώ με την σειρά μου αντιπροσωπεύω ένα από τα 6 δισεκατομμύρια χωρο-χρονο-υλικο-πνευματικά παράδοξα που λέγονται άνθρωποι. Διαιρέστε λοιπόν την μονάδα με τον αριθμό 6.000.000.000 και θα βρείτε το όποιο βάρος έχει η άποψή μου. Τόσο είναι ακριβώς.
Λοιπόν, πρώτα απ' όλα δεν πιστεύω ότι ο Θέμος έδωσε οποιοδήποτε ντιβιντί στην κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να το πιστέψω εκτός αν δω απτές κι αδιαμφισβήτητες αποδείξεις.
Δεν μου κάνει για τέτοιος κι εδώ που τα λέμε θα ήταν μέγας χερογλύκανος αν το έπραττε ή απλά θα έπρεπε να τον δει ψυχίατρος.

Ο Θέμος είναι μεγίστη συμπάθειά μου για αμιγώς φιλολογικούς λόγους.

1. Έχει χιούμορ. Ένεκα Θέμου και Μαύρης Τρύπας ανακάλυψαν οι εφημερίδες πόση μεγάλη δύναμη είχε (και έχει) η -μέχρι τότε υποτιμημένη- τελευταία σελίδα.
2. Είναι ανυπόκριτος γάβρος. Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό ο εμπνευστής σεβάσμιου εντύπου όπως ο Πρωταθλητής.
3. Γέμισε την τηλεόραση με κλώνους του και βγάζει κόσμος μεροκάματο στηριζόμενος σε μοντέλο εκπομπής που μόνταρε ο ίδιος μαζί με τον μεφιστοφελικό Συριανό Περρή. Περιττό να πω ότι αρκετές ατάκες στις εκπομπές μας είναι κλοπιμαία από τα duty free του ΟΛΑ.
4. Είναι εμπαθής με την θολοκουλτούρα κι αυτό στις ημέρες μας είναι ακρότατος ριζοσπαστισμός.
5. Έχει πατριωτικές ανησυχίες, έστω και με κάποιες χουλιγκανικές εξάρσεις, αλλά κι αυτό είναι πολύτιμο τις χαλεπές ημέρες του φαινομενικά ηττημένου πλην τροπαιούχου ρεπουσισμού.
6. Εφηύρε μαζί με τον Μάκη το Θέμα, μια εφημερίδα που ποσώς με ενδιαφέρει αν είναι πρώτη σε κυκλοφορία ή πουλάει λιγότερα από την Αντιδιαπλοκή του Λεβέντη. Εμένα με ενδιαφέρει που έχει άρθρα συλλεκτικά όπως το αριστούργημα με τους "φιλοξενούμενους" του Μαγγίνα και επίσης γουστάρω που δεν βαριέμαι να την διαβάζω.

Το παρόν συνετάχθη ένεκα των δεκάδων μαλακιών που έχω διαβάσει, ακούσει και παρακολουθήσει τις τελευταίες ημέρες. Πάντα με μισόλογα και γελάκια. Πάντα με ύφος "ξέρω περισσότερα και δεν σου λέω". Πάντα με ανώνυμα posts δεξιά κι αριστερά, που όλα τους προέρχονται από τόσο γενναίους ανθρώπους που αποφεύγουν να πουν επωνύμως ακόμα και την ώρα.

Με αγανάκτηση,

Παναγιώτης Λιάκος

ΥΓ: Στη φωτό κρατάει cd (μάλλον της Τζούλις Μασίνο), όχι dvd. Το γράφω για να προλάβω μερικούς εξυπνάκηδες...

19 σχόλια:

... είπε...

Φίλε και συνονόματε Πάνο, δεν θα κρίνω τις απόψεις είτε συμφωνώ είτε διαφωνω (σου θυμίζω ότι ασπάζομαι την ίδια ποδοσφαιρική θρησκεία με τον Κώστα, κατά τα άλλα μάλλον συμφωνώ και δηλώνω επίσης fan του χιούμορ του Θέμου).
Θα σου θυμίσω όμως ότι το μοτίβο της εκπομπής (που καταcopiaran τόσοι και τόσοι) δεν ξεκίνησε από τον Θέμο αλλά από τον Δημήτρη Γεροδημοντάκη στο καναλι Seven X (έκανε εκπομπές και η Μαλβίνα εκεί, την ίδια περίπου εποχή) και λεγόταν "Αγαπημένη μου τηλεόραση"

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Πάνο έχεις μνήμη ελέφαντα (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το λέμε αυτό). Πάω πάσο στο "Αγαπημένη μου τηλεόραση", βουνό το δίκιο σου. Ωστόσο, νομίζω ότι ο αείμνηστος παρουσιαστής λεγόταν Δημογεροντάκης, όχι Γεροδημοντάκης. Ήμουν φανατικός της εκπομπής καθώς και του σταθμού.

Ανώνυμος είπε...

θα ξεκινησω με το οτι ολοι ειμαστε αθωοι μεχρις αποδειξεως του εναντιων.
δεν συμφωνω καθολου με οτι γραφεις και θα μπορουσα να σου πω οτι με απογοητευσες.
πολλα θα μπορουσα να σου πω για αυτον αλλα δεν μπορω να τα αποδειξω.
οσο για την εφημεριδα που εχει μαζι με τον ταρζαν τι να πω μονο σαν κακογουστο αστειο ακουγετε το συλεκτικα αρθρα... ποιος η εφημεριδα που θαβει ανθρωπους και σπιλωνει υπολυψεις με πρωτοσελιδα για εβδομαδες χωρις αποδειξεις και μετα ζηταει συγνωμη σε ενα κειμενο 50 λεξεις στις σελιδες πριν τα αθλητικα....υμαρτον(που λεει και οπ γεωργιου)
με πολυ εμπαθεια στο προσωπο του.
ενας φιλος

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητέ φίλε. Θα ήθελα κι εγώ να μου υποδείξεις ποιοι και πως σπιλώθηκαν και πότε έγινε η άθλια "αποκατάσταση" των 50 λέξεων που περιγράφεις. Δεν το γράφω ειρωνικά, απλά γυρεύω ενημέρωση που δεν διαθέτω. Μην τσιγκουνεύεστε την άποψή σας. Γράφτε την ολόκληρη κι εμείς εδώ είμαστε να διασταυρώσουμε - ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου.
Σοβαρά τώρα, το Θέμα (δεν δούλεψα εκεί, ούτε έχω το παραμικρότερο συμφέρον) είναι ένα από τα ελάχιστα έντυπα που δεν βαριέμαι να διαβάζω.
Συλλεκτικό θεωρώ οπωσδήποτε το disclosure του φιλόξενου Μαγγίνα και άλλα.
Anyway, εδώ είμαι εγώ να σε απογοητεύω χωρίς να το επιδιώκω...

Ανώνυμος είπε...

8ema diavazw kai egw file pano...kai eimai fun tou zouglakia...kai tou 8emou 8a elega...ayto to ola opote mporo den to xanw...omos...ola zwgrafizoun 8emo....
kontos psalmos alhlouia lene...shmera ayrio 8a ma8oume..an omos ontos to exei kati....(na einai aytos dld o komisths)....e tote einai megalo tsatsoroufiano...kai diaplekomenos ...kai synalasomenos...kai ola ta alla pou mporoume na tou prosapsoume....
giati noiw8o malakas na xrhsimopoih thn dynamhmou(emena pou eimai fun tou dld) gia na eksargyrwnei epitages me to ekastote maximou...

Ανώνυμος είπε...

Έμπλεξε χοντρά ο Θέμος.
Πάντως γενικά είναι θεμελιώδες ένα αξίωμα που λέει ότι:
Εκδότης = Διαπλεκόμενος...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πάνο, εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου (ποιός άλλωστε θα διαφωνούσε με Φαραώ!!) ακριβώς για τους λόγους που αναλύεις στο τέλος. Κατ' εμέ, το Θέμα της περασμένης Κυριακής έγραψε ιστορία διότι έκανε την απόλυτα ριζοσπαστική ενημέρωση που πολλοί δυστυχώς προσπαθούν να την κρύψουν πίσω από 2-3 φωτογραφίες. Ο Μάκης από την άλλη, έκανε χθές ένα μεγάλο ατόπημα. Η συγκάλυψη κυκλοφορίας μαύρου χρήματος όπως υποστηρίζει, βαρύνει εξ' ίσου και τον ίδιο ακριβώς επειδή το "αποκάλυψε" μόνο όταν θίχτηκαν τα προσωπικά του συμφέροντα. Δεν θα με πείραζε ακόμα να είχε παραδόσει ο Θέμος το DVD, αρκεί να το είχε παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή. Η κατακλείδα όλων είναι πάντως πως ενώ η Ελληνική διπλωματία πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες διπλωματικές επιτυχίες της μεταπολίτευσης εντός μικρού χρονικού διαστήματος (Πούτιν - Ινδία), όλως "τυχαίως" αυτές επισκιάζονται από μια Ζαχοπουλιάδα. Αυτό αρκεί να μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τη σκοπιμότητα που ανάγει ένα αμιγώς ροζ DVD σε πολυήμερο πεδίο αντιπαράθεσης. Και όπως πολύ σωστά αναφέρεις, πέραν από αερολογίες του τύπου "ίσως" και "υπάρχουν στοιχεία" δεν έχει βγει το παραμικρό που να συνδέει το DVD με οικονομικές ατασθαλίες. Σε καμμία περίπτωση δε θέλω να εξιλεώσω την κυβέρνηση από τα ολέθρια σφάλματα τοποθέτησης Ζαχόπουλων σε καίριες θέσεις. Αλλά οφείλουμε να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι αναρωτιεμαι τον "εδωσε" τοσο στεγνα ο ταρζαν; κι αντε τωρα ν'αποδειξει ο Θεμος οτι δεν ειναι ελεφαντας...η μηπως ειναι;

Καλημερα!

Λαθραναγνωστρια)))

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, το blog τοποθετήθηκε με το post. Περιμένουμε τις δικές σας τοποθετήσεις, εκφράζοντας την ευχή η εφημερίδα να ξεπεράσει την κρίση και -αν είναι δυνατόν- αφού ριχθεί ακόμα περισσότερο φως τόσο στις αιτιάσεις του Θέμου όσο και στα εξαιρετικής σημασίας λεγόμενα του Μάκη, να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της.

Ανώνυμος είπε...

Πάνο, έχεισ δικιο. Δικό μου το λάθος στο όνομα. Γλώσεψα την μπέρδα μου

mania είπε...

Τι να σου πω βρε Παναγιώτη Αδιάβροχε μου,
αν τελικά είναι αυτός ο κομιστής, τότε είναι μεγάλος διπρόσωπος. Πώς το εξηγείς ότι ούτε ο συνεκδότης του τον πιστεύει;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το προσωπο του Θεμου χθες οταν τον σταματησαν οι δημοσιογραφοι ελεγε πολλα,δεν ηταν αναγκη να τον ακουσει καποιος για να καταλαβει.Ελπιζω να μην ειναι μπλεγμενος στην περιεργη αυτη ιστορια,γιατι οι ανθρωποι που διαθετουν χιουμορ συνηθως εχουν ποιοτητα και εξυπναδα.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητή Mania μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω τα πάντα. Θα ήμουν καλός ονειροκρίτης.

Φίλε ανώνυμε συμφωνώ και επαυξάνω.

Ανώνυμος είπε...

χθες εγραψα για την λασπη της εφημεριδας σε πολιτικο προσωπο.
επειδη δεν ειμαι αναγνωστης της συγκεκριμενης εφημεριδας την επιανα στα χερια μου οταν πηγενα στο σπιτι του ξαδερφου μου βολτα και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση η επι τεσσερης εβδομαδες συνεχεις αναφορα με βαρις χαρακτηρισμους σε αυτο το προσωπο χωρις στοιχεια. οταν καποια στιγμη συνεβη το γεγονος της κολοτουμπας πηγανε και το γραψανε σε ενα κειμενακι στις τελευταιες σελιδες με 50 λεξεις ειλικρινα μιλαω. οι εντυπωσεις ομως μενουν...
το γεγονος εχει συνεβη περιπου 6-8 μηνες πριν.
ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του εμενα παντως δεν μου κανει αυτη η δημοσιογραφια.
θα γραψω και ενα κλισε... καλυτερα δεκα ενοχοι ελευθεροι παρα ενας αθωος στη φυλακη
ενας φιλος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ για την Πατριωτική αντίληψη και άποψη τού Θέμου. Πιστεύω ότι την έχει αποδείξει και με το παραπάνω. Θυμάμαι όταν η Εθνική μας στο ποδόσφαιρο είχε πάρει το Ευρωπαικό, κάποιοι "Ελληνόφωνοι" κυκλοφορούσαν υποτιμητικά παλιόχαρτα για την ικανότητα τής Ελλάδος και γράφαν ότι τόσες σημαίες έχουν να δουν από τον καιρό τής Χούντας! Προφανώς επειδή είναι αλλεργικοί στην Ελλάδα, τη γαλανόλευκη και τον Πατριωτισμό. Ο Θέμος μέσω τού "Πρωταθλητή" τούς είχε αποστομώσει. Επίσης μ' αρέσει αφενός μεν το χιούμορ του, αφετέρου δε ότι δεν κάνει μέσα από τις εκπομπές του προσωπική πολιτική. Είναι γνωστό ότι η τηλεόραση και η εικόνα προωθούν την πιο πειστική προπαγάνδα καθεστωτικής νοοτροπίας, ειδικότερα μαύρης απόχρωσης. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή όλοι μας πρέπει να σεβαστούμε τούς διακριτούς μας ρόλους, ακόμα κι αν για κάποια λαμόγια τέτοιες συμπεριφορές θεωρούνται πολιτικά ανορθόδοξες. Νομίζω ότι ο Θέμος ανταποκρίνεται και σ' αυτό το θέμα καλά. Χριστιανικά ορθόδοξος και πολιτικά ανορθόδοξος,
Σπυρίδων Καραχάλιος
ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://polapopsis.blogspot.com

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Προς yanni. Να επαναδιατυπωθεί κοσμιότερα η όποια ερώτηση και θα απαντηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Εμενα δεν θα με ενοχλουσε να εδινε το DVD στην κυβερνηση, αν ηταν μονο σεξουαλικου περιεχομενου.
Αν και κανονικα, καλυτερα να το εδινε στον ιδιο το Ζαχοπουλο. Ισως να μην πηδαγε ο ανθρωπος και να μην τραβιομαστε εμεις τωρα ενα μηνα.
Ετσι κι αλλοιως, δε νομιζω οτι θα μαθουμε τελικα τι εχει γινει.

Μιλ1 είπε...

Εγώ μαζί σου! Δεν βαρέθηκα ποτέ βλέποντας την εκπομπή του και διαβάζοντας το Πρώτο Θέμα! Ασε που μου αρέσει πολύ και το ένθετο Big Fish.
Συμφωνώ και με τους 6 λόγους -με μια μεγαλύτερη αδυναμία στον 2ο, ούσα γαυρίνα- αλλά μπορώ να προσθέσω και έναν 7ο;
-Ναι, μπορείς!
- Ευχαριστώ!
7. Του αξίζει το βραβείο του πιο καλοντυμένου Ελληνα δημοσιογράφου για τα ανεπανάληπτα T-shirts που φοράει κατά τη διάρκεια της εκπομπής του!

(Ασε που υπήρξε και πρώην εργοδότης μου)

Ανώνυμος είπε...

Χώρια που ξεχάσατε ότι αποτελεί πρότυπο γιά όλους τους νέους δημοσιογράφους, πώς να κάνετε 14 εκατομμύρια ευρώ (κατά δήλωσή του) μέχρι τα σαράντα σας όντας ΤΙΜΙΟΙ (;;;) δημοσιογράφοι.

Είναι ίνδαλμα, δε λεω.