Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

Συντρόφισσες και σύντροφοι, για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι!

Το δελτίο τύπου έγραφε τότε, τις όχι και τόσο παλιές αλλά καλές ημέρες: "Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μοιράζει φυλλάδια στα διόδια των Τεμπών , Κυριακή 13 Απριλίου 2008 . Την πρόταση εξουσίας του ΠΑΣΟΚ η οποία θα κινείται σε 3 άξονες που αφορούν στη στήριξη του αγροτικού τομέα, στην απασχόληση και διοικητική μεταρρύθμιση ,με στόχο την ενίσχυση της περιφέρειας παρουσίασε από τα Τέμπη κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο".

Λεπτομέρεια: Στο τετράπτυχο φυλλάδιο του Κινήματος αναγράφεται φαρδύ-πλατύ και ειλικρινέστατο: Ελλάδα Αξιών...

2 σχόλια:

netakias.wordpress,com είπε...

Δυο post μου προς ενημέρωση σας

Αδιάβροχοι ειμαστε πολλοί, θα γίνουμε περισσότεροι. Ερχόμαστε!

Ο Εχθρός της Πατρίδας μου δεν είναι η παγκοσμιοποίηση. αλλά εσωτερικός διαβάστε

εδω : http://wp.me/p9GCU-df
κι εδώ : http://wp.me/p9GCU-db

Μια επισήμανση που θα ήθελα να κάνω , ορμόμενος από άρθρο της ΣΤΡΑΤΗΣΙΚΗΣ, είναι ότι το πρόβλημα με τα Ελληνικά λαμόγια δεν είναι η μίζες καθαυτό, αλλά η αποτελεσματικότητα τους.

Εξηγούμαι. Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) αν ο υπουργος πήρε το 5% της προμήθειας σε "εξυπηρέτηση" αλλα το υπόλοιπο 95% του χρέους που μας άφησε!

Παραδείγματα.

Hummer. Αγοράσαμε τα τζιπ αυτά, στην πιο ακριβη έκδοση τους και είναι άχρηστα. Υποτίθεται ότι είναι για την δύναμη ταχείας αντίδρασης και δεν χωράει ούτε στα C-130, ούτε στα αποβατικά, ούτε στα Ελικόπτερα ούτε στους ελληνικούς επαρχιακούς δρόμους που θα κληθεί να δράσει!

Yποβρύχια. Πληρώσαμε το 80% και ολόκληρες τις προμήθειες πριν την υπογραφή! Και μετά κανείς δεν ασχολήθηκε στα αν θα παραληφθουν, πότε και πως!

Αρματα. Αγοράσαμε τα LEOPARD 2HEL, πληρώθηκαν οι προμήθειες στο ακεραιο και σκουριάζουν γιατί δέκα χρόνια δεν ασχολήθηκε κανείς να πάρει βλήματα! Αν ήταν "σωστός" υπουργός θα αγόραζε μεν τα γερμανικα άρματα αλλά θα κατασκεύαζε δε στην Ελλάδα τα βλήματα με Ελληνες εργάτες (ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΒ,ΕΑΣ κτλ)

Το ίδιο έγινε με τα Chinook, τα M-16, τα κράνη, ακόμη και τις στολές!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεώργιος “Γιωργάκης” Α.Παπανδρέου έχει διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του οποίου ηγείται;

Ιδρυτική Διακήρυξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος
27/1/2009

Ιδρυτική Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων

3 Σεπτέμβρη 1974

“Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.”

“Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ' όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του Λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. “

“Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες. Για να καταργηθούν τα προνόμια των λίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευτούν η μητέρα, το παιδί, τα γερατειά. Για να κατοχυρωθεί η κοινωνική και η οικονομική ισότητα των δύο φύλων. Για να ελευθερωθεί η σκέψη και να γίνει η παιδεία κτήμα όλων των Ελλήνων.”

“Κάθε εξουσία πηγάζει από το Λαό, εκφράζει το Λαό και υπηρετεί το Λαό. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δομή της δύναμης στη χώρα μας διαρθρώνεται με τρόπο που να αποκλείει την παραβίαση της λαϊκής θέλησης με οποιοδήποτε τρόπο.”

“Ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση από τα μονοπωλιακά συγκροτήματα της Δύσης και ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.”

http://www.pasok.gr/portal/resource/section/idrutikiMenu