Κυριακή, Ιουνίου 20, 2010

Οι αφηγήσεις του Γιώργη Χρ. Λαιμού


Ο Γιώργης Χρ. Λαιμός, αδελφός του παππού του νεαρού Λέοντα Πατίτσα και πρωταγωνιστής στη δημιουργία της οικονομικής αυτοκρατορίας των Λαιμών, έχει εκδώσει σε βιβλίο κάποιες επιλεγμένες καταχωρήσεις από το ημερολόγιό του. Οι καταχωρήσεις, αν και αυστηρά επιλεγμένες έχουν τρομερό ενδιαφέρον και πολλές απ' αυτές απαντούν σε πλήθος αποριών που έχει το κοινό για την οικογένεια - και τις πατριωτικές ανησυχίες που επικαλείται ο νεαρός σύζυγος Χρουσαλά. Τις επόμενες ημέρες θα διαβάσουμε πολλές απ' αυτές. Ξεκινάμε με μια που περιγράφει την έναρξη των δραστηριοτήτων της G. Lemos Brothers Co., Ltd.

Λονδίνον, 28 Μαρτίου 1952
"Η εταιρεία G. Lemos Brothers Co., Ltd. είναι εν πλήρει δράσει. Έχει ευπρόσωπα Γραφεία αρκετά άνετα. Άρτιον προσωπικόν. Έκαμεν έως σήμερα δύο ναυλώσεις. Μπορώ να πω, είναι αρκετά γνωστή στο City του Λονδίνου, όσον εάν είχε ζωήν πολλών ετών. Μετά μία εβδομάδα φεύγω για την Αθήνα και αισθάνομαι πως αφήνω οπίσω μου μιαν κατάστασιν δρομολογημένην. Καλός και πρόθυμος συνεργάτης ο αδελφός Μάρκος. Γεμάτος ζήλο, σαν φιλότιμος και φιλοπρόοδος νέος. Καλοί επίσης και οι αδελφοί Μιχάλης και Λέων".

ΥΓ: Το βιβλίο προτείνεται ανεπιφύλακτα στους φίλεργους ερευνητές που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης όποτε ενοχλούνται με τις βεβηλώσεις ιστορικών πλοίων...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τετοια στοιχεια και οι "αδελφοι" δημοσιογραφουντες σφυριζουν ανεμελοι !!!