Κυριακή, Ιουνίου 27, 2010

Πάγκαλος: πρόκληση και λογική Μαφίας


«Είμαι συνταξιούχος δικηγόρος. Εδώ και 15 ημέρες πήρα την πρώτη μου σύνταξη». «Μειωμένη;».
«Μειωμένη, γιατί δεν είχα ασκήσει ποτέ επάγγελμα. Αλλά έχω ένα επάγγελμα το οποίο αν είχα ασκήσει, θα είχα άλλου είδους εισοδήματα και ευκαιρίες».
Έτσι ξεκινά η συνέντευξη του Πάγκαλου στην Κυριακάτικη Καθημερινή. Με πρόκληση. Ο υπουργός των Ιμίων και του Οτσαλάν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που κόβει μισθούς και συντάξεις λέει χωρίς να κοκκινίζει ότι παίρνει σύνταξη από ένα επάγγελμα που δεν άσκησε ποτέ! Εδώ δεν ντράπηκε για την ελληνική σημαία στα Ίμια που θα "έπαιρνε ο αέρας" θα κώλωνε η αυτού προκλητικότητα στη σύνταξη που δεν δούλεψε;

Ψυχοσύνθεση Φρέντι Κρούγκερ

Ο κύριος αντιπρόεδρος δεν αποφεύγει να προδώσει πτυχές από τον έσω εαυτό του και τις "ιδιαίτερες" προτιμήσεις του που μπορούν να ερμηνεύσουν τις "φιλολαϊκές" επιλογές του. Πριν κοιμηθεί θέλει να δει ποτάμια αίματος να ρέουν για να παραδοθεί στον Μορφέα.

- Εχετε κάποια προτίμηση;
- Εξαρτάται από την ώρα. Τελειώνω τη μέρα μου και προσπαθώ να επιβάλω στη γυναίκα μου, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο, κάτι που να τρέχουν ποτάμια αίμα! Κάποιος που σκοτώνει συνέχεια! Φιλμ φρίκης και θρίλερ! Ξέρετε ποιο είναι το προσόν; Οτι όταν βαραίνουν τα βλέφαρά σου τα κλείνεις, χωρίς τύψεις.
Η τελευταία αποστροφή του Πάγκαλου "χωρίς τύψεις" είναι αποκαλυπτική. Έτσι πορεύεται. Ωστόσο, το "χωρίς τύψεις" δεν πρέπει να τον κάνει να σκέφτεται ή να ελπίζει ότι σημαίνει "χωρίς συνέπειες".

Η λογική της Μαφίας

«Ο Τύπος δίνει την εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα και γι' αυτό χρεοκοπήσαμε. Ψευδές. Οσοι και να έκλεψαν δεν χρεοκοπεί μια χώρα. Μόνο με τη γενίκευση της κακοδιαχείρισης μπορεί να χρεοκοπήσει. Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί σε μισθούς, σε επιδόματα, σε φακελάκια. [...] Αλλά πρέπει να σας πω ότι όποιος δεν έχει κλέψει την εφορία ή δεν έχει κάνει αυθαίρετο είναι σπάνιος. [...] Η κρίση αυτή υπάρχει γιατί για πρώτη φορά οι Ελληνες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητά τους. Οι μύθοι κατέρρευσαν. Και η πραγματικότητα αυτή δεν τους αρέσει. Οι πιο σοβαροί και διαυγείς βλέπουν ότι αυτό το αποτρόπαιο πρόσωπο είναι και δικό τους».
Ο Πάγκαλος αξιοποιώντας λογική επιχειρηματολογία επιπέδου Λάκι Λουτσιάνο και Αλ Καπόνε εξισώνει τους πάντες σ' έναν καμβά διαφθοράς που γέννησε το κόμμα του. Όλοι είναι ίσοι στο έγκλημα. Εκείνος που πλήρωσε φακελάκι σε γιατρό για να γλιτώσει τη ζωή του και ο μεγαλοεργολάβος που καταβρόχθισε δισεκατομμύρια με υπογραφές των συναδέλφων του Πάγκαλου. Ο Πάγκαλος λέει ότι "οι πιο σοβαροί και διαυγείς βλέπουν ότι αυτό το αποτρόπαιο πρόσωπο είναι και δικό τους". Όχι Πάγκαλε των Ιμίων, του Οτσαλάν, της αθλιότητας. Το αποτρόπαιο πρόσωπο είναι το δικό σου. Πάρε έναν καθρέφτη και θα καταλάβεις.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι μόνον ο Πάγκαλος. Υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα που περνάνε στα ”ψιλά”.

Η κα. Ευφροσύνη Σαρτζετάκη, σύζυγος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ιστορικός - αρχαιολόγος, αν και συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 σε ηλικία 60 ετών από τη θέση της (ως υπαλλήλου του κλάδου Π.Ε. Επιμελητών Εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών) φρόντισε να επαναπροσληφθεί στο Δημόσιο με συνοπτικές διαδικασίες, ως υπάλληλος του συζύγου της. Αν, όντως ο κ. Σαρτζετάκης είχε ανάγκη από προσωπικό, γιατί δεν δόθηκε η δυνατότητα σε έναν νέο άνθρωπο να ασκήσει αυτά τα καθήκοντα;
Ο κ. Παπούλιας, πριν από μερικές μέρες, εμφανίστηκε να δηλώνει ενώπιον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ότι «Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και να παταχθεί η φοροδιαφυγή». Στην ίδια συνάντηση ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Τα σχόλια περιττεύουν.

Ο παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Βασίλης Λεβέντης Πρόεδρος κόματος : "Αλητεία , Αλητεία...Να πεθάνουν όλοι τους..."
Πρόεδρε να αγιάσει το στόμα σου..!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI

Anastasios είπε...

Όλοι μας Κε Πάγκαλε...ή μάλλον όλοι μας πάγκαλε, ναι με μικρά και οχι με κεφαλαία γράμματα διότι ούτε το κύριε δεν σας αξίζει, ,όλοι έχουμε ακούσει στα γήπεδα την κραυγή των φιλάθλων, όταν η ομάδα τους δεν παίζει, το γνωστό .
Ε το λοιπόν με αυτά που λέτε καιλόγω της πίεσης που δεχόμαστε απο όλες τις πλευρές, . Και θα πέσει πολύ μα πάρα πολύ ξύλο.

Anastasios είπε...

Στις 7/01/2010 ,έστειλα ενα mail, και με έκπληξη είδα οτι παρελείφθει μια πρόταση εκεί που γράφω για την κραυγή των φιλάθλων όταν η ομάδα τους δεν παίζει το γνωστό, θα μπούμε μέσα. Σήμερα άκουσα απο το ραδιόφωνο ότι οι υπάλληλοι της βουλής θα συνταξιοδοτούνται στα 28,5 χρόνια εργάσιμου χρόνου, δηλαδή κάτω απο τα 55τους με σύνταξη του 100 τις 100 του μισθού τους.Ολοι μας ξέρουμε οτι οι υπάλληλοι της βουλής,στην πλειονότητά τους, είναι συγγενείς των εν ενεργεία βουλευτών, ή τέως βουλευτών που τους έχουνε βολέψει για δικούς τους λόγους.Την ίδια στιγμή ανεβάζουνε το όριο ηλικίας στις μητέρες στα 65 αν δεν κάνω λάθος, με σύνταξη Αίσχους, όπως και σε τόσους άλλους. Πρόσέχετε διότι όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι τότε δεν θα μας σταματάει Τίποτα, Θα Μπούμε Μέσα κα θα πέσει το ξύλο του Αιώνα. Φτάνει πια μας έχετε πιέσει πάρα πολύ, και δεν θα σας βγεί σε καλό. Τασσος

Ανώνυμος είπε...

Καποτε εμπαινα εδω και διαβαζα .Εδω και πολλους μηνες,δεν διαβαζω πια κανενα βλογ,γιατι κανετε ολοι πολιτικες κρισεις,χωρις στοιχειωδεις γνωσεις Μαθηματικων,κατηγορωντας συλληβδην,ολους οσους προσπαθουν να μη βουλιαξουμε,οτι και καλα ειναι προδοτες της πατριδος,ατεκμηριωτα βεβαια,γιατι δε νομιζω να πιστευετε,οτι οι πολιτικοι,ειναι τοσο ηλιθιοι,ωστε να θελουν να παρουν,και οχι να δωσουν.
Τοσα χρονια,δινανε αβερτα,μεχρι που φτασαμε εδω που φτασαμε,με το τελικο φινις βλακειας και ανικανοτητος απο τη ΝΔ.
Οσον αφορα στις κουβεντες Παγκαλου,για μενα,εχει απολυτα δικηο,και εσεις που δεν το παραδεχεστε,ή ειστε προκατειλημμενοι,ή ειστε του σιναφιου των εχοντων επωφεληθει.
Και για τα φακελλακια ξερετε,πολλα απ αυτα,δεν ειναι μονον θεμα τρομου,μην τυχον και δεν τον προσεξει ο χασαπης,αλλα πολλες φορες,ειναι μπαξισι στο γιατρο,για να φαει τη σειρα του αλλου,του γειτονα του,που δεν εχει λεφτα να δωσει.
Καταλαβατε τωρα;