Κυριακή, Ιουνίου 06, 2010

Γράψτε «Ισραήλ – Israel» στο Facebook για εγγυημένη δημοσιότητα


Πώς έχουν τα πράγματα, σύνδεση με τα προηγούμενα: Είμαι μέλος του φατσοβιβλίου (Facebook) το οποίο έχει κοινοποιήσει στο γνωστό τρισδιάστατο σύμπαν ότι οι επικοινωνίες μας μέσω της σελίδας του είναι εγγυημένες (γέλια, που θα 'γραφε κι ο Λάλας). Κατά καιρούς σκάνε σκάνδαλα περί του φατσοβιβλίου τα οποία διαβάζω από περιέργεια. Μερικές φορές είναι τόσο μεγάλα τα σκάνδαλα που καταντάνε Σκάνταλα! Παρά ταύτα, εμπιστεύομαι. Είπαμε, τα πρωινά είμαστε καχύποπτοι από ανάγκη κι από μεσημέρι κι έπειτα καλόπιστοι από εξάντληση. Μέχρι που η συντρόφισσα Κική (φίλη στο Φατσοβιβλίο και σειρά μου όταν εκπαιδευόμουνα στην Αλ Κάιντα, τη RAF και την Ένωση Κεντρώων) με ειδοποίησε με το εξής μήνυμα:
Όποιος από εμάς γράψει στον τοίχο του τη λέξη "ληαρσΙ" ή στα "λατινικά" εμφανίζεται αυτόματα το σχόλιό του εδώ: http://www.facebook.com/pages/Israel/108099562543414?v=stream&ref=mf.
Στην αρχή μπερδεύτηκα: "γιατί να γράψω στον τοίχο μου 'ληαρσΙ'"; Μαλ@#ας είμαι; Επειδή το είπε η Κική, όμως, το έκανα. Πήγα σ' ένα χρωμοπωλείο στη γειτονιά μου, πήρα σπρέι, και έγραψα στον τοίχο της πολυκατοικίας "ΛΗΑΡΣΙ". Το έγραψα και στα λατινικά "LHARSI" και έτρεξα σπίτι να δω φωτογραφία με τα καμώματά μου στο link που παρέθεσε η Κική. Δεν είδα τίποτα. Ξάφνου, χτυπάει το κουδούνι. Ήταν ο διαχειριστής της πολυκατοικίας - με τα σώβρακα και αγριεμένο ύφος: "Παιδί μου, είσαι ηλίθιος; Γιατί χαλάς τον τοίχο της πολυκατοικίας; Ποιος θα τα πληρώσει;"
Μα μου το είπε μια φίλη να το κάνω, απάντησα κομπιάζοντας.
"Στον τοίχο του Facebook σου είπε να το γράψεις ρε μπαγλαμά", μου είπε με νόημα ο αγριεμένος διαχειριστής και συμπλήρωσε: "Το ΛΗΑΡΣΙ είναι αναγραμματισμός του Ισραήλ, ξύπνα!!!".
Ξέχασα να σας πω ότι ο διαχειριστής μας, ο κ. Μπενσιμόν Λούμπαβιτς Μπλούμενταλ εργάζεται στο οικείο τμήμα της Mossad, μιας εταιρείας που καθαρίζει χαλιά - έτσι μου έχει πει τουλάχιστον.
Τέλος πάντων, ακολούθησα τη συμβουλή του και έγραψα ένα μήνυμα με την επίμαχη λέξη στον ηλεκτρονικό τοίχο του φατσοβιβλίου. Διαπίστωσα ότι είχε γίνει διάσημο! Βρέθηκε πρώτο τραπέζι πίστα στο group "Israel" που ανέφερε η συναγωνίστρια Κική. Εκεί βρήκα εκατοντάδες μηνύματα γνωστών, φίλων και αγνώστων που είχαν την πρόνοια να περιλάβουν τη λέξη "Israel" στα wall posts τους.
Δωρεάν δημοσιότητα από καλούς φίλους! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το κάνει μόνο για την λέξη Ισραήλ. Απλά ομαδοποιούν τις λέξεις και έχουν δημιουργήσει αυτόματες σελίδες με βάση τις λέξεις αυτές. Το ίδιο λογικά θα ισχύει και για την λέξη Greece. Θα έλεγα πάντως πως είναι μια "πατάτα" του Facebook.