Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

Επιμένει κάποιος ότι είναι μύθος τα Chemtrails;

Διαβάζουμε στο in.gr (Δημοσίευση: 27 Ιαν. 2011, 10:33)


Αρσενικό στην ατμόσφαιρα της Αθήνας ανακάλυψαν επιστήμονες που εξέτασαν για πρώτη φορά τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στον αέρα του Λεκανοπεδίου.

Σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα της έρευνας των Ελλήνων ειδικών, τα µικροσωµατίδια που υπάρχουν στον αέρα που αναπνέουµε όχι µόνο προέρχονται από επικίνδυνα βαρέα µέταλλα αλλά από το πιο τοξικό χηµικό στοιχείο που υπάρχει, το αρσενικό, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Η έρευνα, που θα δηµοσιευτεί στην επιθεώρηση πυρηνικής φυσικής «Nuclear Instruments and Methods in Physics Research», στηρίχτηκε σε εξειδικευµένες µετρήσεις στη Γερµανία και είναι η πρώτη του είδους που διενεργείται στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Το αρσενικό είναι γνωστό δηλητήριο και σύµφωνα µε τη λίστα που εκδίδει κάθε χρόνο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (Enviromental Protection Agency) αποτελεί την πιο τοξική χηµική ουσία.

Μάλιστα, όπως διαπίστωσαν οι Έλληνες επιστήµονες που έκαναν τις εξειδικευµένες µετρήσεις στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης, στον υποθετικά καθαρό ουρανό της Αθήνας υπήρχαν µικροσωµατίδια (τα γνωστά PM 2,5) που αποτελούνταν µόνο από αρσενικό, χωρίς άλλη πρόσµειξη από βαρέα µέταλλα.

«Η ανακάλυψη αυτή µας κάνει να πιστεύουµε ότι το αρσενικό προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την καύση ντίζελ και ενδεχοµένως κακής ποιότητας. ∆ηλαδή από αυτοκίνητα, λεωφορεία ή καυστήρες θέρµανσης και πιθανώς όχι από βιοµηχανικές µονάδες», λέει ο λέκτορας Ορυκτολογίας - Ορυκτοχηµείας στο Πανεπιστήµιο Αθηνών Θανάσης Γκοντελίτσας.

Ο ίδιος διενήργησε την έρευνα µαζί µε τον αναπληρωτή καθηγητή στο Εργαστήριο Κλιµατολογίας και Ατµοσφαιρικού Περιβάλλοντος Παναγιώτη Νάστο και τον Θεόδωρο Μερτζιµέκη, επίκουρο καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και επιστηµονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής στον «∆ηµόκριτο».

Οι τρεις επιστήµονες συνέλεξαν από λόφους της Αθήνας δείγµατα αέρα κατά τη διάρκεια ημερών όπου η ατμόσφαιρα ήταν πεντακάθαρα, χωρίς ανέμους και μεταφορά σκόνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναμένοντας να διαβάσω το άρθρο στο Nuclear Instruments and Methods in Physics Research, το μοναδικό σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι

"«Η ανακάλυψη αυτή µας κάνει να πιστεύουµε ότι το αρσενικό προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την καύση ντίζελ και ενδεχοµένως κακής ποιότητας. ∆ηλαδή από αυτοκίνητα, λεωφορεία ή καυστήρες θέρµανσης και πιθανώς όχι από βιοµηχανικές µονάδες», λέει ο λέκτορας Ορυκτολογίας - Ορυκτοχηµείας στο Πανεπιστήµιο Αθηνών Θανάσης Γκοντελίτσας."

Οπότε, ναι φυσικά και εξακολουθούμε να μην πιστεύουμε στα chemtrails. Αφού το φαινόμενο εξηγείται ικανοποιητικά έτσι, γιατί να χρειαζόμαστε μυστικές συνωμοσίες για να το εξηγήσουμε;

Οι ίδιοι που έκαναν την έρευνα δεν φαίνεται να αναφέρουν τίποτα τέτοιο. Η έρευνα λοιπόν δε φαίνεται να στηρίζει καθόλου τη συγκεκριμένη θεωρία. Ίσα ίσα που η πλάστιγγα γέρνει στο "δεν τα χουμε καν ανάγκη τα chemtrails, μια χαρά δηλητηριαζόμαστε και από μονοι μας"