Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2011

Θεόδωρος Πάγκαλος: η ψυχή του ΠΑΣΟΚ


Πρέπει κάποιος να είναι τουρίστας στην Ελλάδα για να αναρωτιέται πώς επιτρέπεται να διατηρεί την αντιπροεδρία της κυβέρνησης ο κ. Πάγκαλος ενώ έχει προσβάλλει τόσο βάναυσα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ιστορική μνήμη ενός ολόκληρου λαού.
Οι “δημόσιοι υπάλληλοι” εκ των οποίων “δύο στους τρεις είναι άχρηστοι” ή “κοπρίτες”, οι “διεφθαρμένοι πολίτες που παρασύρουν πολιτικούς”, οι “αγράμματοι χωριάτες που έκαναν την Επανάσταση του 1821” και οι “αντιπαραγωγικοί” που στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν αποτελούν λεκτικά ολισθήματα ενός “απρόβλεπτου” πολιτικού. Είναι καλογραμμένα κεφάλαια του σεναρίου που υλοποιεί με χειρουργική ακρίβεια η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Είναι απόψεις, αντιλήψεις και ιδεολογήματα που ασπάζεται η κυβερνώσα πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και προωθεί με κάθε διαθέσιμο τρόπο το πολυάνθρωπο και σκοτεινό επιτελείο του πρωθυπουργού.
Η καλλιέργεια συλλογικής ευθύνης και η διάχυση της ενοχής στον ελληνικό λαό είναι κρίσιμος και καθοριστικός παράγοντας για την ευδοκίμηση των νεοταξικών σχεδιασμών του νεοπασοκικού μορφώματος. Κοινωνία με τύψεις για πράγματα που δεν έπραξε είναι μια συλλογικότητα ευνουχισμένη, εύκολα ελέγξιμη. Δεν πρόκειται να διεκδικήσει πράγματα τα οποία έχει πειστεί πως προσπορίστηκε άδικα. Θα αποδεχθεί ευκολότερα να της αφαιρεθούν οι “καταχρηστικές” κατακτήσεις, όπως τις ορίζει το οργουελιανής σύλληψης παγκοσμιοποιητικό κονκλάβιο που εξουσιάζει τη χώρα.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σάρκα εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ και ύστατη συνέπειά του, ανέλαβε τώρα και καθήκοντα πιονιέρου του ιστορικού αναθεωρητισμού, επ' ωφελεία της Άγκυρας! Για τον συναυτουργό του άγους των Ιμίων και του όνειδους του Οτσαλάν, οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 ήταν ένα "μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία”.
Είναι πλέον προφανές: οι νεο-οθωμανικές διευκολύνσεις του κ. Παπανδρέου προς τον Ερντογάν περνούν από την κατασυκοφάντηση της εθνεγερσίας μέσα από το απύλωτο στόμα του κ. Πάγκαλου. Ο αντιπρόεδρος εκφράζει ανοιχτά όσα διστάζει να ομολογήσει ο ίδιος ο πρόεδρος.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία στις 5 Ιανουαρίου 2011.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προβληματίζομαι με την επιβολή της κάρτας του πολίτη που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Πώς να εμπιστευτούμε όλα μας τα προσωπικά δεδομένα καθώς και τη παρακολούθηση της ζωής μας σε αυτή τη κυβέρνηση και τη δυνατότητα διαχείρισης αυτών από κέντρα του εξωτερικού λόγω Συνθήκης Σένκεν; Ότι μας έχουν πει μέχρι τώρα μας είπαν ψέματα (λεφτά υπάρχουν, δεν θα αυξηθεί το ΦΠΑ, δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα, δεν θα μπούμε στο ΔΝΤ, όχι άλλα βάρη στη μεσαία τάξη αλλά και στο συγκεκριμένο αρχικά έλεγαν δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα, τώρα λένε θα τα περιέχει όλα και σταδιακά θα ενσωματώνει και άλλα κλπ) Δεν είναι περιορισμός της ελευθερίας μας το να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που είμαστε, με ποιους είμαστε, τι αγοράζουμε (με τη φοροκάρτα), τον ιατρικό μας φάκελο (κάρτα υγείας) και το πλήρες προφίλ μας(ταυτότητα, διαβατήριο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ);
http://orthodox-watch.blogspot.com/
http://www.id-ont.blogspot.com/
http://norfid.wordpress.com/
http://www.elora.gr/