Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2009

Απλά μαθήματα Ελληνικών


Έπρεπε να ξεσηκωθούν οι αγρότες για να ακούσουμε σωστά ελληνικά στην τηλεόραση άνευ του γλοιώδους προκάτ, λυόμενου λόγου των δημοσιογράφων με τις πολλές δεσμεύσεις.
Στα μπλόκα φρέναρε η ανούσια απεραντολογία. Όπου υπήρχε σύνδεση με τους αγρότες που (κακώς) εμπόδιζαν τους άλλους να πάνε στη δουλειά τους, θυμόμασταν την ξεχασμένη, άμεση γλώσσα του λαού.
Τη ζωντανή ντε, που έχουν από καιρό αλυσοδέσει στα μιντιακά κελάρια οι υποδοχείς διαφήμισης που υποδύονται τους δημοσιογράφους.
Απλά, στρωτά, άμεσα ελληνικά. Σπάνιο άκουσμα.
Ανεπιτήδευτος, αψύς, ευθύς λόγος. Ψυχωφελής.
Σεις και σας και μήπως και διότι, κι η μεταρρύθμιση, η Ευρώπη, η ΚΑΠ, του ΕΛΓΑ γα@#ώ τα υπουργεία σας.
Κούφια λόγια που παρασύρθηκαν από την τσεκουράτη διατύπωση του μουστάκια εργάτη της γης που βάρδα μην σου αστράψει καμιά ξανάστροφη.
Θα πεις το δεσπότη Παναγιώτη.
Ζημιά μεγάλη η ασφυξία της χώρας, αλλά ζημιά μεγίστη να τα βαστάμε μέχρι να σκάσουμε σαν παραφουσκωμένη γαλοπούλα που την τρομπάρουνε αέρα με πρέσα για αερόστατο.
Η εικόνα των Κρητίκαρων έτοιμων να τα κάνουν ρημαδιό ήταν εμψυχωτική.
Ας κρύβονταν από πίσω μια ντουζίνα κομματικές σκοπιμότητες – όπως λεν μερικοί από την κυβέρνηση.
Πάντως, αν μέρος της κινητοποίησης δύναται να αποδοθεί σε κόμμα (το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα), μέγα λάθος διαπράττει.
Βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του.
Οι φτωχοί άνθρωποι που είδαμε στους δέκτες μας, με τις αγωνίες, τα βάσανα και τις σιχτιρισμένες τους ψυχές δεν μας «κουρδίζουν» μόνο αντικυβερνητικά.
Αντικομματικό είναι το αποτέλεσμα της εικόνας τους.
Σου πάει ο νους στις… βίλες του ανεξήγητου, στην σουσούδικη αντιμετώπιση του προύχοντα προς τον μουζίκο, στο προεκλογικό κογιονάρισμα και την μετεκλογική διπλαμπαρωμένη πόρτα που τρώει ο λαός κατάμουτρα.
Και στη συνέχεια, δεν το ελέγχεις, ταξιδεύει ο νους μέχρι τα γιαούρτια που ίπτανται για να συναντήσουν τα ροδομάγουλα του πονηρού πολιτευτή.
Κι άλλα σκέφτεσαι αλλά δεν γράφονται…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ανάμεσα στους κρητικούς διέκρινες πολλές "αγροτικές" φυσιογνωμίες: σκαμμένα από τον ήλιο πρόσωπα, ξερακιανές φιγούρες. Σε αντίθεση με τα μπλόκα της Λάρισας όπου οι περισσότεροι ήταν "φράπες".

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Οι Κρητικοί είναι by default πιο ξερακιανοί. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την καλοπέραση.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι έχει να κάνει και με την καλοπέραση. Οι βαμβακάδες της Λάρισας ιδιαίτερα είχαν καλομάθει με τις επιδοτήσεις τόσα χρόνια και οι περισσότεροι από αυτούς φτιάχτηκαν οικονομικά. Δυστυχώς, φυσικά και με σοβαρή υπαιτιότητα όλων των κυβερνήσεων, δεν συνειδητοποίησαν ποτέ ότι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ότι οι επιδοτήσεις είχαν ημερομηνία λήξεως.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο belowzero..Και έτσι για να κάνουμε και ένα κουίζ....Ποιό μεγάλο εμπορικό κέντρο, διαθέτει αγροτικός σύλλογος της Θεσσαλίας, ο οποίος(σύσωμος ο σύλλογος) έκλεγε με μαύρο δάκρυ στα μπλόκα της Θεσσαλίας, γιατί δεν τα βγάζουν πέρα???Και ακόμη παραπέρα, ποιός επικεφαλής σε μπλόκο..παίρνει με τη σέσουλα τις επιχορηγήσεις απο την ΕΕ,την οποία το κόμμα του καταριέται?
Μην βρεθεί κάποιος και τα αρνηθεί γιατί τότε θα πρέπει να αναφέρω ονόματα.
Οι αγρότες της Κρήτης είναι λεβέντες και δουλευτές. Έχουν ένα κακό μόνο .Είναι εξαιρετικά πολιτικοποιημένοι και αυτό κάνει κακό στα συμφέροντά τους γιατί κάθε 4ετία άγονται και φέρονται απο τους επίδοξους μνηστήρες της εξουσίας

S G είπε...

"Η εικόνα των Κρητίκαρων έτοιμων να τα κάνουν ρημαδιό ήταν εμψυχωτική."

εμψυχωτικη ως προς τι? οτι σε αυτην την χωρα καποιοι απλα απειλουν οτι θα τα κανουν λιμπα αν το κρατος δεν φαει λεφτα απο τοςυ αλλους για να τα δωσει σε αυτους?

αυτο ειναι γνωστο, το κανουμε εδω και δεκαετιες, δεν βλεπω κατι νεο.

Ανώνυμος είπε...

Αν κακως τα ζηταγανε αυτοι,κακως τα ζηταγανε και οι αλλοι.Αρα,ή ολοι,ή κανενας.