Κυριακή, Μαρτίου 22, 2009

Ο Σημίτης θέλει το Άγιο Όρος να γίνει έδρα off-shore!


Διαβάζουμε στη σημερινή Κυριακάτικη Espresso:
«Στο Αγιον Ορος, στο Περιβόλι της Παναγίας, ευαγγελίζεται τον επίγειο παράδεισο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπου πρόσβαση θα έχουν οι πιστοί του χρήματος ανεξαρτήτως θρησκείας, αφού ο παράδεισος αυτός θα είναι βεβαίως φορολογικός. Αλλωστε, το έδαφος στο αυτοδιοίκητο «Βατικανό» της Ορθοδοξίας είναι πρόσφορο, δεδομένου ότι ισχύει ήδη εκεί μια σειρά φορολογικών απαλλαγών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει τη θέσπιση πολύ μικρών φορολογικών επιβαρύνσεων ειδικά για ξένους επενδυτές που θα δημιουργήσουν μια εταιρεία με έδρα το Αγιον Ορος. Φυσικά και νομικά πρόσωπα ή και πολυεθνικές εταιρείες θα μπορούν να δημιουργήσουν off shore (υπεράκτια) εταιρεία, με απώτερο σκοπό τη μικρότερη δυνατή φορολογική τους επιβάρυνση και κατ’ επέκταση τη φοροαπαλλαγή από τη χώρα της μόνιμης διαμονής τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την πρόταση αυτή μετέφερε ο κ. Σημίτης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στην τελευταία τους συνάντηση, αλλά ο κ. Παπανδρέου δεν πήρε θέση επιφυλασσόμενος...»


Το πλήρες ρεπορτάζ εδώ

Να το διαλύσει δηλαδή και στην πράξη το περιβόλι της Παναγίας ήθελε ο ντελιβεράς των Τούρκων (βλέπε περίπτωση Οτσαλάν), τοποθετώντας διά νόμου τους ομοϊδεάτες του και ομότεχνούς του χρηματολάτρες κερδοσκόπους. Δεν την ξεχνάει την απέχθειά του για ό,τι έχει να κάνει με την θρησκεία και την παράδοση ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του ψευτορωμαΐικου. Έδρα του Μαμμωνά το Άγιο Όρος! Μόνο ένας Σημίτης θα το σκεφτόταν αυτό.*

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η αντίδραση από την πλευρά Παπανδρέου. Διοχετεύοντας την παρανοϊκή πρόταση Σημίτη στον Τύπο τον εκθέτει για μια επιπλέον φορά - είτε αληθεύει η πρόθεσή του είτε όχι.

*Οι Αδιάβροχοι προτείνουν ως κατώτατο ποσό για την σύσταση off-shore εταιρείας με έδρα το Άγιο Όρος τα 30 αργύρια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Άγιο Όρος είναι ήδη η έδρα του Μαμμωνά. Ρωτήστε τον Ευφραίμ και τον Αρσένιο...

Ανώνυμος είπε...

Αν εφαρμοζόταν κάτι τέτοιο στο "περιβόλι της Παναγίας", από τους πρώτους που θα έσπευδαν να ιδρύσουν εταιρείες στο νέο προνομιακό περιβάλλον θα ήταν αρκετοί από τους ηγούμενους των μονών. Διαθέτουν άλλωστε τόσο τα απαιτούμενα κεφάλαια όσο και την απαραίτητη τεχνογνωσία.

yannis είπε...

Έτσι είναι, για όλα φταίει ο Σημιτάκος , φορτώστε τα όλα σ'αυτόν να ησυχάσετε.

yannis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.