Τετάρτη, Μαΐου 05, 2010

Η μεγαλύτερη προβοκάτσια της Μεταπολίτευσης


Ανακοίνωση του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη που θέτει σε σωστές βάσεις τα γεγονότα:


Από τον Δεκέμβριο του 2008, ο χώρος μας δεν κουράστηκε να επισημαίνει τα πραγματικά, βαθιά αδιέξοδα που σφραγίζουν τις τάσεις της μηδενιστικής αντίδρασης που επεδίωκαν την ολοκληρωτική κυριαρχία στις διαδηλώσεις και στους χώρους αμφισβήτησης της ελληνικής κοινωνίας.

Και τρέμαμε κυριολεκτικά για την τροπή που θα μπορούσαν να πάρουν αυτά τα αδιέξοδα. Το είχαμε επισημάνει τον Δεκέμβριο του 2008, εισπράττοντας πολλές ύβρεις και πολλές επικρίσεις Και όμως, σήμερα, τα επεισόδια που εξαπέλυσαν οι υστερικοί γόνοι νεοελλήνων μικροαστών κατέληξαν, με τη δολοφονία τριών εργαζόμενων της Μαρφίν Μπανκ, να υπονομεύσουν τις μαζικότατες αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στα λαοκτόνα μέτρα που επιβάλουν οι δυνάμεις κατοχής του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον και εφαρμόζει με ζήλο η κυβέρνηση-μαριονέτα. Δεν αποτελούν μόνο το καλύτερο δυνατό δώρο προς την κυβέρνηση, αλλά και στις κατοχικές δυνάμεις, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Δίνουν την καλύτερη αφορμή στους μεγάλους κερδοσκόπους, και τις δυνάμεις από την Ευρώπη και την Αμερική –που θέλουν να τελειώνουν μια για πάντα την Ελλάδα (από την Γκόλντμαν Ζακς, μέχρι την Άγκελα Μέρκελ), και να την οδηγήσουν σε ολοκληρωτική πτώχευση και κατάρρευση–, να χρησιμοποιήσουν και το επικοινωνιακό χαρτί μιας «χώρας βανδάλων, κανιβάλων, δολοφόνων», το οποίο ήδη παρουσιάζεται σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα της Οργουελιανής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Το δίδαγμα είναι τραγικό. Μια ολόκληρη κοινωνία, άφησε μερικά υστερικά μικροαστικά μηδενικά να συκοφαντήσουν κάθε εξέγερση και αντίσταση και να την υποκαταστήσουν με την ασχήμια που κουβαλούν και την όποια παρουσιάζουν ως «κίνημα». Και γι αυτό ευθύνονται πολλοί: Και πρώτα απ’ όλα μια σάπια και χωρίς όραμα κοινωνία. Αυτό όμως δεν μπορεί να βγάζει λάδι κόμματα και παρατάξεις: Aπό το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση που σιγοντάριζε την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων, προκειμένου να κάνει πόλεμο φθοράς στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ που νόμιζε ότι θα μεταφράσει τις σπασμένες βιτρίνες σε έδρες στο κοινοβούλιο, καθώς και τα θλιβερά υπολείμματα της κάποτε εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, και τους παχυλά αμειβόμενους κονδυλοφόρους και παπαγαλάκια εφημερίδων και τηλεοράσεων· όλους εκείνους που πίστευαν πως μπορούν να «χρησιμοποιήσουν» για λογαριασμό τους αυτό το άλογο και ανορθολογικό στοιχείο.

Αυτό όμως σήμερα εξελίσσεται –ως παραμορφωτική εικόνα της κοινωνίας μέσα από την οποία ξεπήδησε– σε τέρας, εγκληματώντας εναντίον του ίδιου του λαού στ' όνομα του οποίου υποτίθεται ότι δρα. Και η ιστορία θα γράψει ότι με τη δική τους συμβολή, θέριεψε η κατοχή και η κατάρρευση της χώρας μας. Κατάφεραν να επιτύχουν την μεγαλύτερη προβοκάτσια της μεταπολιτευτικής περιόδου. Έστω ή ακόμα χειρότερα αν πρόκειται για αυτοπροβοκάρισμα.

Ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος. Οι κηδεμόνες και οι κατακτητές από Δύση και Ανατολή έρχονται στην πατρίδα μας, για να μείνουν. Ταυτόχρονα ως κοινωνία έχουμε πιάσει πάτο. Εμείς το Άρδην και η Ρήξη, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό της άλλης Ελλάδας, του μαχόμενου αντιστασιακού ελληνισμού, προσπαθώντας να μπολιάσουμε ξανά με ελπίδα και όραμα για εθνική απελευθέρωση, κοινωνική χειραφέτηση, οικολογία και κοινοτισμό, τις πραγματικές ανατρεπτικές διαθέσεις του ελληνικού λαού.. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε ο θάνατος των τριών αδικοχαμένων νέων να μη μεταβληθεί σε όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης και των κατοχικών δυνάμεων, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση αλλαγής της κοινωνίας στη νεολαία που επιθυμεί να δώσει αυθεντικό περιεχόμενο στην εξέγερσή της

Περιοδικό Άρδην –Εφημερίδα Ρήξη

Τετάρτη 6 Μαΐου, 18:00

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόση απαξίωση, τόση περιφρόνηση στον τέταρτο άνθρωπο που χάθηκε άδικα και πρίν αντικρύσει το φώς της ζωής; Οι περισσότεροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, σχολιαστές αγνόησαν ένα μωρό μόνο και μόνο επειδή θα φιλοξενείτο για λίγους μήνες ακόμη στην κοιλιά της μητέρας του. Ήταν σαν να έλεγαν "έχασε τη ζωή της μια γυναίκα μαζί με...την τσάντα της" !!!!
Σημείωση: Σήμερα, Τετάρτη έχουμε 5 Μαίου (όχι 6) και θα μείνει σημαδιακή στη μνήμη μας.
(ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαιωμένο όσο τίποτε άλλο!!!

Τουλάχιστον μία ώρα πριν ακόμη ξεκινήσει το ΠΑΜΕ την πορεία και ώρες πριν συμβεί το τραγικό γεγονός ειδοποιήθηκαν υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, ότι θα μπούνε φωτιές και θα πέσουν μολότωφ και θα καούν κτίρια...

Προφανώς υπήρχε επαρκής "εσωτερική πληροφόρηση"... μήπως και συντονισμός??? Κάποιοι ενεργοποιούν κοινωνικούς αυτοματισμούς για να διασπάσουν τη γενικευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια κατά των ιδίων??? Οι 300 ήταν έτοιμοι στα θρανία τους για 1ος λεπτού σιγή!!!???

Ισχύει και η ενοχή του ηθικού αυτουργού που δεν αθωώνει τον φυσικό αυτουργό αλλά φέρει το ίδιο μερίδιο ευθύνης!!!

Στο "μαγαζί" του Βγενόπουλου - που πολύ τους μπαίνει στη μύτη - μία χαρά τους βόλεψε...

Δεν είδα ήρωες που πρέπει να τιμηθούν. Είδα θύματα πιο άτυχα από εμένα, εσένα, τη γυναίκα μου, το παιδί μου...!!!

Κι αν δεν ακούγεται βαρύγδουπο σήμερα θα έπρεπε να βάλουμε όλοι τους εαυτούς μας στη θέση αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους!!! Ψυχικά και ηθικά!!! Δεν είδα ήρωες!!! Είδα τους αγαπημένους ανθρώπους κάποιων να χάνονται...

Ενός λεπτού σιγή για... ξεκάρφωμα?

Για να δείξουμε ότι συμπάσχουμε?

- Και μετά... ραντεβού στο καφενείο της Βουλής για τσιγαράκι (για εσάς που καπνίζετε) και ψιλοκουβέντα... Εντάξει Αντωνάκη?

- Ναι, Γιωργάκη!

- Φώναξε και την Αλέκα και την υπόλοιπη παρέα... Τι τραβάμε κι εμείς οι υπηρέτες του... λαού!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν η αναγέννηση δεν μπορεί να περάσει απο τον λαό (ο οποίος έχει ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ επι σειράν ετών να δρα σαν άβουλη μάζα)!

Αν η αναγέννηση δεν μπορεί να περάσει απο ηγέτες (οι οποίοι έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης χαρακτήρα) !

Τότε έρχεται η σειρά της Ιστορικής νομοτέλειας!
Που επιτάσσει την λαϊκή αντίδραση. Κι επειδή η λαϊκή αντίδραση δεν προέρχεται απο ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ πηγές, είναι αναξέλεγκτη!
Όχι 3 ! Όχι 4 ! Πολλές ψυχές θα χαθούν! Και η ελπίδα είναι να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ!
Και τρομοκρατούμενοι να αρχίσουν να τιμωρούν τους φταίχτες!
Να δώσουν αίμα στον λαό δηλαδή !
(Αισχρό απο ηθικής άποψης , αλλά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ!).
Και οι επόμενοι , έχοντας το παράδειγμα των "τιμωρημένων" θα αναγκαστούν ΑΠΟ ΦΟΒΟ να σκάψουν πιο βαθειά την διαφθορά πάσης φύσεως και κατευθύνσεως (αυτήν που μας οδήγησε εδω!).
Και τότε ίσως υπάρει ελπίδα σε ένα περιβάλλο και νοοτροπία εξυγείανσης να δώσουμε σαν λαός την πρώτη ώθηση προς τα πάνω!

Σκέψεις ενός απλού πολίτη....

Μάνος Κιλημάντζος

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τους 3 συναδέλφους μου και την αγέννητη ψυχούλα. Όλα τ' άλλα περισσεύουν. Ντρέπομαι τόσο που είμαι έλληνας...

Ανώνυμος είπε...

Τι κριμα το πως καταληξε το βλογ αυτο!
Σημειο συσσωρευσεως,λαλημενων και παρανοικων ανθρωπων,που γραφουν ο,τι τους κατεβαζει η γκλαβα.
Και θεωριες συνωμοσιας,αβερτα.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φώτισε μας γνώστη της αληθινής αλήθειας. Κοινώνησε τις γνώσεις σου με τους παρανοημένους αδαείς. Και μην ξεχνάς να βάζεις τόνους ώ φάρε της ψυχραιμίας.