Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2016

Η χρονιά της μαϊμούς

Στο κινέζικο ωροσκόπιο η νέα χρονιά είναι του... πιθήκου! Να κεράσουμε μπανάνα να μας συμπαθήσει.

Αναπτυξιακός Καζαμίας 2016


Η παράδοση επιβάλλει την παράθεση εγκύρων και διακριβωμένων προφητειών που μόλις παρελήφθησαν από το μαντείο των αδελφών ψυχών.

Ιανουάριος: Χαρές, πανηγύρια, τηλεοράσεις και συναίνεση. Το ασφαλιστικό έρχεται με βήμα ταχύ και οι απόμαχοι τρέχουν να το προϋπαντήσουν στην εξοχή. Το κακό είναι ότι δεν τους πολυαρέσει. Το καλό είναι ότι ξετρελάθηκε μαζί του ο Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ και 29 κατασκευαστές χαρτονομισμάτων ευρώ που συλλέγουν κηδειόχαρτα Ελλήνων και ευφραίνονται.

Φεβρουάριος: Ο μήνας του σχεδόν ανεξήγητου. Δίχως να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης, στα κεντρικά γραφεία και σε όλες τις τοπικές, νομαρχιακές και άλλες οργανώσεις του Ποταμιού θα αναρτηθεί δίπλα στο κάδρο του αρχηγού Σταύρου Θεοδωράκη η φωτογραφία του
Διονύση Παπαγιαννόπουλου στην ταινία «Ένα Ασύλληπτο Κορόιδο», όπου ενσάρκωνε τον (φίλο και συνεργάτη των Γερμανών) χερ Χαρούπογλου.

Μάρτιος: «Φοβού τας ειδούς του Μαρτίου» θα πουν στον Αλέξη Τσίπρα, εκείνος δεν θα καταλάβει γρι. Νομίζει πως άκουσε «τας οδούς». Ανοίγοντας ένα λεξικό που δανείστηκε ο Παππάς από την Αυγή, ο πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι η λέξη οδός σημαίνει δρόμος. Δίνει εντολή να μετακινείται μόνο με ελικόπτερο για να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Απρίλιος: Η Ραχήλ Μακρή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με στολές παραλλαγής, φούμο και μαχαίρια επιβίωσης στα δόντια προβάρουν στο Ζάππειο την επανακατάληψη της ΕΡΤ από τις δυνάμεις της συριζαϊκής δεξιάς. Ο Λαφαζάνης έχει μεταμφιεστεί σε κουλουρτζή και συντονίζει τη γενική δοκιμή. Για ξεκάρφωμα πουλάει και κάνα κουλούρι στους περαστικούς.

Μάιος: Τα σχέδια για επανακατάληψη της ΕΡΤ ματαιώνονται. Ο Λαφαζάνης σαρώνει στη λιανική κουλουριών. Το καροτσάκι έγινε πάγκος κι έβαλε και μηχάνημα με μαλλί γριάς και φυστικάκι αράπικο και μελωμένα μύγδαλα και φουντούκια και δεν προλαβαίνει να μαζεύει ρούβλια. Ναι, καλά το καταλάβατε. Αλλάξαμε νόμισμα και ξέχασα να σας το πω!

Ιούνιος: Πάλι εκλογές. Τα γκάλοπ δείχνουν ότι τελικά η χρονιά μπορεί να είναι του πιθήκου αλλά αναμένεται να πέσει το γέλιο της αρκούδας. Τώρα αν αυτή θα είναι ερυθρή, μαύρη ή γκρι επαφίεται στους ψηφοφόρους, οι οποίοι ουδέποτε απογοητεύουν τους χρησμοδότες.


Οι προβλέψεις μας για το 2016 συνεχίζονται και ολοκληρώνονται με σκάνδαλα και αποκαλύψεις!

Ιούλιος: Οι εκλογές έγιναν αλλά όλα δείχνουν ότι θα ξαναματαγίνουν επειδή άπαντες δεσμεύονται να μην επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο. Επειδή ήδη ο λαός εμφανίζει σημάδια στερητικού συνδρόμου «έκφρασης ετυμηγορίας» το υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης επεξεργάζεται δημοψήφισμα. Το δίλημμα που θα θέσει θα είναι σαφές και δεν θα μπερδέψει τον κόσμο όπως εκείνο του 2015: «Θέλετε να ξαναπαίξει σε χιλιοστή επανάληψη η σειρά 'Ρετιρέ' ή προτιμάτε ένα ευφάνταστο παρουσιαστή να επιδεικνύει τάπερ σε μαραθώνιο τηλεμάρκετινγκ;»

Αύγουστος: Ουδείς μπορεί να πει κάτι για το δημοψήφισμα επειδή ανέλαβε να το διοργανώσει η θρυλική ΚΕΦΕ που φίξαρε τις εξαίσιες εκλογές (που αναβλήθηκαν το Νοέμβριο του '15) για την αρχηγία της ΝΔ.

Σεπτέμβριος: Τελικά η ΚΕΦΕ του δημοψηφίσματος παραιτήθηκε λόγω του αφόρητου όγκου εργασίας που της προέκυψε – μια συνεδρίαση την λες κι αυτοθυσία, αποκοτιά και υπερκόπωση.

Οκτώβριος: Θρίαμβος! Το οικονομικό επιτελείο ήρθε σε συνεννόηση με Ρομά επενδυτές που θα αγοράσουν χονδρική τα ψηφοδέλτια του ακυρωθέντος δημοψηφίσματος. Η διαδικασία θα λάβει χώρα στο Ζεφύρι και ο πλειοδότης θα υποχρεωθεί να προσλάβει ως ωρομίσθιο τουλάχιστον έναν πρώην υπουργό. Αυτή θα είναι η πρώτη κυβερνητική πρωτοβουλία για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την πάταξη της ανεργίας.

Νοέμβριος: Ο νέος πρωθυπουργός σε συγκινητικό διάγγελμά του ανακοινώνει ότι κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ δεκαεπτάωρης εργασίας και διαπραγμάτευσης, το οποίο είχε επιτύχει ο αξεπέραστος Τσίπρας: «Κοντραρίστηκα με τους εταίρους μας για 18 ολόκληρες ώρες! Φάε την σκόνη μου γατάκι Αλέξη!»

Δεκέμβριος: Σκάνδαλο σκανδάλων αποκάλυψε η ένσταση Τσίπρα για το «μαϊμού» (όπως το αποκάλεσε ο Αλέξης) ρεκόρ. Όπως απέδειξε η έρευνα των εμπειρογνωμόνων ο νέος πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε μεν επί 18 ώρες αλλά με λάθος ανθρώπους. Αντί να πάει στην αίθουσα της Συνόδου Κορυφής μπήκε σε συνεδρίαση της συνομοσπονδίας Τατζίκων κατασκευαστών αντισκήνων και επί 18 ώρες φούμαρε τους Τατζίκους επαγγελματίες με λέξεις που δεν καταλάβαιναν. Το όνομα του νέου πρωθυπουργού είναι Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: