Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2021

Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει

➥ Ελληνική Δικαιοσύνη, τέρας του Λοχ Νες, εξωγήινοι, ενδογήινοι, Ατλαντίδα, Λεμουρία, νήσος Μου, τεχνολογία Βριλ, Σάνγκρι-Λα, Ομάδα Εψιλον, Λευκή Αδελφότητα, Μαύρη Αδελφότητα. Η κοινή εμπειρία μαρτυρεί ότι όλα μπορεί να υπάρχουν, εκτός από το πρώτο (ελληνική Δικαιοσύνη).

➥ Βρισκόμαστε σε μια χώρα που έχει βαρέσει κανόνι 400 δισ., όλα τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα, ο εποικισμός από ισλαμιστές συνεχίζεται, ο Αρειος Πάγος βγάζει απόφαση κατά των απελάσεων, τσαλαπατιούνται τα δικαιώματα των πολιτών με πρόσχημα έναν ιό και η Δικαιοσύνη; Πού βρίσκεται;

➥ Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υφίσταται. Μπορεί να υπήρξε κάποτε (ποτέ δεν είμαστε σίγουροι για το παρελθόν και το μέλλον), αλλά τώρα απλώς

είναι μια σφραγίδα, δίχως ουσιαστικό περιεχόμενο.

➥ Το γεγονός της ανυπαρξίας ελληνικής Δικαιοσύνης δεν αποκλείει την επαγγελματική ενασχόληση με αυτήν. Υπάρχουν δικαστές, εφέτες, αρεοπαγίτες, σύμβουλοι Επικρατείας, δικηγόροι, γραμματείς, ειρηνοδίκες, εισαγγελείς κ.ά.

➥ Οι πιο τυχεροί όλων είναι οι αδρά αμειβόμενοι δικαστές – ένα επάγγελμα πραγματικό λαχείο για όσους το ασκούν.

➥ Πρόσφατα διαβάσαμε μια είδηση εξαιρετικά ευχάριστη για τον κλάδο, η οποία ανέφερε τα εξής: «Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ [ΦΕΚ Β 5815/2020] η κοινή Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για την καταβολή αναδρομικών, συνολικού ύψους 9.060.000 ευρώ, σε Δικαστές, Εισαγγελείς (8.400.000 ευρώ) και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (660.000 ευρώ)».

➥ Και για όλους όσοι τυχόν είχαν αγωνία πότε θα πάρουν τα λεφτουδάκια τους οι δικαστές, η είδηση διευκρίνιζε: «Οπως ορίζεται στην απόφαση, η καταβολή του ποσού θα γίνει σε μία εφάπαξ δόση σε όλους τους δικαιούχους μέχρι τον Ιούνιο του 2021».

➥ Μια κι έξω, και καλοφάγωτα και πάντα τέτοια!

Από την εφημερίδα «δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: