Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2007

Μία είναι η ουσία: όλα στην δημοπρασία κι η κυβέρνηση στην CIA!


Ασόβαρος λαός, ασόβαρες κυβερνήσεις, ασόβαρος τέως βασιλιάς.
Αυτή είναι εν συνόψει η περιγραφή της τηλεθύελλας για την δημοπρασία με τα μπακίρια του Κωνσταντίνου.
Αν είμασταν όλοι σοβαροί θα ενδιαφερόμασταν ομοίως –αν όχι περισσότερο- για το παλίμψηστο του Αρχιμήδη που δημοπρατήθηκε το 1998 στον οίκο Κρίστις (βλέπε σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό GEO).
Αν η όποια κυβέρνηση ήταν σοβαρή θα είχε ασχοληθεί στοιχειωδώς με τους χιλιάδες παπύρους της Οξυρρύγχου που βρίσκονται εις τας Λόνδρας.
Αν οι οψίμως ευαίσθητοι πολιτικοί άρχοντες είχαν ίχνη τσίπας επάνω τους δεν θα άφηναν το Τατόι να γίνει καραγκιόζ μπερντές.
Αν ο τέως βασιλιάς με την σειρά του διήπετο από στοιχειώδη «εθνική» ευασθησία ή έστω σεβασμό στα οικογενειακά κειμήλια δεν θα τα έβγαζε στο σφυρί.


Αν ο πληθυσμός στην επικράτεια ήταν λαός κι όχι αγελαία μάζα δεν θα ανεχόταν να συμβαίνουν όλα τα ανωτέρω αδιαμαρτύρητα.
Αν οι νόμοι εφαρμόζονταν στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, οι φοιτητές θα βαθμολογούνταν στις εξεταστικές, δεν θα μάζευαν φάπες από τους «προστάτες» των δικαιωμάτων τους.
Αν οι πρυτάνεις έκαναν την δουλειά τους δεν θα χρειαζόταν να παίρνουν θάρρος από τους εισαγγελείς.
Αν το δημόσιο πανεπιστήμιο λειτουργούσε σαν αληθινό πανεπιστήμιο δεν θα χρειαζόσουν μαύρη ζώνη στο καράτε για να δώσεις εξετάσεις.
Αν ο πρωθυπουργός νοιαζόταν για την υστεροφημία του, οι διακηρύξεις του δεν θα μάθαιναν να πιλοτάρουν.
Δηλαδή, δεν θα ήταν λόγια του αέρα.
Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφερόταν αληθινά να πρωθυπουργεύσει δεν θα βάφτιζε «αλλαγή» την ολική επαναφορά στην παρελθούσα απαλλαγή.
Τέλος, αν επικεφαλείς τινές της Αριστεράς τιμούσαν πράγματι την δημόσια παιδεία, δεν θα την αποκτούσαν ιδιωτικώς εκεί που σπουδάζει ο ταξικός εχθρός.

ΥΓ: Πέθανε ο Ισμαήλ Τζεμ, ο τούρκος πρώην ΥΠΕΞ που σύμφωνα με τις ελληνικές εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς «θα ήταν ο επόμενο πρωθυπουργός» της γείτονος.
Άρα, οι εγκυρότερες στήλες στις εφημερίδες και ειδήσεις στις τηλεοράσεις είναι οι αναγγελίες θανάτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ??? ΘΥΜΑΣΤΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ'' ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΕΙΡΑ ΜΗΤΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ???? ''ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ..ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΛΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΗΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΤΣΙ?? ΤΕΣ ΠΑ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ(χαλια προταση) ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΕΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ.. ΓΙΩΡΓΟΣ.