Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2015

Κούβα, τσάντα και κοπάνα

Ο ασύγκριτος υπουργός Πληροφοριών του Ιράκ Μουχάμαντ Σαΐντ αλ Σαχάφ, που περιέγραφε την συντριβή του Αμερικανικού στρατού (που είδε μόνο εκείνος).

Ο Μαδούρο μας έστειλε συχαρίκια. Κι ο Φιντέλ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει στείλει ακόμα. Μάλλον θα σημαδεύει κάνα συνωμότη θειό του με αντιεροπορικά...

Όλα καλά θα πάνε. Κάθε δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα λένε οι Αμερικανοί. Αυτό το δόγμα το εισήγαγε στον κόσμο της προπαγάνδας ο Γκαίμπελς. Οι υπόλοιποι του μάρκετινγκ ακολούθησαν μερικές από τις ιδέες του αλλά όχι όλες. Ευτυχώς και για τους ίδιους και για τον πλανήτη. Το μπουκέτο ιδεών τύπου Γκαίμπελς είναι ασύμφορο. Κοστίζει έναν Παγκόσμιο Πόλεμο, δεκαετίες δυστυχίας, και κάνα κατοστάρι εκατομμύριο νεκρούς. Η Ελλάς, που λέτε, έχει μπόλικη δημοσιότητα. Έχουν έρθει δημοσιογράφοι από
σχεδόν όλες τις χώρες της υδρογείου. Όταν έρχονται πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι είναι για τους κάτωθι λόγους: Ολυμπιακοί Αγώνες, Eurovision, Μουντιάλ, Euro, Φόρμουλα 1, λαμπερές διοργανώσεις τέχνης (σινεμά κλπ), πόλεμο, φαλιμέντο. Μαντέψτε η πατρίδα μας σε ποια κατηγορία περιστατικών ανήκει.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχούμε. Μας στηρίζουν εξίσου κραταιές (από δημοσιογραφικής απόψεως) χώρες. Ορισμένοι δημοσιογράφοι που, κατά καιρούς έρχονται εδώ για να καλύψουν τα χάλια μας έχουν φάει τη Λατινική Αμερική με το κουτάλι. Έχουν καλύψει και Κούβες και Αργεντινές και Βενεζουέλες. Μετρ στις χρεοκοπίες με μαύρη ζώνη και εννέα νταν στο σχήμα πείνα-λόρδα-Τσε Γκεβάρα. Κάπου εκεί το πάμε κι εμείς το πράγμα...

Κωμικός Αλί

Όλα μυρίζουν Λατινική Αμερική στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αντιλήψεις, οι κινήσεις, το ντύσιμο – μόνο οι στολές του αλεξιπτωτιστού δεν φοριούνται από τους υπουργούς και ούτε πρόκειται μια και προέρχονται από αντιμιλιταριστικές συνιστώσες και τάσεις.
Που και που θυμίζουν και τον αλησμόνητο Μουχάμαντ Σαΐντ αλ Σαχάφ. Οι Αμερικανοί τον αποκαλούσαν «Μπομπ της Βαγδάτης» ή «Κωμικό Αλί». Στον δεύτερο πόλεμο εναντίον του Ιράκ, ως υπουργός Πληροφοριών του Σαντάμ, έκανε καθημερινές ενημερώσεις στους δημοσιογράφους. Επιδεικνύοντας τρομερή αυτοπεποίθηση, τόση που σκεφτόσουν ότι αποκλείεται να λέει τέτοια φίδια, «αποκάλυπτε» ότι οι Αμερικανοί φαντάροι αυτοκτονούν κατά χιλιάδες στα περίχωρα της Βαγδάτης και συλλαμβάνονται κατά δεκάδες χιλιάδες από τους στρατιώτες του Ιράκ. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του να διαψευστεί αυτή η διάχυτη αίσθηση τριτοκοσμισμού που εκπέμπει σ' Ανατολή και (κυρίως) Δύση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: