Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015

Βλάσφημοι παραλληλισμοί

Η Ιστορία έχει κέφια. Οι διαχρονικοί υβριστές του Ιωάννη Μεταξά προσπαθούν να μπουν στο... κάδρο μαζί του

Το ΟΧΙ ο Ιωάννης Μεταξάς το προετοίμασε. Δεν σηκώθηκε ένα ωραίο πρωινό να σκυλοβρίσει τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ. Προετοιμάστηκε να τους αντιμετωπίσει. Βρήκε σύμμαχο κραταιό, την Αγγλία, έλαβε εγγυήσεις και προχώρησε στον δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας. Ηταν ικανός αξιωματικός, φλογερός πατριώτης και πιστός χριστιανός. Δεν ενθάρρυνε παρελάσεις «υπερηφάνειας» παρδαλά ντυμένων ανθρώπων που κουνιούνται σαν βάρκες στο Παλαιό Φάληρο και το Μικρολίμανο. Δεν ευλογούσε ημερίδες και φεστιβάλ νομιμοποίησης του χασισιού. Δεν δήλωνε άθεος. Ηταν σώφρων και ήξερε ότι στο τέλος του πολέμου οι Εγγλέζοι θα μας έδιναν τα Δωδεκάνησα.

Οι Ελληνες δεν πείνασαν επί Μεταξά και λόγω Μεταξά. Δεν ένιωσαν ανασφάλεια ούτε
οι γέροντες ταπεινώθηκαν επειδή το κράτος τούς εξαπάτησε παρακρατώντας τα χρήματά τους. Οι τράπεζες δεν έκλεισαν. Οι ξένοι, φίλοι και εχθροί, σέβονταν την πατρίδα μας και δεν λοιδωρούσαν τους Ελληνες ως τεμπέληδες, αφερέγγυους και λαμόγια. Αντιθέτως, επί των ημερών του η «υπεραξία» του ονόματός μας έκανε ανοδικό ράλι και η οικονομία σταθεροποιήθηκε. Η διαχείριση ήταν υποδειγματική.

ΚΝΕ και ΕΣΣΔ

Οι εργαζόμενοι απέκτησαν ωράριο, τέθηκε στην υπηρεσία τους το ΙΚΑ, καθιερώθηκε η Κυριακή αργία και απαγορεύτηκε η παιδική εργασία. Δεν ήταν σαν τον Τσίπρα ο Μεταξάς να γράφεται στην ΚΝΕ την ίδια περίοδο που έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου και κατέρρεε η Σοβιετική Ενωση. Ηταν λογικός άνθρωπος και όποτε ζητούσε κάτι από τον λαό είχε ήδη κατά νου τα συλλογικά οφέλη από την προσπάθεια.

Αυτή η κυβέρνηση με τις φιλοσκοπιανές συνιστώσες, με τα νομοσχέδια της διανομής ιθαγένειας και τις απίθανες δηλώσεις ανθρώπων που δεν δείχνουν στα καλά τους οδηγεί την πατρίδα μας στον γκρεμό. Ουδείς ενδιαφέρεται για τη μοίρα και την κατάληξη αυτών των σκοτεινών προσωπικοτήτων την επομένη της καταστροφής. Ομως όλοι έχουν εύλογο ενδιαφέρον για το κοινό σπίτι μας και δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να παίζουν το παρόν και το μέλλον μας στα σημαδεμένα ζάρια τους.

ΥΓ.: Γράφει το ΑΠΕ: «Υπέρ του "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάσσονται, με κοινή τους δήλωση, οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη και τη Ροδόπη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους της Θράκης να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: