Τρίτη, Μαΐου 08, 2007

Μέγας Διαγωνισμός! «Bρείτε μια σωστή αράδα στο βιβλίο που σας πασάραμε και κερδίστε τέσσερα χρόνια πανεπιστημιακού ασύλου»!



Άκαρδη η Ακαδημία Αθηνών. Τα λάθη που βρήκε στο βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού μπορούν, σχεδόν, να γεμίσουν ακόμη ένα βιβλίο.
Να υποθέσουμε ότι το Ρεπούσιο πόνημα θα κυκλοφορεί με δώρο-βιβλίο που θα περιέχει τις διορθώσεις;
Το υπουργείο Παιδείας μπορεί να κάνει διαγωνισμό με πλούσια δώρα. Θέμα «βρείτε μια σωστή αράδα στο βιβλίο που σας πασάραμε και κερδίστε τέσσερα χρόνια πανεπιστημιακού ασύλου»!
Το νέο κτίριο του υπουργείου Παιδείας θα βρίσκεται εκεί που του ταιριάζει. Δίπλα στο Mall, ούτως ώστε να εκδίδει άνευ προβλημάτων ακόμα μεγαλύτερες Mall-ακίες.
Τουρίστα θυμίζει ολοένα και περισσότερο ο πρωθυπουργός.
Το Σάββατο επισκέφτηκε την αρχαία Αγορά, συνοδευόμενος από τον κ. Βουλγαράκη.
Δεν μας είπαν αν αγόρασε τσολιαδάκια και πέδιλα από το Μοναστηράκι κι αν σκοπεύει και του χρόνου να περάσει τις διακοπές του στην ηλιόλουστη χώρα μας.
«Το έργο του Κώστα Σημίτη θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις παραγωγικότερες περιόδους τη χώρας».
Τάδε έφη Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Θέμα και συμφωνούμε απόλυτα - υπό έναν όρο.
Το βιβλίο της Ιστορίας που θα αποθεώνει τον Σημίτη πρέπει να το γράψει η κ. Ρεπούση και οι λοιποί συνεργάτες της.
Σίγουρα ήταν παραγωγική η περίοδος Σημίτη.
Τόσες βίλλες χτίστηκαν, τόσες τζιπάρες αγοράστηκαν, τόσα Armani ράφτηκαν και άλλα τόσα κοσμήματα στόλισαν πρόθυμα κορμιά.
Είναι δυνατόν να κάνει λάθος ο Γιώργος Παπανδρέου;
Στην ίδια συνέντευξη, ο αρχηγός του Κινήματος προφήτεψε πως η κυβέρνηση Καραμανλή «θα είναι μια παρένθεση όπως εκείνη του Μητσοτάκη».
Μιλάει για σημεία στίξεως ενώ γνωρίζει πως ουκ ολίγοι μεγαλοπασόκοι τον χαρακτηρίζουν «αρχηγό» (με όλο το αρνητικό εννοιολογικό φορτίο που φέρει η χρήση εισαγωγικών).
Πάντως έχει κι ένα καλό η περίοδος της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης. Πάμπολλοι δημοσιογράφοι θυμήθηκαν, ύστερα από πολλάάάάά χρόόόνια πώς ελέγχεται μία κυβέρνηση.
Ειδικά μετά τις κολεγιές με τους Ρώσους ο Καραμανλής ακούει πολλά αμερικανικά χαιρετίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: