Δευτέρα, Μαΐου 21, 2007

Τούμπα, Ιράν, ΠΑΣΟΚ, Καραχασάν!


Ο Λεωνίδας Κύρκος παρέστη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ φορώντας το αραιό μουσάκι του και βαστώντας μια γραφική μαγκούρα.
Μου θύμισε τους συνταξιούχους παππούληδες που όταν τελειώνει η εκπομπή του Αυτιά δεν έχουν να κάνουν τίποτε αξιόλογο στο σπίτι και παίρνουν σβάρνα τα λεωφορεία κάνοντας βόλτες ή οδεύουν στο κοντινότερο ΚΑΠΗ αναζητώντας μια συντροφιά.
Οι εν λόγω γέροντες δεν χάνουν καμιά μάζωξη της γειτονιάς, δημοτικό πανηγύρι, παράσταση Καραγκιόζη ή τη γιορτή μαρίδας στον Πειραιά.
Υπό αυτό το πρίσμα της ανάλυσης θα ήτο άτοπο να υποθέσουμε ότι ο Κύρκος θα έχανε την ευκαιρία για ένα δίωρο ρετρό σοσιαλιστικών υποσχέσεων σε ημι-νεωτερικό περιβάλλον.

Το Θέμα αποκάλυψε εχθές ότι η κυρία Καραχασάν άσκησε κανονικά τα εκλογικά της καθήκοντα στην αντικανονική και παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Δημοσιεύει δε και σχετική φωτογραφία.
Η εν λόγω «ένωση» δεν μπορεί ακριβώς να χαρακτηριστεί… φιλελληνική και είναι παράνομη επειδή έτσι αποφάσισε (ορθά) ο Άρειος Πάγος στις 13 Ιανουαρίου του 2005.
Η κ. Καραχασάν ήταν η προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου για την υποψηφιότητα στην υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας – Ξάνθης:
Και μας έρχονται στο νου τα λόγια των εθνικά υπερήφανων διοικούντων του ΠΑΣΟΚ που οργίλοι αντιμετώπιζαν τις αιτιάσεις νεοδημοκρατών και στελεχών του ΛΑΟΣ πως η κ. Καραχασάν είναι τουρκοφρονούσα:
«Και η Γκιουλ Καραχασάν, είναι ένα κόσμημα για το Κίνημά μας. Παλεύει μέσα σε δύσκολες συνθήκες με θάρρος, με θάρρος μετά από πολλές άδικες προσωπικές επιθέσεις, αλλά και πολλών ειδών επιθέσεις απέναντι στην προσωπικότητά της και παρά ταύτα έχει σταθεί όρθια και προσφέρει και σήμερα και θα προσφέρει και αύριο στο Κίνημά μας και είμαι σίγουρος και στη χώρα». Γ. Παπανδρέου, ΔΕΘ, 17/09/2006
«Η Γκιουλ είναι μια άξια γυναίκα με δυνατότητες να προσφέρει στον τόπο. […] Η θρησκεία εμάς δεν μας περιχαρακώνει». ». Γ. Παπανδρέου, κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ, 4/05/2006
Έλληνες και Τούρκοι ενωμένοι λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: