Παρασκευή, Μαΐου 18, 2007

Μαλλιά στους φαλακρούς και χρήμα στους φτωχούς αστυνομικούς


«Λες η κυβέρνηση να κάνει το θαύμα;»
Το σκέφτηκα όταν άκουσα την είδηση ότι ανακαλύφθηκε σχετική μέθοδος, στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με επικεφαλής Έλληνα γιατρό: τον αναπληρωτή καθηγητή Δερματολογίας, Δρα Γιώργο Κωτσαρέλη.
Ο συνειρμός άστραψε στην γκλάβα μου όταν θυμήθηκα την σκοτεινή προφητεία ενός κολλητού μου, του Θεοδόση που είπε:
«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πετύχει; Όσο θα πετύχει, άλλο τόσο μαλλιάσουν οι καραφλοί».
Πριν αλέκτωρ λαλήσει δις, ανακοινώθηκε το ευχάριστο για τους… καμπριολέ – ολέ!
Έχουμε κι άλλη καλή είδηση: δεν πρόκειται ποτέ να νιώσουμε μοναξιά. Ναι μεν φεύγουμε από την επιτήρηση των σταυροφόρων του 1204 (των Ευρωπαίων) αλλά θα παραμείνουμε υπό παρακολούθηση!
Άρα, ο πρωθυπουργός μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναθέσει στον κ. Βουλγαράκη το υπουργείο Οικονομίας.
Είναι μετρ στα θέματα των παρακολουθήσεων…

Τα χαρμόσυνα νέα συνεχίζονται με τις επικές προσπάθειες του Βύρωνα Πολύδωρα να καθαρίσει τα Εξάρχεια.
Προχθές διεξήχθη από την ΕΛΑΣ η επιχείρηση «Καθαρά Εξάρχεια» με στόχο να ξεβρωμίσει η περιοχή από το εμπόριο ναρκωτικών.
Τι κρίμα που δεν είχε την έμπνευση ο Λευκάδιος Χερν (στσ: Ελληνο-ιάπων ποιητής) της Κατεχάκη, ο Σαμουράι του υπουργικού συμβουλίου να δρομολογήσει μια επιχείρηση «καθαρή ΕΛΑΣ»;
Εχθές συνελήφθη (επ’ αυτοφώρω) ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Νέας Ιωνίας για χρηματισμό.
Προχθές το βράδυ συνελήφθη αστυνομικός της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).
Ο συγκεκριμένος, μαζί με έναν Αλβανό υπήκοο, είχαν στην κατοχή τους ένα κιλό κοκαΐνη!
Την ίδια στιγμή που γίνονταν οι προαναφερθείσες «ομορφιές», ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, δήλωνε για τους δημοσιογράφους:
"Έχουν δημιουργήσει υπερβολική εικόνα στους πολίτες και προβάλλουν ανθρώπους μέσα από την Αστυνομία που δεν έχουν σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα".
Αναρωτιέμαι αν φταίνε τα ΜΜΕ για τον διοικητή του ΑΤ Ν. Ιωνίας και τον αστυνομικό της ΟΠΚΕ που αναφέρθηκαν προηγουμένως…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aυτη η ξεφτιλα με το μισθο των αστυνομικων, πρεπει να σταματησει επιτελους.
Ανθρωποι, που στο παρελθον τουλαχιστον, ειχαν μηδεν προσοντα και μπαινανε στο ¨Σωμα" με γλυψιματα,θυμηθηκαν οτι παιρνουν λιγα και φωναζουν.
Μα δεν τους υποχρεωσε κανενας να πανε εκει. Ηθελαν και πηγαν.Αμα δεν τους αρεσει, μπορουν ανετα να πανε, εκει που τους εχουν ετοιμα τα φοβερα μηνιατικα και τα κοκκινα χαλια, για να περασουν.
Οι πιο πολλοι, την εχουνε αραξει σε γραφεια πολιτικων και δημοσιοραφων και στη Βουλη, και παιρνουν διπλους μισθους, αφηνοντας τον κοσμο, στο ελεος των πασης φυσεως κακοποιων. Και κλαιγονται συνεχεια, εδω κι εκει, οτι παιρνουν λιγα.
Ας πανε λοιπον στο καλο, οσοι δεν θελουν τη δουλεια και τα λεφτα που παιρνουν και ας ελθουν οσοι θελουν να δουλεψουν με τα λεφτα αυτα. Και υπαρχουν παρα πολλοι. Ας ειναι καλα η ανεργια.
Αντε γιατι το κακο παραγινε με τους δημοσιους υπαλληλους. Βασιζομενοι στη Συνταγματικη διαταξη του Βενιζελου, περι μονιμοτητος, κανουν ο,τι γουσταρουν.Και εισπραττουν μισθους και εφαπαξ ξαπλωμενοι, ενω οι ταλαιπωροι ιδιωτικοι υπαλληλοι, δουλευουν με το αγχος της απωλειας της εργασιας τους, παιρνοντας πολυ λιγοτερα.
Αλλα που να τολμησουν οι καραγκιοζηδες της πολιτικης, να τολμησουν να καταργησουν τη μονιμοτητα και τις ευκολες συνταξιοδοτησεις. Τι λες, να στενοχωρησουν την πελατεια;
Αφου δε μιλανε οι ιδιωτικοπι υπαλληλοι, υποχρεωνοντας την ανεκδιηγητη ΓΣΕΕ, που εχει καταντησει νεα ΑΔΕΔΥ, να υποχρεωσει την πολιτικη εξουσια να καταργησει τη μονιμοτητα και τα προνομια των Δημοσιων υπαλληλων, δυστυχως, θα συνεχιζεται αυτη η ξεφτιλα.
Θ.