Τρίτη, Μαΐου 22, 2007

Σκόπια Σκόπια Μισκό


Έκανε δηλώσεις ο Μητσοτάκης για το Μακεδονικό. Σαν να λέμε ότι έκανε δηλώσεις για την βύθιση του Τιτανικού το παγόβουνο πάνω στο οποίο προσέκρουσε το πλοίο.
Ο Καραμανλής κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία. Δεν τα ξέρει καλά τα πράγματα φαίνεται.
Σ’ αυτού του είδους τη σχέση (κάποιος παίρνει κάτι που έχει ο άλλος) δεν υπάρχουν δυο διαλλακτικοί.
Ο ένας είναι σκληρός, ντούρος και αδιάλλακτος κι ο άλλος καλόβολος και υποτακτικούλης. Ενεργητικός και παθητικός που λέμε.
Δυστυχώς, τον δεύτερο ρόλο στο έργο «Ελλάς – Σκόπια» τον έχει αναλάβει η Ελλάδα. Πορεύεται κατά πως πορεύεται και η πολιτικο-οικονομική της ελίτ.
Τώρα καταλαβαίνω για ποιο λόγο η Ελλάς εισπράττει τις θεαματικότερες φάπες από τας ΗΠΑ όταν επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών είναι φιλοαμερικάνος ή αμερικανόφιλη:
Όταν ο πρωθυπουργός ξέρει πως οι σύμμαχοι θα μας την… κάτσουν διορίζει στο ΥΠΕΞ κολλητό της υπερδύναμης για να μην ενοχληθεί πολύ από την καρπαζιά.
Αν είχαμε αντιαμερικάνο υπουργό, μπορεί να έλεγε καμιά κουβέντα παραπάνω στον θείο Σαμ και να είχαμε άλλα μετά…
Μόνο ως επιτυχία μπορεί να κρίνει ο ψύχραιμος αναλυτής την απώλεια της ελληνικής κυριαρχίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων:
τώρα θα μειωθούν τα όποια έξοδα έκανε το υπουργείο Εξωτερικών για τη συντήρηση της ελληνικής παρουσίας στα Ιεροσόλυμα.
Λεφτά να υπάρχουν για ταξίδια στο Αμέρικα και ας γίνουν όλα ρημαδιό!
Με κυβέρνηση της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης οι εθνικές επιτυχίες δεν φτάνουν απλά σε επίπεδα θριάμβου αλλά καταλήγουν σε προκλήσεις εναντίον των καλών μας γειτόνων.
Διάβασα τις προάλλες ότι τουρκικά υποβρύχια φτάνουν μέχρι τις ακτές της Μυκόνου!
Εδώ δεν πρέπει να στιγματιστεί η ελληνική συμπεριφορά; Ολόκληρα υποβρύχια επιστρατεύουν οι Τούρκοι για να μας κάνουν βίζιτα κι εμείς πώς αντιδρούμε;
Μοστράροντας στα περισκόπια των υποβρυχίων τους τα πισινά και τ’ αχαμνά των γυμνιστών του Super Paradise!

Δεν υπάρχουν σχόλια: