Παρασκευή, Μαΐου 04, 2007

Να γκρεμίσουμε την Ακρόπολη για να αναδείξουμε το μουσείο της!


Στη φωτό, ο σύγχρονος Περικλής κ. Βουλγαράκης επιδεικνύει τη μακέτα του Μουσείου Ακροπόλεως στον ξυνισμένο πρωθυπουργό και τον μακάριο κ. Ζαχόπουλο.

Κάποια κτίρια εμποδίζουν τη θέα του Μουσείου της Ακρόπολης προς την Ακρόπολη κι όλοι φωνάζουν «γκρεμίστε τα!».
Ίσως αυτά τα κτίρια να γλιτώνουν την Ακρόπολη από την θέα του αποτρόπαιου μουσείου που μοιάζει με την αμερικάνικη πρεσβεία.
Κι ο Γιώργος Βουλγαράκης μου κόβει τη θέα προς τον ελληνικό πολιτισμό αλλά δεν ζήτησα να τον κατεδαφίσουν.
Οι σφαίρες στους τοίχους ενός αστυνομικού τμήματος είναι μείζον θέμα για τα κανάλια. Η ανατίναξη ενός φράγματος στον Αλφειό δεν είναι.
Αν ανατίναζαν την πισίνα καμιάς ελαφρής ή τινός μεγαλολαμόγιου θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο θέμα.
Παρεμπιπτόντως, η υπόθεση του Αλφειού είναι βαρύτερη απ’ όση την ζυγίζουμε.
Η υπερασπιστική γραμμή της Πασοκάρας για το δικό της ομόλογο θα ήταν αστεία αν δεν είχαμε υποχρεωθεί να το πληρώσουμε πανάκριβα τούτο το καλαμπούρι.
«Το δικό μας δεν ήταν δομημένο ομόλογο, ήτανε… σουάπ, μετατροπή τσουκουμούκου κ.λπ» λένε οι καταπράσινοι.
Έχουν μια συγγενική λογική με τον Κλίντον που είναι ο πρώτος homo sapiens που βάφτισε την πίπα «ανάρμοστη σχέση».
700 δισ καπελαδούρα μας σβούριξε ο εκσυγχρονισμός με το μη-δομημένο πλην σοδομημένο ομόλογό τους ή σουάπ ή όπως θέλετε πείτε το.
Μου χα χα χα, γαργαλήστε με κι άλλο: για «αντιαμερικανισμό» και «φιλοευρωπαϊκή στροφή» μίλησαν τα μπακακάκια-ντορομπακογιαννάκια των ΜΜΕ.
Αφορμή για τα παραπάνω ήταν η μη συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ που –προφανώς- στοχεύει την Ρωσία.
Εδώ λίγο έλειψε να κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία (από μόνη της) η μαντάμ και τώρα μας προέκυψε «αντιαμερικάνα»;
Απλά θα της συνέστησε η κυρία Κοντολύσσα να μην είναι βασιλικότερη του βασιλέως γιατί καρφώθηκε πολύ.
Last but not least: Στράβωσε το Κυπριακό ΚΚΕ, δηλαδή το ΑΚΕΛ, επειδή ο Χριστόδουλος (στην Κύπρο) κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γεώργιου Γρίβα Διγενή.
Δίκιο έχουν: έπρεπε πρώτα να σκεφτεί τα ορφανά… του Στάλιν

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στο κείμενο συμφωνώ. Αλλά πες μου τώρα τον χουντικό που έσφαζε κόσμο στο πλευρό των Γερμανών στην Κατοχή, υπεύθυνο άμεσα για την εισβολή στην Κύπρο γιατί τον αφήνεις στο απυρόβλητο;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε μου, ρίξε μια ματιά στον διάλογο Μακάριου Δρουσιώτη - Σπύρου Παπαγεωργίου για την υπόθεση της ΕΟΚΑ, της Χ και του Γρίβα. Αξίζει τον κόπο: http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=64&-V=dialogoi
Και τα διπλανά (στα άρθρα) links οδηγούν σε άλλα ενδιαφέροντα κείμενα. Εν κατακλείδι η άποψή μου για τον Γρίβα ταυτίζεται με εκείνην της ελληνικής βουλής που τον ανακήρυξε ομοφώνως "άξιο της πατρίδας".