Πέμπτη, Μαΐου 17, 2007

Νέος εκλογικός νόμος = Πολιτικές δυναστείες εκ περιτροπής


Έπεσε το έλλειμμα (λέει) κάτω από το 3% του ΑΕΠ και χασκογελάνε οι άνθρωποι (κατ’ ευφημισμόν ο χαρακτηρισμός) που το δημιούργησαν.
Το έλλειμμα ηγεσίας δεν πρόκειται να πέσει ποτέ και ίσως αυτό είναι καλό για να βλέπουμε όλοι μας πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος ανεβαίνοντας ψηλά.
Για ένα ήθος αδειανό για μια πισίνα...
Αν κρίνω από το ενδιαφέρον που δείχνουν οι μεταπράτες άχρηστων ειδήσεων, η εκλογή Κακλαμάνη στην προεδρία της ΚΕΔΚΕ πρέπει να επιβεβαιώνει τη θεωρία του χάους.
Για όλους όσοι τυχόν το αγνοείτε: σύμφωνα με τη θεωρία του χάους το φτερούγισμα μιας πεταλούδας στη Νέα Υόρκη μπορεί να προκαλέσει σεισμό στην Ιαπωνία.
Τόσο αλληλένδετα θεωρούν όλα τα γεγονότα οι «επιστήμονες του χάους».
Υπό το πρίσμα αυτής της θεωρίας, η εκλογή του Κακλαμάνη στην κορυφή της ΚΕΔΚΕ είναι αναμφίβολα σημαντική.
Μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι στα νησιά του Σολωμόντα. Τους δήμους και τις κοινότητες της Ελλάδας, μάλλον θα τα αφήσει ανεπηρέαστα.
Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι δεύτεροι χαμηλότεροι στην Ευρωζώνη.
Επομένως δεν πρέπει να αδικούμε τους γνωστούς χρυσοκάνθαρους της εξουσίας που δεν δούλεψαν ποτέ τους.
Φρόντισαν να αποκατασταθούν στην υγεία των κορόιδων.
Αλλαγή εκλογικού νόμου ζητάνε μερικοί bon vivants του υπουργικού συμβουλίου.
Θα προτείνουμε εμείς μια ρύθμιση που πιστέουμε ότι θα τους καλύψει: να μην μπαίνει κανένα κόμμα στη Βουλή αν δεν το επιθυμούν τα δύο μεγαλύτερα.
Μπορούν επίσης τα δύο μεγάλα κόμματα (με τις ακόμα μεγαλύτερες τσέπες) να καταργήσουν ολοσχερώς τις εκλογές – αν κρίνουν πως κάποια από τα μελλοντικά αποτελέσματα θα τους προξενήσουν αχρείαστο πόνο.
Οι οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου να κυβερνούν εκ περιτροπής και με μικρές παρεμβολές της οικογένειας Μητσοτάκη (σε περιόδους ανωμαλίας).
Ούτως ή άλλως αυτό γίνεται και τώρα αλλά δεν έχει γίνει επίσημος νόμος του όποιου κράτους διαθέτουμε.
Αφού τέτοιοι είμαστε τέτοιοι μας πρέπουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: