Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2021

Η πρώτη σοβαρή πράξη αντίστασης

 
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής Κ. Βαθιώτης δήλωσε παραίτηση, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της υγιειονομικής χούντας.

Ο κ. Βαθιώτης θεωρεί ότι έχει επιβληθεί παγκόσμια και ελληνική δικτατορία και ότι οι περιορισμοί των ελευθεριών μας, που επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί. 

Για το περιεχόμενο της διδασκαλίας του, που αφορά στα εγκλήματα κατά της ζωής και της υγείας, κάποιος έστειλε ανώνυμη αναφορά στο πανεπιστήμιο, μεμφόμενος τον κ. Βαθιώτη ότι οι θέσεις του διέποντο από υποκειμενισμό. 

Ο κ. Βαθιώτης, αιφνιδιάζοντας το πανελλήνιο, απεδείχθη εύθικτος και έτοιμος να αναλάβει το κόστος των επιστημονικών θέσεών του για τα δικαιώματα του πολίτη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Αντιδρώντας στη συνωμοσία της σιωπής και αναλαμβάνοντας χειροπιαστό και υπολογίσιμο κόστος για

την ελευθεροφροσύνη του, δήλωσε τα ακόλουθα σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε χθες ο κ. Βαθιώτης στην εκπομπή της Δέσποινας Μποτίτση στον Focus FM:

«Ήρθε σήμερα η ώρα του τελευταίου μαθήματος μου, το οποίο δεν θα διεξαχθεί ούτε στο αμφιθέατρο ούτε στην μπροστά αισχρή τηλεοθόνη… στο ψηφιακό κελί που έχτισε η κ. Κεραμέως ακολουθώντας τις παγκόσμιες σατανικές οδηγίες. Το μάθημα το τελευταίο θα διεξαχθεί ενώπιον των αυτιών των ακροατών σας. Το μάθημα αυτό είναι η αναγγελία της παραιτήσεώς μου.

Όταν ο πρωθυπουργός βγήκε και ανήγγειλε την επιβολή του δεύτερου λοκ ντάουν, βγήκα και κραύγασα δημοσίως, γράφοντας την φράση ότι ‘δεν σπούδασα νομικά για να με εξευτελίζει ο κύριος Μητσοτάκης φυλακίζοντάς με και υποχρεώνοντάς με να κυκλοφορώ στέλνοντας SMS’. […] Έχουμε ελληνική και παγκόσμια δικτατορία. Δεκάδες φορές είχα χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό μας δικτάτορα και τύραννο, εξηγώντας για ποιο λόγο έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και γιατί τα συγκεκριμένα υγιειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προδήλως παράνομα και αντισυνταγματικά». 

Σε ένα άνυδρο τοπίο συμβιβασμένων και βουβών «διανοουμένων», που στέλνουν SMS στον Κούλη για να πετάξουν τα σκουπίδια δίχως να φάνε πρόστιμο για την μετακίνησή τους μέχρι τον κάδο απορριμμάτων υπάρχουν και άνθρωποι όπως ο κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης.Δεν υπάρχουν σχόλια: