Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2021

Ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι II

Η Ιστορία διδάσκει ότι διαχρονικά οι άνθρωποι αποφεύγουν να διδαχθούν οτιδήποτε από τα λάθη τους. Κι εμείς έχουμε κάνει πολλά…


Σύνδεση με τα προηγούμενα: το υπό διαπραγμάτευση θέμα είναι η υποχρέωσή μας να υποστούμε όσα χλευάζαμε και η απώλεια όσων περιφρονούσαμε ως «δεδομένα». 

Στα πολλά «δεδομένα» που πιστώναμε στο συλλογικό εγώ μας είναι ότι «εμείς οι πασοκτζήδες, που πίνουμε Ντομ Περινιόν στο όνομα του Αντρέα» είμαστε μάγκες, ντερμπεντέρηδες και ζούμε σε βάρος των κουτόφραγκων που πληρώνουν μαλλιοκέφαλα για να δηλώνουμε εμείς 1.000.000 ρίζες ελιές έκαστος και να παίρνουμε επιδοτήσεις. Το τυρί το είχαμε δει, την φάκα δεν είδαμε. Και τώρα πληρώνουμε δισεκατομμύρια… ρίζες ελιές ως πρόστιμο (με τα μνημόνια που μας «σώσανε») και οι κουτόφραγκοι

μας κρατούν από τον λαιμό και μετράνε τις μπουκιές μας. 

Άλλο δεδομένο ήταν το μπερκετιλίκι μας και το γεγονός ότι οι άλλοι παίρνουν τρία μήλα από την λαϊκή κι εμείς πέντε κιλά για να πετάξουμε τα τέσσερα στα σκουπίδια. Και τώρα, πολλοί εξ ημών στριμωχνόμαστε στις ουρές στα συσσίτια. 

Επίσης λέγαμε ότι η Ελλάς ποτέ δεν κοιμάται – υπό την έννοια ότι βγαίνουμε βόλτα τα μεσάνυχτα για να πάμε στα μπουζούκια. Και τώρα, μας ρίξανε κατακούτελα μια παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας από ‘δω μέχρι τη Βόρειο Κορέα και μας απαγορεύουν την κυκλοφορία. Μόλις ο ήλιος πάει για ύπνο πρέπει να πάμε κι εμείς αλλιώς ο υπαρκτός… Μητσοτακισμός θα μας ρίξει πρόστιμο. Κι όχι μπουζούκια δεν μπορούμε να πάμε αλλά πλέον θεωρείται πολυτέλεια στην Ελλάδα και ευσεβής πόθος και στόχος άφθαστος το να πάμε για έναν καφέ, καθήμενοι σε τραπεζοκάθισμα και όχι περιφερόμενοι σαν τα φαντάσματα στις πλατείες, καραδοκώντας να αδειάσει παγκάκι. 

Ναι, και στις ανατολικές χώρες «έβγαζες γκόμενα μ’ ένα καλσόν» κι εδώ πολλοί κακοποιούσαν κορίτσια και αγόρια για να τους δώσουν ένα μη αμειβόμενο ρολάκι σε παράσταση της πυρκαγιάς.

Κι εμείς, το έθνος που εφηύρε τη δημοκρατία απέμεινε μόνο με το όνομα του πολιτεύματος αλλά χωρίς το περιεχόμενό του! Δημοκρατία χωρίς ελευθερία γίνεται; Δεν γίνεται αλλά μας λένε ότι γίνεται και το πιστεύουμε από πάνω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: