Κυριακή, Μαΐου 27, 2007

Πόσο πατριδοκάπηλος είναι ο κύριος Κώστας Καραμανλής;


πατριδοκάπηλος -η -ο [patriδokápilos] E5 : που εκμεταλλεύεται την ιδέα της πατρίδας (τον πατριωτισμό, τη φιλοπατρία) για να επιτύχει ιδιοτελείς σκοπούς, προσωπικά οφέλη: Πατριδοκάπηλη πολιτική. (ως ουσ.) ο πατριδοκάπηλος*. [λόγ. επίθ. < ουσ. πατριδικάπηλος] ορισμός από το Λεξικό Τριανταφυλλίδη

Ο τίτλος του post οφείλεται στον όψιμο και ευκαιριακό πατριωτισμό που επέδειξε ο πρωθυπουργός της χώρας στην περιοδεία του στην Ωκεανία και την Άπω Ανατολή. Το σκηνικό που αντικρίσαμε στις φιέστες που διοργάνωσε δημοσία δαπάνη η ΕΡΤ (δηλ. ελέω ελλαδιτοφορολογουμένων πληβείων) ήταν ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης να ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία σε τερέν φιλικό, ελεγχόμενο και με κοινό αρκούντως αποστασιοποιημένο από την ελλαδίτικη καθημερινότητα. Οι Έλληνες μετανάστες που αποθέωναν τον Καραμανλή που αποθέωνε τον Μητσιά βαρώντας παλαμάκια σίγουρα έχουν ακόμα χαλεπέστερη ενημέρωση για τα της Ελλάδος από εκείνη την όποια «ενημέρωση» λαμβάνουν οι ιθαγενείς φορολογούμενοι από τα ημεδαπά ΜΜΕ.

Ελληνικές σημαίες, κούφιες παρόλες περί Ελληνισμού και «Μακεδονίας», εθνικά δίκαια κι άλλες δανεικές λέξεις από ένα λεξιλόγιο που ουδέποτε απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται, αξιοποίησε ο κ. πρωθυπουργός στο ενθουσιώδες ακροατήριό του.
Το έχει ξανακάνει και θα το ξανακάνει επειδή γνωρίζει πως ελάχιστοι εκλογείς ψηφίζουν… εκλογικευμένα. Αναπτύσσει την πολυφορεμένη ρητορική του πάλι στο προνομιακό για τους ψηφοσυλλέκτες τερέν του «θυμικού». Γνωρίζει άριστα ότι ουδείς σκοπεύει να αντιτείνει στα λόγια του την θλιβερή πραγματικότητα, την οποία ο ίδιος δημιούργησε με την πολύτιμη αρωγή της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ας του κάνουμε όμως εμείς μερικές ερωτήσεις και θα εκλάβουμε την σιωπή του (μια και δεν πρόκειται να απαντήσει) ως κατάφαση στην ουτιδανότητα των πράξεων και των προθέσεων της οικογενειοκρατικής πολιτικής του τεμενά που εκπροσωπεί.

Ο «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΩΒΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΡΕΝΤΕΡ


Φλογερέ «Μακεδόνα πατριώτη» πρωθυπουργέ, για ποιο λόγο και με ποια νομιμοποίηση μιλάς για το όνομα της Μακεδονίας και εμπορεύεσαι συναισθήματα όταν στη συνάντησή σου με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ (21/3/2005) εσιώπησες όταν άκουσες τον κ. Σρέντερ να αποκαλεί τέσσερις φορές τα Σκόπια «Μακεδονία»; Τότε δεν είχες ανακαλύψει την Μακεδονική καταγωγή σου ή απλά εφάρμοσες την πάγια πολιτική του «τουμπεκί στους ισχυρούς, τεμενά στους γείτονες και πατριδοκαπηλεία όπου με παίρνει»;
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε απόσπασμα από το ειρωνικότατο κείμενο της Ελευθεροτυπίας που δημοσιεύτηκε την επομένη του διασυρμού του πρωθυπουργού από τον Γερμανό καγκελάριο:
«Αφού ’’κατοχύρωσε’’ φραστικώς την ΠΓΔΜ ως ’’Μακεδονία’’ και τον πρωθυπουργό της ως ’’Μακεδόνα πρωθυπουργό’’, υπενθύμισε στον κ. Καραμανλή την ανάγκη πολιτικής λύσης, ’’που αρμόζει στην εθνική κυριαρχία της Μακεδονίας’’. Με άλλα λόγια, ο κ. Σρέντερ έδειξε να είναι βαθύς γνώστης των επιχειρημάτων της ΠΓΔΜ για την αδιάλλακτη στάση τους στο θέμα του ονόματος, προσθέτοντας -χαλαρά είναι η αλήθεια- ότι σε μια διαδικασία προσέγγισης, ’’η Μακεδονία χρειάζεται και την Ελλάδα...’’».
Σαν να μην έφτανε η κατάποση της γλώσσας του «Μακεδόνα» πρωθυπουργού μας από τον ίδιο, ο κ. Σρέντερ συνέχισε την διακωμώδηση του Κώστα Καραμανλή… επαινώντας τον για τις επιδόσεις του στις ξένες γλώσσες! Κοντολογίς μας σφύριξε ο Γερμανός ότι ο κ. Καραμανλής καταλάβαινε άριστα σε ποια χώρα αναφερόταν όταν μιλούσε για «Μακεδονία».
Ανατρέχουμε ξανά στην Ελευθεροτυπία: «Είχε και έναν καλό λόγο ο κ. Σρέντερ για τον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε ’’διάνοια στις ξένες γλώσσες’’, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Καραμανλής καταλάβαινε τα πάντα, αλλά μιλούσε λίγο, ενώ χθες είχε κάνει ’’εξαιρετική πρόοδο’’». Σχετικός σύνδεσμός:
www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=22.03.2005,id=66338576

Φυσικά, ο «Μακεδόνας» Καραμανλής δεν θυμήθηκε να πει καμιά κουβέντα στον Σρέντερ για τις πολεμικές αποζημιώσεις από την περίοδο που οι κτηνάρες συμπατριώτες του δεν άφησαν λίθο επί λίθου στην έρμη Ελλάδα. Τρελός είναι; Ποιος τους χέζει τώρα τους μακαρίτες; Η οικογένεια να κυβερνάει και τσιμέντο να γίνει η κολοχώρα.

Ο «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

24/01/2007. Οι εκλογές αρχίζουν να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους στον ορίζοντα. Το ενδεχόμενο της πεντακομματικής βουλής κι αυτό αρχίζει να γίνεται ορατό. Αν μπει ο ΛΑΟΣ στο κοινοβούλιο, η κυβέρνηση των κουμπάρων θα δυσκολευτεί να σώσει την πατρίδα. Πρέπει να μείνει μονάχη κι απερίσπαστη όπως έμεινε η κυβέρνηση των… χρηματιστών του ΠΑΣΟΚ, των σοσιαλιστών της Εκάλης.
Δεν του κοστίζει λοιπόν τίποτα να πει και μια προσεκτική κουβέντα που θα φαντάζει πατριωτική. Την τσαμπουνάει στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Εγώ ο ίδιος είμαι Μακεδόνας, όπως και άλλα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες είναι Μακεδόνες. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μονόπλευρα».
Μ’ αυτές τις 21 λέξεις, ο ανηψιός του θείου έστελνε «αυστηρό μήνυμα» στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Ιλίνκα Μίτρεβα, η οποία είχε υποβάλλει σχετικό περί ονομασίας ερώτημα.
Η φράση του μεταφέρθηκε στην Ελλάδα ως «αυστηρή» - χωρίς να είναι! Είναι μια φράση με την οποία αυτοπροσδιορίζεται μεν ο Καραμανλής χωρίς να λέει στους Σκοπιανούς ότι εκείνοι δεν είναι Μακεδόνες. Απλά σημειώνει ότι «το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μονόπλευρα». Δηλαδή, έχουμε κι εμείς δικαίωμα στο όνομα και όχι μόνο εσείς. Όμως, ποιος φουκαράς θα κάτσει να κάνει μια –έστω εύκολη- ανάλυση περιεχομένου στα λόγια του νυν καταλληλότερου;

Ο ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΩΡ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ

Στις 11 Ιουλίου του 2004 είχαμε χαρές. Παντρευόταν ο σοσιαλιστής Άκης Τσοχατζόπουλος την εκλεκτή της καρδιάς του κ. Βίκυ Σταμάτη. Ο μαχητής της Αλλαγής μεταφέρθηκε στην ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται κοντά στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού με μια μπολσεβικική μπλε τζάγκουαρ. Στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα στο εξίσου σοσιαλιστικό (με εκείνον και τους συντρόφους του) Four Seasons.
Την ίδια ημέρα όμως παντρευόταν και η Εσρά Ερντογάν, η κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού. Ένας από τους κουμπάρους της τελετής ήταν… μαντέψτε ποιος: Ο Μακεδόνας πατριώτης Κώστας Καραμανλής! Ο αρχηγός του κόμματος που (δικαίως) είχε κρεμάσει κουδούνια στον φιλέλληνα Γιωργάκη Παπανδρέου όταν στις 24 Ιουνίου του 2001 ο τελευταίος χόρευε ζεϊμπέκικο μπροστά στον (σήμερα μακαρίτη) Ισμαήλ Τσεμ στη Σάμο.
Ο πρόχειρος, φοβισμένος και λίαν αφελής κ. Καραμανλής, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι η παρουσία του και μόνο στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός στη Κωνσταντινούπολη, «αποτελεί ένδειξη της βελτίωσης των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων».
Τα πιλάφια στο συνεδριακό κέντρο Λουτφί Κιρντάρ όπου τελέστηκε ο γάμος φαίνεται να πείραξαν την κρίση του μια και η ιστορία απέδειξε πόσο λάθος είχε. Περίπου δυο χρόνια αργότερα, στις 24 Μαΐου 2006, ο ήρωας σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, έπεσε σε αερομαχία με Τούρκους και ο πρωθυπουργός, φυσικά, δεν πήγε στην κηδεία του.
Αν η κουμπαριά σας με τον Ερντογάν είναι «ένδειξη της βελτίωσης των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων» τότε η ιταμή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ (23/05/2007) αναφορικά με τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονίας των Ποντίων τι είναι;
Οι Τούρκοι κουμπάροι, αφού μας απείλησαν ότι περίπου θα πληρώσουμε ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ(!) για την Μικρασιατική Καταστροφή, είπαν: «Δεν έχουν καμία ιστορική και επιστημονική βάση οι ισχυρισμοί για δήθεν γενοκτονία των Ποντίων, οι οποίοι εντείνονται τώρα τελευταία από πλευράς οργανώσεων Ποντίων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, με την ενεργή υποστήριξη ορισμένων Ελλήνων πολιτικών […] Η συνέχιση της στάσης αυτής, θα πλήξει το κλίμα φιλίας και εμπιστοσύνης που καταβάλλεται προσπάθεια να οικοδομηθεί μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα θα πλήξει και το κλίμα συνεργασίας που οικοδομείται μεταξύ των δύο χωρών».
Την επομένη, πατριώταρε κύριε πρωθυπουργέ, η αμερικανόφιλη Ντόρα που σας συνόδευε στις τζάμπα Ωκεάνιες φιέστες, διέταξε τον απίθανο κύριο Κουμουτσάκο να βγάλει μια μειοδοτικότατη ανακοίνωση - απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Την παραθέτουμε ολόκληρη αφού γράψαμε με κεφαλαία γράμματα δυο λέξεις που είναι, κατά την γνώμη μας η πεμπτουσία της εν λόγω ανακοίνωσης: ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ του Ποντιακού Ελληνισμού αναφέρει η ανακοίνωση – πουθενά η λέξη γενοκτονία. Μπας και πνίγηκαν στο Samina ή στο Sea Diamond οι Πόντιοι; Σκοτώθηκαν σε τροχαίο ή απλά τράκαραν με τους Ανατολίτες Χίμλερ του Κεμάλ;
Απολαύστε δήλωση που πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις ανώτατες σχολές ραγιαδισμού και τεμενάδων:
«Σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στην ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ του ποντιακού ελληνισμού, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
’’Η Ιστορία δεν παραγράφεται. Δεν ξαναγράφεται. Δεν παραχαράσσεται. Ούτε μπορεί βέβαια να γίνεται θύμα εσωτερικών πολιτικών ανταγωνισμών και σκοπιμοτήτων.
Η χώρα μας σέβεται την Ιστορία και ταυτόχρονα έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Επιδιώκουμε την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων προς όφελος της σταθερότητας και της ανάπτυξης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Σταθερότητα και ανάπτυξη που μόνον ο πλήρης σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας μπορεί να διασφαλίσει’’».

Σχετικός σύνδεσμός:
http://www.ypex.gov.gr/www.mfa.gr/Articles/el-GR/240507_Η1438.htm

Φυσικά, πρέπει να προσέξετε και το ακόλουθο απόσπασμα της δήλωσης «Η χώρα μας σέβεται την Ιστορία και ταυτόχρονα έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον». Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: «Δεν θα τα χαλάσουμε τώρα για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ξεπαστρεμένους δικούς μας».

Αυτά για την ώρα και θα επανέλθουμε.

Αν παρ' ελπίδα, "πατριώτη Μακεδόνα" πρωθυπουργέ θελήσεις να απαντήσεις, εδώ είμαστε εμείς. Καλοδεχούμενο όποιο σχόλιο θελήσεις να στείλεις εσύ ή οποιοσδήποτε κολαούζος σου - έχεις πολλούς από δαύτους...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ξερατε ποσο ντρεπωμαι για ολους τους βορειους καρεκλωκενταυρους..και τους λεω ετσι γιατι δεν τους αξιζει να λεγωνται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ..
Αχ Πατριδα μου ,πως τους/μας αντεχεις!!
_________________

Μια "λαθραναγνωστρια" σας

Ανώνυμος είπε...

Αυτή ήταν και θα είναι η πολιτική της αστικής τάξης στη χώρα μας.Μια ζωή υποτελείς στους ξένους πάτρωνες,συναγωνιζόμενοι μεταξύ τους σε εθνική μειοδωσία, τη στιγμή που στο εσωτερικό κραυγάζουν με εθνικιστικά παραληρήματα ιδιαίτερα κατά τις εθνικές επετείους.Μιλάνε όλοι για την ΠΓΔΜ μη γνωρίζοντας οι περισσότεροι πως το 90% των επενδύσεων που έχει γίνει ως σήμερα στο κρατικό αυτό μόρφωμα είναι ελληνικά κεφάλαια.Οι original μακεδονομάχοι της Θεσσαλονίκης αλλαλάζουν εφορμώντας στα souper market των Σκοπίων λόγω χαμηλών τιμών. Επειδή έχω περάσει αρκετές φορές από τα Σκόπια με ΙΧ πηγαίνοντας για Βόρεια Ευρώπη, δεν συναντάς τίποτα άλλο παρά μόνο διαφημίσεις ελληνικών εταιρειών.Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες, θα μπορούσε η Ελληνική άρχουσα τάξη αφενός να καταλάβει εντός ενός 24ώρου οικονομικά το κρατίδιο αυτό, αφετέρου να αποσύρει τα ήδη υπάρχοντα κεφάλαιά της εκεί και να καταδικάσει το κρατίδιο αυτό σε διάλυση.
Άρα λοιπόν αλλού είναι το πρόβλημα και όχι αν αυτοί θέλουν να αποκαλούνται Μακεδονία ή όπως αλλιώς θέλουν.Και το πρόβλημα είναι στο ότι οι "προστάτες" μας οι Βορειοαμερικάνοι έστησαν το προτεκτοράτο αυτό εκεί χωρίς να υπάρχει άλλος λόγος παρά μόνο ο μοχλός αποσταθεροποίησης της περιοχής αναλόγως των συμφερόντων τους.Κάτι το οποίο κανείς βέβαια δεν αναδεικνύει.Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς να θέλουν εκεί ντε και καλά ένα κρατίδιο το οποίο δεν έχει καμιά ικανότητα επιβίωσης με δικά του μέσα.Είναι σαν να θέλουμε να κάνουμε ανεξάρτητο κράτος την Κρήτη (τουλάχιστον αυτή έχει και οικονομική αυτάρκεια)και να μην βάζουμε τα γέλια.Έτσι ας αφήσουμε την κλάψα με τους Σκοπιανούς.Δεν είναι αυτοί οι νέοι εχθροί του "έθνους".Θύματα είναι των γεω-οικονομικο-πολιτικο-στρατιωτικών συμφερόντων στην περιοχή.Στην ουσία ο λαός μας θα πρέπει να στέκεται αλλυλέγγυος στους λαούς της περιοχής εκεί που δοκιμάζονται δεκαετίες τώρα. Και ενάντιος σε όσους θέλουν να αιματοκυλήσουν και πάλι τα Βαλκάνια.Ασ αφήσουμε κατά μέρος την ιστορική μπουρδολογία για Μεγα Αλέξαντρους και τρίχες και ας δούμε τι μας επιφυλλάσει η ιστορία για το αύριο.

Υγ:Επειδή σας ακούω καθημερινά στο ραδιόφωνο,δε μου λέτε ρε παλληκάρια;Εντάξει!Κακή η ΝΔ,χειρότερο το ΠΑΣΟΚ και για την Αριστερά ούτε συζήτηση.Απ' την άλλη σοσιαλιστικές προσεγγίσεις για τα καθ' ημέρας.Έτσι εκτρέφεται το αυγό του φιδιού τώρα;