Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2014

Οδικός χάρτης για τη δικαίωση

Από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν περάσει 69 χρόνια. Σχεδόν επτά δεκαετίες γεμάτες μεταβολές για όλες τις χώρες της υφηλίου, που συμμετείχαν ή όχι σε τούτη την απίστευτη κοσμοχαλασιά και την αχρείαστη αιματοχυσία, την οποία προκάλεσαν οι Γερμανοί με επικεφαλής τον εκλεγμένο καγκελάριό τους Αδόλφο Χίτλερ.
Και στην πατρίδα μας άλλαξαν πολλά από τότε. Θρόνοι έπεσαν, κόμματα εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν, εμφύλιος σπαραγμός προέκυψε, πραξικόπημα, απώλεια σχεδόν του ημίσεος της επικράτειας της Κύπρου και τώρα απώλεια της εθνικής κυριαρχίας με την προδοτική υπαγωγή της Ελλάδας στη μέγκενη της τρόικας. Μόνο ένα πράγμα έχει μείνει αμετάβλητο: η αδράνεια των

ιθυνόντων για τις πολεμικές επανορθώσεις, που ουδέποτε μας κατέβαλε η Γερμανία.

Μόνο το αναγκαστικό δάνειο υπολογίζεται ότι σήμερα φτάνει σε ύψος τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ (μαζί με τους τόκους). Τόσα πρέπει να καταβάλει η χώρα της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα ούτως ώστε να αρχίσουμε να συνομιλούμε επί... ίσοις όροις για «δικαιοσύνη», «ήθος» και άλλες υψηλές έννοιες, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας με τους απογόνους των στρατιωτών της Βέρμαχτ και των Ες Ες.

Η εφημερίδα μας έχει πολλάκις αναφερθεί σε τούτο το μείζον πολιτικό, ιστορικό, ηθικό και οικονομικό ζήτημα και έχει προσφέρει στους αναγνώστες της ακλόνητα επιχειρήματα και σημαντικά ντοκουμέντα για το δίκαιο των διεκδικήσεών μας. Την άποψή μας συμμερίζεται και μερίδα του γερμανικού Τύπου, όπως η εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit», η οποία, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου της δημοκρατίας στην Ελλάδα Γιόαχιμ Γκάουκ, επανέφερε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων.

Καλό είναι, λοιπόν, στην επίσκεψή του ο κ. Γκάουκ να ακούσει από τα πλέον επίσημα χείλη προτάσεις για τη ρύθμιση των οφειλών της πατρίδας του καθώς και να του υποδειχτεί ο «οδικός χάρτης» με τις δέουσες ενέργειες, τις οποίες πρέπει να κάνουν οι δύο χώρες για να λύσουν την προαναφερθείσα εκκρεμότητα.
Ας γίνουν τα δέοντα με σοβαρότητα και διαφάνεια. Το δικαιούμαστε!

Από την εφημερίδα  «δημοκρατία»

2 σχόλια:

Elena Thalassinou είπε...

.....επίσημα χείλη + με σοβαρότητα και διαφάνεια .... Αυτός ο συνδυασμός υπάρχει στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα ;

Ανώνυμος είπε...

και τα αρχαια που εκλεψαν