Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2014

Αριστεροί ή Δεξιοί, πάντα Γερμανοί

Το γερμανικό κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) είναι η ομόλογη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικό κόσμο της «ατμομηχανής» της Ευρώπης. Τα ιδεολογικά και κινηματικά χαρακτηριστικά του θυμίζουν αρκετά την ελλαδική αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας δεν έχει τις ίδιες απόψεις με την παράταξη του Αλέξη Τσίπρα - έστω τις κυρίαρχες, μια και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει απλά «πολυφωνία», αλλά επικρατεί Βαβέλ.

Οι Γερμανοί αριστεροί ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, την επιβολή ενός εφάπαξ
κεφαλαιακού (βλέπε κεφαλικού) φόρου στους Ελληνες «πλουσίους» και δεν συναινούν με τη χορήγηση τρίτου πακέτου στη χώρα μας για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Φυσικά, αν και οι ισχυρισμοί του Die Linke είναι επενδεδυμένοι με λεκτικό ουμανισμό, ο τελικός λογαριασμός στους σκληρά φορολογούμενους πολίτες της χώρας μας θα είναι η επιβολή ενός επιπλέον κεφαλικού φόρου, διότι σήμερα είναι εξαιρετικά... σχετικό ποιος μπορεί να θεωρηθεί «πλούσιος» από τους Γερμανούς.

Με αρκετά πιο λαϊκιστικό και οξύ τρόπο, περίπου το ίδιο πράγμα προτείνει η «κίτρινη», πλην ευπώλητη εφημερίδα «Bild»: Η εφημερίδα αξιώνει την επιβολή κεφαλικού φόρου στους Ελληνες, επικαλούμενη μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: «Η περιουσία ενός γερμανικού νοικοκυριού ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 51.400 ευρώ, ενώ οι Ελληνες διαθέτουν 101.900 ευρώ» γράφει το σχετικό άρθρο!

Στο ανθελληνικό πόνημα της εφημερίδας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «οι Ελληνες έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάι Ντίκμαν, ο διευθυντής της «Bild», είναι μέλος και του διοικητικού συμβουλίου της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet».

Το γενικό συμπέρασμα δεν διαφέρει από τα διδάγματα που έχουμε πάρει από τις ιστορικές «επαφές» μας με αυτό το έθνος. Οι κάθε είδους διαφορές που έχουν οι Γερμανοί μεταξύ τους περιορίζονται εντός των συνόρων τους.

Οσον αφορά την αντιμετώπιση τρίτων -και εν προκειμένω ημών-, ομονοούν. Αριστεροί ή δεξιοί, οι Γερμανοί παραμένουν Γερμανοί και διαχρονικά βρίσκονται απέναντί μας, όχι δίπλα μας.

Από την εφημερίδα "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: