Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

Οι υποσχέσεις και η αξιοπρέπεια

Η «δημοκρατία» από το πρώτο φύλλο της επέμενε ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης το αλυσοδέσιμο της πατρίδας μας στην προκρούστεια κλίνη της τρόικας. Για να το γράψει αυτό η εφημερίδα μας προηγήθηκε η εκδήλωση της σύσσωμης απαίτησης του λαού μας να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας και την εξαθλίωση που... μοίρασαν απλόχερα οι επινοητές και οι τοποτηρητές του Μνημονίου. Η Νέα Δημοκρατία, με τον πλέον επίσημο τρόπο, διά χειλέων του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει το αυτονόητο: Μία εξεταστική για το Μνημόνιο. Η προεκλογική δέσμευση ήταν λιτή και κατηγορηματική. Δυστυχώς, κοντεύει να παρέλθει διετία από την ανάληψη της κυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. και της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, και τα υπεσχεθέντα δεν έχουν τηρηθεί.
Η ανακολουθία λόγων και έργων...
αποκαρδιώνει τους πολίτες και οι απανωτές παραδοχές των αυτουργών του εγκλήματος προκαλούν οργή και εμπεδώνουν την πρόθεση εκατομμυρίων εκλογέων για επίδειξη... αντισυστημικής συμπεριφοράς.

Στις ωμές και απροκάλυπτες παραδοχές πρέπει να προστεθεί και εκείνη του βασικού υπαίτιου της καταστροφής, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Οπως έγραψε στο πρωτοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα μας, ο κ. Παπανδρέου προέβη σε μια ομολογία για Ειδικό Δικαστήριο: «Εκανα ό,τι ήθελε η Μέρκελ! Ελεγα ψέματα, δεν μπορούσα να μιλήσω, με... εκβίασε!»

Στο άρθρο της «δημοκρατίας» αναφερόταν ότι ο κ. Παπανδρέου σε ομιλία του στο London School of Economics «ισχυρίστηκε (σύμφωνα με τα “ΝΕΑ”) ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ ήταν αυτή που επέβαλε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης (Μνημόνιο), επειδή, όπως εξήγησε, δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν για την επίβλεψη του προγράμματος».

Και είπε κι άλλα, εξόχως αποκαλυπτικά ο μοιραίος -για την Ελλάδα- πολιτικός. Και οι Ελληνες περιμένουν ακόμα από τους καθ' ύλην αρμοδίους να αποδείξουν ότι είναι αξιοπρεπείς, τηρώντας τον λόγο τους και οδηγώντας τους αυτουργούς της εθνικής συμφοράς στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: