Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2014

Η Μεγάλη Απόφραξη

Ακολουθεί απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη υπό σύσταση κόμματος, το οποίο τυγχάνει κατά τι ειλικρινέστερο από τα υπόλοιπα.

Φίλες και φίλοι. Σύντροφισσες και σύντροφοι. Συμμαχητές και συμμαχήτριες. Συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Ήδη από τις πολλές προσφωνήσεις καταλάβατε πόσο μεγάλου βεληνεκούς λαμόγια είμεθα. Ιδεολογία δεν έχομεν, παρά μόνον τον παρά, την λεζάντα και τα βίτσια μας και διά τούτο σας λέμε και συντρόφια και συμμαχητές και φίλους για να ψαρέψουμε σε όλα τα θολά νερά της άτιμης της κενωνίας. Καλά δεν το πάμε; Άλλος θα είναι...
φλούφλης απολιτίκ που θα του αρέσει το «φίλος». Άλλος κομμούνι του θανάτου και με το «σύντροφοι» τον καλοπιάνεις. Άλλος της δεξιάς (και βάλε) και θα κολακευτεί με το «συναγωνιστής». Όλοι οι ψηφοφόροι χωρούν και οι ψήφοι, σαν το χρήμα, δεν μυρίζουν.
Τόσα χρόνια μας τα έχουν κάνει όλοι τσουρέκια απαιτώντας να δουλεύουμε για να βγάζουμε κάνα λειψό μεροκάματο. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι και ο Ξεζουμίδης ο αφεντικός κοντεύει να κάνει τον ψύκτη της εταιρείας τζουκ μποξ. Σκέφτεται να ρίχνεις κέρμα για να βγάζει νεράκι! Συνελόντι ειπείν κουραστικό είναι, αχάριστο και αφόρητα απαιτητικό να έχεις μια κανονική δουλειά για τα προς το ζην.

Στουμπώσαμε

Άσε που με μια δουλειά δεν μπορείς να κάνεις μια μπάζα της προκοπής για να πάρεις τη βίλα στο Μαϊάμι που πάντα ονειρευόσουνα. Μόνο ο αήρ, η παπάτζα, το αχρείαστο και το επιβλαβές μοσχοπουλάνε σήμερα και ακριβοπληρώνονται. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς για να αποδράσουμε από τις φυλακές της μέριμνας που διαταράσσει το άγιο ραχάτι μας. Πώς θα το κάνουμε; Ιδρύοντας κόμμα! Θα το ονομάσουμε «Η Μεγάλη Απόφραξη», για να πιάσουμε στα δίχτυα μας και τους πολυάριθμους σινεφίλ που είδαν την ομώνυμη βιντεοκωμωδία του Τσάκωνα και τους άρεσε.
Η κεντρική ιδέα πίσω από το όνομα είναι απλή – μια και δεν μας κόβει πολύ για να κάνουμε σύνθετες σκέψεις. Να έχετε υπ' όψιν πως οι καπάτσοι άνθρωποι που τα κονομάνε δεν είναι τίποτις διανοούμενοι, αλλά απλώς καταφερτζήδες. Επιστρέφουμε στο θέμα μας. Γιατί υπάρχει η εθνική, λαϊκή, κοινωνική και ιστορική ανάγκη να ιδρυθεί και να ευοδωθεί το σχέδιο της «Μεγάλης Απόφραξης»; Γιατί στουμπώσαμε κυρίες και κύριοι! Τιγκάραμε στα @#ατά και ούτε ένας τόνος ακουαφόρτε δεν μπορεί να διανοίξει το δρόμο της αποχέτευσης προς το μέλλον!
Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: