Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

Διά χειρός Βαγγέλη

Κήρυξε μονομερώς τον πόλεμο στη Συρία. Τώρα κάνει «ντα» την Ελβετία επειδή δεν του άρεσε η ψήφος των πολιτών της...

Ο πλανήτης πριν ξεροβήξει ή πάει για ύπνο πρέπει πρώτα να ρωτήσει τον αρχηγό της πασοκάρας. Αλλιώς θα έχει τίποτις ντράβαλα. Λίγο είναι ολάκερο υπουργείο Εξωτερικών με μπροστάρη τον Βαγγέλη να «εκφράζει τη λύπη του» επειδή πήγανε και ψήφισαν οι Ελβετοί να μην γίνει η χώρα τους μπάτε σκύλοι αλέστε; Ξέρετε τι διακήρυξε «στην πόλη και στον κόσμο» (όπως λέει κι ο Πάπας στα διαγγέλματά του) ο μέγιστος των ελληνοφώνων ηγετίσκων; Ιδού: «Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. εκφράζει τη
λύπη της, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία, σχετικά με την πρωτοβουλία ‘ενάντια στη μαζική μετανάστευση’.
Η εισαγωγή ποσοστώσεων στη μετανάστευση των πολιτών της Ε.Ε. αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελβετικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή περιγράφεται, στη σχετική διμερή συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ και η οποία αποτελεί κύριο παράγοντα, για την αρμονική ανάπτυξη των σχέσεών μας».
Λογικά, έπειτα απ’ αυτά, οι άμυαλοι κάτοικοι αυτής της χώρας πρέπει να περιμένουν από ώρα σε ώρα βαριά αντίποινα. Μπορεί να είναι και αντί-πείνα (αν έχει κόψει η λόρδα τον Βάγγο).

Με ιδρώτα

Λοιπόν, το πρώτο σκληρό χτύπημα που μπορεί να καταφέρει ο Μπένι σε βάρος της χώρας που έγινε σωστό κράτος λόγω Ιωάννη Καποδίστρια, είναι να πείσει τους συντρόφους του να μην καταθέσουν ποτέ ξανά τα εκατομμύρια που έχουν βγάλει με τον ιδρώτα του προσώπου τους σε ελβετική τράπεζα.
Απαραίτητη διευκρίνησις για να μην γελάτε ειρωνικά όταν διαβάζετε τα περί εκατομμυρίων με «ιδρώτα» πασοκτζίδικο. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, όταν κουβαλάς την τσαντάρα με τα μετρητούλια της Siemens ή παρά άλλης εταιρείας που αγαπάει την Ελλάδα, γίνεσαι παπί στον ιδρώτα – ειδικά αν οι «χορηγοί» είναι σαδιστές και σου πασάρουν τα φράγκα σε μικρά χαρτονομίσματα. Από 500άρικα και πάνω δεν κουράζουν οι δεσμίδες.
Επίσης, άλλος τρόπος έντονης και πειστικής διπλωματικής απάντησης από τον Βενιζέλο θα είναι να πάει να μιλήσει σε οποιοδήποτε διεθνές φόρουμ που θα διεξαχθεί σ’ αυτή τη χώρα. Μέχρι να τελειώσει τον ωκεανό των ανούσιων λέξεών του, οι Ελβετοί θα είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν από «ναι» στους μετανάστες μέχρι Τσουκάτο για υπουργό Οικονομικών και Άκη δήμαρχο Ζυρίχης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: