Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

Εξοικονομήστε ενέργεια: βαδίστε στα τέσσερα

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα αξιοπρόσεκτο βιβλίο. Τιτλοφορείται “Η Προϊστορία του Σεξ”. Συγγραφέας ο Timothy Taylor. Αντιγράφω ένα απόσπασμα που εξηγεί πολλά για την κυβερνητική “πολιτική” και το οποίο μπορεί να αποδειχθεί προφητικό όσον αφορά στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της: “Η όρθια στάση είναι ένα πρόσθετο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, που είναι δύσκολο να προσεγγιστεί με όρους επιβίωσης, δεδομένου ότι καθιστά τη μετακίνηση αργή και ενεργειακά ασύμφορη” (σελίς 15).
Συνεπώς, δεν πρέπει να αργεί πολύ η ημέρα που θα δούμε στα “αδέσμευτα-μαχητικά-ανεξάρτητα” και πάνω απ' όλα “ψύχραιμα” ελληνικά ΜΜΕ ρεπορτάζ για τις αρετές της νέας μόδας του βαδίσματος στα τέσσερα, το “αντιοικολογικό” χαρακτήρα του δίποδου πολιτισμού και τις απαιτήσεις της τρόικας για την εξοικονόμηση ενέργειας στα πλαίσια των περικοπών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Κέρδος για όλους μας θα είναι α) Η φαντασμαγορία του γάργαρου Γιώργου Πεταλωτή που θα υπερασπιστεί τη νέα κυβερνητική πολιτική στο press room κρεμασμένος από μια φυσική ολομέταξη κλιματσίδα, με μια μπανάνα Chiquita ανά χείρας.
β) η θέα του υπουργικού συμβουλίου που θα αποπειραθεί να δώσει το καλό παράδειγμα υιοθετώντας το ανέμελο στιλ του δρομέα-χιμπατζή, του ρέκτη ιπποποτάμου (ναι, ναι, αναμενόμενο να φαντάζεστε κάποιους) και της τσαχπίνας μαϊμουδίτσας που αναρριχάται ψηλά στην κυβέρνηση και φαίνεται το ποπουδάκι της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΌI ADIABROXOI ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕTE ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΘΙΞΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ σταδιο TAE KWONDO ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ .
ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.
Ο ΑΕΡΙΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ CO2 ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΥΨΗΛΟ.
ΟΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΥΡΟΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ.
ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΩΣ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ?
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΚΑΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΦ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ .
ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

ΠΑΡΙΣ ΣΚΕΝΤΖΟΣ..