Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

Ο συνεργάτης του κ. Καμίνη συσχεδίασε το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες


Είναι ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, ο καθηγητής της Παντείου που έδωσε θέμα με τον Ιησού να κάνει sex με λαϊκή τραγουδίστρια.
Στη συνέντευξή του στο tvxs.gr (14/01/2010) δηλώνει υπερήφανος που μέρος των προτάσεων του φορέα του υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση ενώ εμφανίζεται απογοητευμένος για την αλλαγή στάσης από τον Αντώνη Σαμαρά και την ουσιαστική προσχώρησή του στις θέσεις του ΛΑΟΣ.

Όπως γράφει το site του κ. Κούλογλου:

"Ο κ. Χριστόπουλος εμφανίζεται βέβαιος για την αποδοχή των νέων ρυθμίσεων από την ελληνική κοινωνία δηλώνοντας πως η ένταξη των μεταναστών έχει ήδη ξεκινήσει στην καθημερινή ζωή και απαντά πως οι φόβοι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για στρατιές μεταναστών που θα έρχονται στην Ελλάδα για να γεννήσουν και να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω των παιδιών τους είναι αβάσιμοι αφού το νομοσχέδιο μιλά μόνο για τα παιδιά των «νόμιμων μεταναστών». Μάλιστα, όπως επισημαίνει η σημείωση για τα παιδιά «μόνο» των νόμιμων μεταναστών ήταν και στην πρόταση που κατέθεσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων και επίσης υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση.

Τέλος ο κ. Χριστόπουλος χαρακτηρίζει αναμενόμενη την πολεμική που δέχεται το σχέδιο νόμου από την Δεξιά και την ακροδεξιά, κάτι που έγινε, όπως λέει, σε όλη την Ευρώπη όταν σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις εισήγαγαν παρόμοιες ρυθμίσεις. Ωστόσο, τονίζει πως πρόκειται για το μόνο πεδίο που βρίσκει ακροατήριο ο λόγος της ακροδεξιάς εκμεταλλευόμενος την παραπληροφόρηση ή την ελλιπή ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Το τελευταίο 24ωρο κείμενο με τον τίτλο «Μια ΜΚΟ πίσω από το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια» αναδημοσιεύεται και αναπαράγεται σε δεκάδες blogs και ιστοσελίδες με ακροδεξιό και ρατσιστικό περιεχόμενο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατίθενται και τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: