Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

Κύριε Τατούλη μπορείτε να εξηγήσετε μερικές επιχορηγήσεις που δόθηκαν επί υφυπουργίας σας;


Επειδή καλό είναι να θυμόμαστε τα περασμένα για να μην τα ξαναβρούμε μπροστά μας κάνουμε replay μερικών πραγμάτων και στοιχείων που δημοσίευσε το blog τον Απρίλιο του 2008 και τα οποία αφορούσαν σε (κρατηθείτε) 109.722.214 ευρώ (ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ) επιδοτήσεων που δόθηκαν σε φορείς, ιδρύματα, ΜΚΟ και λοιπούς συγγενείς τα έτη 2004-2006 (περίοδος που υφυπούργευσε ο πολύς κ. Τατούλης με ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ τον Κ. Καραμανλή junior). Υπενθυμίζουμε τα γεγονότα και δημοσιεύουμε τη λίστα με τα ποσά για να διαβάσετε και να φρίξετε.

Τα ΜΜΕ, όταν ενέσκηψε το κωμικοτραγικό και άθλιο συνάμα επεισόδιο Ζαχόπουλου μας ζάλισαν με όλα τα γύρω τριγύρω αλλά δεν μπήκαν στο ψητό. Ψητό στην περίπτωσή μας είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού που έγιναν φέιγ βολάν και κατέληξαν στις χρηματοδεξαμενές ιδρυμάτων, φορέων, συλλόγων, ΜΚΟ και άλλων καταστάσεων που παράγουν "πολιτισμό". Με τόσα χρήματα που έχει διαθέσει το ανέκδοτο που ονομάζεται "ελληνικό" κράτος θα έπρεπε να έχουμε κάνει δεύτερη και τρίτη Ακρόπολη, εφεδρική Βεργίνα, δεύτερες και τρίτες Μυκήνες και ούτω καθεξής. Όμως αυτό που κάναμε ήταν μια τρύπα στο νερό. Τίποτε περισσότερο.

Η κατεστημένη ενημέρωση είναι βέβαιο ότι παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό. Αντί να προσπαθήσει να εντοπίσει που πήγε ο πακτωλός των εκατομμυρίων, σε ποιους φορείς, αν έχουν νόμιμη σύσταση και καταστατικό, αν διέθεσαν τα δικά μας χρήματα εκεί που είχαν υποσχεθεί, ασχολούνται με την ανθυποτριτεύουσα πτυχή της υπόθεσης.

Αντί να ασκηθεί σοβαρός δημόσιος έλεγχος ασχολούμεθα με ένα κωμειδύλλιο και προσωπικότητες που ΄ταιριάζουν γάντι σε βιντεοκωμωδίες τύπου Ταμτάκου.

Ποιος εκβίασε τον χοντρό; Που πήγε το DVD; Ποια ανταλλάγματα πήρε ο κομιστής; Ο ρόλος των δικηγόρων ποιος ήταν; Η 35χρονη ήθελε διορισμό ή και διακοσιαχίλιαρα;

Το αληθινό ζήτημα είναι τι απέγινε το υστέρημα του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του οικογενειάρχη. Πήγε εκεί όπου είχαν υποσχεθεί οι παραγωγοί ή οι λιανέμποροι του... πολιτισμού ή κατέληξε σε μαύρη καταβόθρα λοβιτούρας; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν τον εκβίαζαν, αν δεν τον εκβίαζαν, αν τον πιλάτευαν ή αν το άφηναν ήσυχο τον κυριούλη με το μουστάκι και την μπάκα. Δεν με απασχολούν οι δικηγόροι ούτε η κυριούλα με την κάμερα. Τα λεφτά που πήγαν; Αυτό είναι το κρίσιμο και ουδείς ασχολείται.


Ανεξέλεγκτες δαπάνες διά νόμου!


Στις 14 Μαρτίου 2008 ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης υπέβαλε σχετική ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη. Ερωτούσε ο βουλευτής:

1. Για ποια συγκεκριμένη δραστηριότητα δόθηκαν οι επιχορηγήσεις για κάθε φορέα ή σύλλογο; Σε ποιους λογαριασμούς κατατέθηκαν τα εκταμιευθέντα ποσά; Ήταν λογαριασμοί νομικών ή φυσικών προσώπων;

2. Μετά την εκταμίευση, έγινε έλεγχος και τι είδους για το αν πραγματοποιήθηκε το έργο και τι είδους; Υπάρχει οικονομική λογοδοσία των χορηγηθέντων φορέων; Εάν ναι, να μας χορηγηθούν αντίγραφα της λογοδοσίας.


Η απάντηση του υπουργού τεκμαίρει το νόμιμο σκάνδαλο



Μέσα στα πολλά μπλα μπλα, ο Λιάπης δεν μπορεί να αποφύγει να πει την μεγάλη αλήθεια: Ουδείς έλεγχος γίνεται για το τι απογίνονται τα χρήματα του λαού. Φάτε πιείτε πληρώνουν τα κορόιδα! Η απάντηση στην ερώτηση του Βορίδη δόθηκε στις 4 Απριλίου 2008. Παραθέτουμε 2 σημεία κλειδιά:

α) Τα ποσά των επιχορηγήσεων κατατίθενται στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

(εδώ, με ιδιαίτερα κουτοπόνηρο τρόπο, αποφεύγεται να δοθεί η απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, η οποία ήταν "Σε ποιους λογαριασμούς κατατέθηκαν τα εκταμιευθέντα ποσά; Ήταν λογαριασμοί νομικών ή φυσικών προσώπων;". Ο Λιάπης νομίζει ότι με την λέξη "δικαιούχων", καθάρισε. Όχι κύριε υπουργέ. Με την απάντησή σας μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι ενώ γύρευε χρήματα από το ΥΠΠΟ ένας σύλλογος, εσείς καταθέσατε χρήματα σε λογαριασμό ιδιώτη. Η λέξη "δικαιούχων" είναι ύποπτη. Κανονικά, όταν ζητάει χρήματα ένας σύλλογος πρέπει να διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του συλλόγου κι έναν κατά νόμο διαχειριστή. Μπορείτε να μας εγγυηθείτε ότι δεν καταθέσατε χρήματα που προορίζονταν π.χ. για τον εξωραϊστικό σύλλογο Κάτω Τραχανοπλαγιάς στον λογαριασμό ταμιευτηρίου του προέδρου της Κάτω Τραχανοπλαγιάς;


β) Από την ισχύουσα νομοθεσία δεν προκύπτει αρμοδιότητα ελέγχου από το ΥΠΠΟ στην διαχείριση των χρημάτων από τους επιχορηγηθέντες φορείς.

Ιδού η ομολογία της κατασπατάλησης του ιδρώτα του λαού με την κάλυψη του νόμου! ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ!!!!! Πάρε τα φράγκα και τρέχα παραγωγέ πολιτισμού. Και μόνο τούτη η φράση θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει τα ΜΜΕ να γυρέψουν τα ρέστα από την κάθε κυβέρνηση. Και μόνο τούτη η φράση δικαιολογεί λαϊκή εξέγερση, βίαιο ξέπσπασμα λαϊκής οργής, πέτρες, οδοφράγματα και βρωμόξυλο στους φορομπήχτες που μας τα παίρνουν και λογαριασμό δεν δίνουν.

Όμως, τα ΜΜΕ τον χαβά τους. Η βιντεοκάμερα, ο εργατολόγος, η 35χρονη, ο κοσμιστής, τα ίδια και τα ίδια. Τα λεφτά μας ρεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!

Η λίστα της σπατάλης με τα έτη 2004-2006


Για να διευκολύνουμε το έργο συναδέλφων που ίσως θέλουν να το ψάξουν λιγουλάκι περισσότερο το θέμα, τους χαρίζουμε ένα ωραίον excel με την λίστα των επιχορηγήσεων. Όποιος έχει νοημοσύνη ολίγον μεγαλύτερη της τυροκαυτερής α) θα βγάλει φλύκταινες διαβάζοντάς την και β) θα βγάλει λαγούς μεγέθους φάλαινας.


Κάντε κλικ εδώ και καλή έρευνα...


YΓ: Ας μας δώσει τουλάχιστον πειστικές εξηγήσεις ο επαναστάτης κ. Τατούλης που ως "ανεξάρτητος" θέλει να... σώσει την Αρκαδία από πολιτικές που άριστα γνωρίζει πώς εφαρμόζονται και εφαρμόζονταν στο παρελθόν. Θα μας ήταν χρήσιμη μια εξήγηση για τα ποσά που δόθηκαν σε συλλόγους του νομού Αρκαδίας, όπου βρίσκεται και η εκλογική του περιφέρεια. Πώς του πήγαινε η καρδιά να δίνει χρήματα όταν γνώριζε ότι ο νόμος δεν προέβλεπε έλεγχο για το που θα κατέληγαν τα φράγκα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: