Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2010

Ένα δάκρυ για όλα

Παρατίθεται ασχολίαστο ένα θαυμάσιο κείμενο που ελήφθη στο λογαριασμό του group "Οι Αδιάβροχοι" στο Facebook και αφιερώνεται σε κάποιους από τους πολλούς που είναι οι αληθινοί ήρωες της καθημερινότητάς μας. Ο λόγος για τους πυροσβέστες. Χρήστο ευχαριστούμε!

Όταν ο Κύριος δημιουργούσε τους Πυροσβέστες, ήταν στην έκτη ημέρα των υπερωριών του όταν ένας άγγελος εμφανίστηκε και είπε...

- Σαν να ασχολείσαι πολύ με αυτόν μου φαίνεται... Και ο Κύριος του απάντησε...
- Έχεις διαβάσει τις προδιαγραφές σε αυτό το μοντέλο; Οι Πυροσβέστες πρέπει να μπορούν να αντιμετωπίζουν για ώρες τις φλόγες, χωρίς να σκέφτονται τον παράγοντα κούρασης ή τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν. Πρέπει να εκτελούν τις εντολές τους χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν πρέπει να φοβούνται αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν, ή όποιες και αν είναι οι συνέπειες. Πρέπει να είναι σε ύψιστη ψυχική και σωματική κατάσταση όλη την ώρα, άσχετα αν έχουν προλάβει να φάνε ή να κοιμηθούν και πρέπει να έχουν έξι ζευγάρια χέρια...

Ο άγγελος κούνησε το κεφάλι του προβληματισμένος δεξιά & αριστερά σιγά σιγά και είπε...

- Έξι ζευγάρια χέρια με τίποτα...
- Δεν είναι τα έξι ζεύγη χέρια που με απασχολούν, είπε ο Κύριος, είναι τα τρία ζεύγη μάτια που πρέπει να έχει ένας πυροσβέστης...
- Και αυτό είναι κάτι το σύνηθες σε αυτό το μοντέλο; ρώτησε ο άγγελος.

Ο Κύριος έγνεψε καταφατικά με το κεφάλι του και είπε...

- Ένα ζεύγος μάτια χρειάζεται για να βλέπει μέσα από την φωτιά και πέρα από αυτή, το άλλο ζεύγος το χρειάζεται εδώ στο πλάι του κεφαλιού του για να βλέπει τους συναδέλφους του και να τους κρατάει ασφαλής και το τελευταίο μπροστά ακριβώς για να βλέπει τα θύματα που έχουν παγιδευτεί στην φωτιά και να προσπαθεί να τα σώσει.
- Κύριε, είπε ο άγγελος, αγγίζοντας απαλά στον ώμο, ξεκουράσου και τελειώνεις αύριο...
- Δεν μπορώ αποκρίθηκε ο Κύριος, ήδη αυτό το μοντέλο πρέπει να έχει την δυνατότητα να σηκώνει ένα άνθρωπο 120 κιλών και να τον μεταφέρει από τις σκάλες σώζοντας τον μέσα από ένα φλεγόμενο κτίριο, και ταυτόχρονα να μπορεί να συντηρεί οικογένεια 4 ατόμων με τον βασικό μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου. Πρέπει να το βελτιώσω!

Ο άγγελος έκανε ένα κύκλο πολύ σιγά γύρω από το μοντέλο και είπε...

- Μπορεί να σκεφτεί ;
- Αν μπορεί ; είπε ο Κύριος. Μπορεί να σου πει τα στοιχεία που αποτελούν μια πυρκαγιά σε 100 διαφορετικές περιπτώσεις, μπορεί να σκεφτεί πάνω από 10 τρόπους να απεγκλωβίσει ένα τραυματία απο ένα τροχαίο, μπορεί να υπολογίσει που είναι ο εγκλωβισμένος από την φωνή του και να συρθεί μέσα από σύρματα και ηλεκτροφόρα καλώδια για να τον ανασύρει μέσα από τα ερείπια ενός γκρεμισμένου κτιρίου... άσε που έχει μια φοβερή προσωπικότητα & μπορεί να μιλάει για ώρες με κάποιον που θέλει να δώσει τέλος στην ζωή του και τελικά να τον αποτρέπει. Βλέπει φρικτές σκηνές πόνου και καταστροφής και δεν χάνει την ψυχραιμία του... και όλα αυτά χωρίς ποτέ να έχει την αναγνώριση των θυμάτων ή των παρευρισκομένων... εκτός βέβαια των συναδέλφων του.

Τελικά ο άγγελος έσκυψε προσεκτικά πάνω στο μοντέλο και πέρασε το δάχτυλο του απαλά από το μάγουλο του πυροσβέστη.

- Υπάρχει μια διαρροή! ανακοίνωσε ο άγγελος...
- Δεν είναι διαρροή...είναι ένα δάκρυ, απάντησε ο Κύριος...
- Ένα δάκρυ; για ποιο λόγο ; είπε ο άγγελος
- Είναι ένα δάκρυ για κάθε καταπιεσμένο συναίσθημα που νιώθουν, ένα δάκρυ για τους συναδέλφους που έχασαν εν ώρα καθήκοντος, ένα δάκρυ για το κομμάτι υφάσματος που λέγεται Ελληνική σημαία και νιώθουν τόσο δεμένοι με αυτό. Είναι ένα δάκρυ για κάθε πόνο που έχουν υποφέρει χωρίς να μιλήσουν. Είναι ένα δάκρυ για την αφοσίωση τους στο να σώζουν ζωές και να βρίσκονται πάντα κοντά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον .
- Τι υπέροχα που το σκέφτηκες Κύριε, είσαι μία ιδιοφυΐα είπε ο άγγελος...

Ο Κύριος τον κοίταξε μελαγχολικά και είπε... δεν το έβαλα εγώ εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: