Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2010

Αποσύρονται ποτήρια Coca Cola με καρκινογόνο κάδμιο


Η Coca-Cola ανακοίνωσε χθες πως αποσύρει 22.000 σετ ποτηριών επειδή περιέχουν κάδμιο, μια καρκινογόνο ουσία, τονίζοντας όμως πως τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν είναι «πολύ χαμηλά και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία».

Ο όμιλος επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως αποφάσισε την άμεση απόσυρση των ποτηριών επειδή δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο ποιότητας που επιθυμεί.

"Πρόσφατοι έλεγχοι έδειξαν πως η βαφή στην εξωτερική επιφάνεια των ποτηριών περιέχει κάδμιο, αλλά τα χαμηλά επίπεδα που ανιχνεύτηκαν δεν είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια και την υγεία", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Coca-Cola "δεν κάνει παραχωρήσεις στα θέματα ποιότητας και είναι πιθανόν καμιά φορά να αποσύρουμε προϊόντα μας από την αγορά λόγο ποιότητας ακόμα και αν δεν προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια ή αν έχουμε νομική υποχρέωση να το κάνουμε", τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες της Coca-Cola.

Τα 22.000 σετ ποτηριών πωλούνται σε καταστήματα αλλά και μέσω Διαδικτύου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον περασμένο Μάρτιο.

Τον Ιούνιο, τα Μακντόναλντ απέσυραν 13 εκατομμύρια ποτήρια με τη φιγούρα του Σρεκ και άλλων χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων επειδή η βαφή η οποία είχε χρησιμοποιηθεί περιείχε κάδμιο.
Από την Ελευθεροτυπία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι Αδιαβροχοι,

Εσεις που ξερετε τα πολλά...

Θα μπορούσατε να ερευνήσετε και να μας διαφώτησετε για την λεγόμενη
συμβαση cooper; ληγει όντως το 2010;
Τι σχέση εχει με το υπουργειο βιομηχανίας; ποιός ηταν ο Μπάτσης;
Αυτή η συμβαση μας εμποδιζει να εκμεταλευομαστε τον ορικτο μας πλουτο;