Σάββατο, Ιουνίου 27, 2020

Αποχή από τις μάχες των παρασίτων

 

Ο άνθρωπος έχει πολλή ενέργεια αλλά το πολύ δεν είναι άπειρο. Η δύναμή μας είναι πεπερασμένη. Από όσα ψυχικά εφόδια διαθέτουμε λίγα αφιερώνουμε σε υποθέσεις που στ’ αλήθεια μας αφορούν. Οι ημέρες μας έρχονται και παρέρχονται σε πεδία ξένα, σε μάχες που δεν σχετίζονται με την ύπαρξη και την εξέλιξή μας, σε υποθέσεις αλλότριες.

Μαγνητιζόμαστε σαν τις νυχτοπεταλούδες από φωτιές που άναψαν αλλού και στριφογυρίζουμε γύρω από την υπνωτιστική κάψα μέχρι να εξαντληθούμε, να καψαλιστούν τα φτερά μας και να παραδοθούμε στην μοιραία περιδίνηση μέχρι την πρόσκρουσή μας στο έδαφος.

Όποιος θέλει να εξοικονομήσει χρόνο και δυνάμεις για τα σημαντικά, για εκείνα που εφάπτονται με τον χώρο του και σχετίζονται με όσα τον πραγματικά αφορούν, μαθαίνει να αδιαφορεί για τη μαζική

Για τον ελληνοτουρκικό διάλογο



Στις εικόνες βλέπετε κλιμάκιο της ελληνικής επιτροπής σοφών που έκανε το 1821 τις… διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους


Aν τυχόν έχετε μόλις προσγειωθεί στην Ελλάδα από το πολυχιλιετές ταξίδι σας στον πλανήτη Αρη και δεν αναγνωρίζετε στις εικόνες ποιος είναι ποιος, έστι δέον όπως ενημερωθείτε ότι οι μορφές που κοσμούν το σημερινό άρθρο ανήκουν στον Νικήτα Σταματελόπουλο (γνωστότερος ως Νικηταράς ο Τουρκοφάγος), στον Γεώργιο Καραϊσκάκη και στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Αυτοί οι άνθρωποι αφιέρωσαν τη ζωή τους στο να βρίσκουν δίκαιες, βιώσιμες και δραστικές λύσεις σε όσα ζητήματα περιλαμβάνονταν στο κεφάλαιο του εθνικού βίου που αποκαλούμε «ελληνοτουρκικά». Αναμφίβολα επρόκειτο περί εμπειρογνωμόνων, των οποίων οι απόψεις επικράτησαν και η μεθοδολογία της εφαρμογής τους επιτρέπει σήμερα μερικοί εξ ημών να παρακολουθούμε

Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2020

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΛΕΦΑΝΤΕ!



Ήξερε καντάρια μπάλα. Ήξερε, όμως, κι από ζωή. Ήταν Έλληνας φανατικός, χριστιανός, οπαδός των παραδοσιακών αξιών, αξιαγάπητος.

Δεν είναι δυνατόν να έχει ασχοληθεί κάποιος με το ποδόσφαιρο και να μην γνωρίζει τον Νίκο Αλέφαντο – εκτός αν έχει γεννηθεί και ζει σε άλλη χώρα. Ο κόουτς, που πέθανε εχθές κι άφησε δυσαναπλήρωτο κενό, ενσάρκωνε την λαϊκότητα, την ένταση, το πάθος, την μαχητικότητα και το τσαγανό του αθλήματος. Ο Νίκος Αλέφαντος δεν θα μπορούσε να έχει αγαπήσει άλλο άθλημα. 
Η αντιμετώπισή του στα προβλήματα ήταν πολεμική. Δεν μπορούσε να κάνει πολιτική αυτός ο άνθρωπος, να γυαλίσει τις εκφράσεις του, να αμβλύνει τις γωνίες του λόγου του, να προσπαθήσει να γίνει αρεστός. Η πηγαία τάση του να κατευθύνεται προς ό,τι θεωρούσε (κατά περίπτωση) αληθές και να το εκφράζει «φρέναρε» μόνο μπροστά στον

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2020

Νίκος Αλέφαντος 1939-2020


Με σεβασμό και αγάπη στον Μεγαλέφαντο.

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2020

«Κανόνι» τρισ. ευρώ από σπείρα απατεώνων


Αν εξαπατήσεις λίγους, ίσως να πας φυλακή. Αν εξαπατήσεις πολλούς, θα μπεις στη Βουλή και μπορεί να κυβερνήσεις κιόλας!


Συνελήφθη 48χρονος που υποδυόταν τον γιατρό και «έτρωγε» χρήματα από καρκινοπαθείς υποσχόμενος θεραπεία. Η απελπισία είναι ένας από τους χειρότερους συμβούλους που μπορεί να αποκτήσει κάποιος και γι’ αυτό ουδείς μπορεί να ψέξει τα θύματα και τους οικείους τους – ειδικά αν ο θάνατος παρουσιαζόταν ως σίγουρο δεδομένο από τους θεράποντες ιατρούς και οι πονεμένοι άνθρωποι έβρισκαν αποκούμπι στις υποσχέσεις του ψευτογιατρού.

Ωστόσο, μία από τις περιπτώσεις δείχνει τα αξιοσημείωτα αποθέματα αφέλειας ορισμένων. Έγραψε σχετικά με το θέμα το newsbreak.gr: «Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί ως… πράκτορας της CIA και φέρεται ότι είχε αποσπάσει 55.000.000 ευρώ από γνωστό Ελληνα επιχειρηματία, δήθεν για να του εξασφαλίσει μέσω της μυστικής υπηρεσίας επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στην… Κίνα! Επίσης, στους γείτονές του παρουσιαζόταν ως

Κυριακή, Ιουνίου 14, 2020

Φοβού τους Βενετούς


Το ελληνικό σύνολο είθισται πρώτα να αποδυναμώνεται 
εκ Δυσμών κι έπειτα να δέχεται επίθεση εξ Ανατολών…


Θα ήταν ακατόρθωτο για τους Τούρκους να κατακτήσουν την Πόλη το 1453 αν δεν την είχαν γονατίσει πρώτα οι Δυτικοί. Η Aλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους το 1204 διέλυσε κάθε ελπίδα για ανάκαμψη της αυτοκρατορίας. Η Aλωση του 1204 διευκολύνθηκε από μια ατυχή συμφωνία που σύναψε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία με τους Βενετούς το 1082 (έμεινε στην Ιστορία ως το «χρυσόβουλο του 1082»).

Σε αυτή ο αυτοκράτορας Αλέξιος Α΄ Κομνηνός εκχωρούσε πρωτοφανή οικονομικά, φορολογικά και εμπορικά προνόμια στους Βενετούς επειδή φοβόταν επίθεση από τους Νορμανδούς.

Πρώτο κέρδος των Βενετών, μια ετήσια προσφορά 20 λιβρών (σε χρυσά νομίσματα) για να διανέμουν στις εκκλησίες τους, όπως ήθελαν. Πέρα από τον μισθό και τον τίτλο του «πρωτοσεβαστού» που δόθηκε στον δόγη της Βενετίας, προβλέφθηκε ετήσιος μισθός 20 λιβρών και ο τίτλος του «υπέρτιμου» για τον Πατριάρχη του Γκράντο και τρία χρυσά νομίσματα κατ’ έτος στην

Τρίτη, Ιουνίου 09, 2020

Ρατσισμός σε βάρος των Ελλήνων


Αν λευκός δολοφονήσει μαύρο στις ΗΠΑ, γίνεται χαμός στην Ελλάδα. Αν οι Τούρκοι γενοκτονήσουν εκατομμύρια Ελληνες, δεν τρέχει κάστανο…

Kάθε ζωή είναι σημαντική, είτε είναι άσπρη είτε μαύρη ή κίτρινη ή ερυθρή. Το θέμα το έλυσε ο Χριστός πριν από δύο χιλιετίες. Ο μεγαλύτερος επαναστάτης όλων των εποχών ήταν ο Υιός του Θεού και για να ελευθερώσει τους σκλάβους δεν προέτρεψε σε βία. Μόνο μια φορά σήκωσε το φραγγέλιο εναντίον των ταληροφονιάδων αργυραμοιβών που είχαν στήσει πάγκους μπροστά στον ναό. Όταν ακούγεται, γαρ, το ντρίγκι ντρίγκι των νομισμάτων, οι άνθρωποι αφιονίζονται, κάτι παθαίνουν τ’ αυτιά τους και δεν ακούν τον Θεό.

Η μεταβολή που επέφεραν στον κόσμο η έλευση, η διδασκαλία, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Κυρίου δεν έγινε με σπάσιμο καταστημάτων, ξυλοδαρμό των υπό διωγμό λευκών – η μόνη φυλή στον κόσμο που προπηλακίζεται από τους μιντιακοπολιτικούς μηχανισμούς της άρχουσας τάξης επειδή είναι… κυρίαρχη. Ο Λόγος επικράτησε. Μπορεί διάφορα εγκληματικά στοιχεία να άσκησαν μαζικά βία εν ονόματι του

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2020

ΤΟ 1821 ΩΣ ΒΙΩΜΑ



Οι Έλληνες μπορούν μόνοι τους να τιμήσουν την Εθνεγερσία, αφήνοντας τις επιτροπές να γίνονται ρεζίλι μοναχές τους.

Αν θέλει ένα κράτος να «πνίξει» κάποιο θέμα, να το κολλήσει σε τέλμα ασημαντότητας τότε φτιάχνει μια επιτροπή για να το χειριστεί. Κι είναι αστείο στ’ αλήθεια κάτι που θεωρητικά και τύποις αντιμετωπίζεται ως σημαντικό, όπως το 1821, να μην έχει που να σταθεί και που να πατήσει σ’ αυτό το αδηφάγο και πολυπλόκαμο κράτος και να απαιτείται σύσταση επιτροπής, η οποία θα είναι τάχα τόσο «σοφή» ώστε θα συμπυκνώσει όλο το αίμα, τις θυσίες, τον θάνατο, την πίκρα, την απελπισία και την ελπίδα ενός πανεθνικού ξεσπάσματος για να το μεταδώσει στους Έλληνες που δήθεν το αγνοούν. 
Υποτίμηση στο θαύμα του ’21 η σύσταση της Επιτροπής και προσβολή στον Αγώνα η μέχρι τώρα ασυνάρτητη κι αφελληνισμένη δράση της. Δεν γίνεται να συγκεντρωθεί το